Heti lapszemle

Rogán Antalék hatalmas házba költöztek, házkutatás az ellenzéki polgármesterjelöltnél

444: A Rogán család kinőtte a Pasa Parkot, beköltöztek Sarka Katáék mellé egy hatalmas házba

Az évekkel ezelőtt rejtélyesen növekedő Pasa parki lakás vélhetően mára kicsinek bizonyult a propagandaminiszter és családja számára, nemrég ugyanis beköltöztek a XII. kerületi Felhő utcába. Egész konkrétan egy hatalmas házba, amely Bessenyei István tulajdona. Bessenyei a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton egyik tulajdonosa, felesége pedig Sarka Kata, aki barátnője és üzlettársa a miniszter feleségének, Rogán-Gaál Cecíliának. A két nő közös cége különböző állami vállalatokról rengeteg közpénzt kapott már támogatásként. A hivatalos válasz szerint a Felhő utcai házat Cecília asszony bérli Bessenyeitől.

G7: Magyar üzletember vett milliárdos luxusvillát Los Angelesben

Los Angeles elitnegyedében, Bel-Airben vásárolt meg 6,1 millió dollárért (több mint 1,8 milliárd forint jelenlegi árfolyamon) Nagy György és felesége, Szekeres Ildikó. Nagy érdekeltségei közé tartozik például a Budapesti Szabadikikötő Logisztikai Zrt., a Masped Zrt. és a Prímaenergia. Egy időben ő volt a legnagyobb magánszemély tulajdonosa az energiakereskedő MET-csoportnak, de ezen az érdekeltségén tavaly nyáron túladott.  A napi.hu A 100 leggazdagabb című kiadványa szerint a férfi az ország 36. leggazdagabb embere, becsült vagyona 32,5 milliárd forint.

24.hu: Házkutatást tart a rendőrség Pikó András kampányközpontjában

Pikó András az ellenzék közös polgármesterjelöltje Budapest 8. kerületében, és meglehetősen népszerű is. Hétfőn megjelentek olyan hírek a kormánysajtóban, hogy az ellenzék csalással akarja megnyerni a választást a Fidesz jelöltjével szemben. Pikóékat illegális adatbáziskészítéssel vádolták (amilyenről Kubatov Gábor még sosem hallott), és szerdán ki is ment a rendőrség házkutatást tartani a kampányközpontjukba.

HVG.hu: Már 9 milliárdos támogatásnál jár a vállalkozó, aki összehozta Mészáros első luxusszállodáját

A kormányhoz közeli befektetők vitték el a harmadát annak a 65 milliárd forintnak, amelyet másfél év alatt osztott ki az Orbán Ráhel tanácsaival felvértezett Magyar Turisztikai Ügynökség. Ha pedig a Kisfaludy-programnak csak a jelentősebb, 100 millió forint fölötti támogatásait vesszük figyelembe, a pénz csaknem háromnegyede a Fideszhez lojális üzleti körökhöz került. Közülük is kiemelkedő Szepesi Richárd sikere.

168 óra: Észak-koreai hackertámadás pusztította el a Magyar Fejlesztési Központ minden digitális adatát

Nem elírás, ez nem egy Hírcsárda-cikk címe, hanem egy valós hír. A kormány által 2014-ben létrehozott Magyar Fejlesztési Központ (MFK) teljes szerverparkját megsemmisítette egy heckertámadás júliusban. Az MFK feladata az EU nyílt pályázatainak a figyelése és hogy tájékoztassák az államigazgatási, önkormányzati, vállalati és civil szektort az elérhető forrásokról és a pályázati feltételekről, valamint maga az MFK is pályázhat uniós pénzre. Az elég rejtélyes, hogy észak-korai heckerek miért egy itthon is alig ismert magyar állami szervet támadtak meg, de úgy tűnik, hogy milliárdos tételű támogatások teljes dokumentációja semmisült meg.

Megosztás