Heti lapszemle

Közmédiás reklám-barter Mészáros 2rule-jának, a Facebook megijedt Lázáréktól

24: Nem fizet a 2rule az MTVA-nak

Nem kell pénzt fizetnie a Mészáros Lőrinc sportmárkájaként ismert 2rule-t forgalmazó cégnek, hogy megjelenjenek hirdetései az állami médiában, miután a felek bartermegállapodást kötöttek. A 2rule garantálja például, hogy bérbe ad termékeket az MTVA-nak, amelyeket a tévé munkatársai az adásokban viselhetnek. 5-20 százalék a kedvezmény az MTVA dolgozóinak futball- és kosárlabdamez, futóruházat vásárlásra, valamint 2rule termékek garantálása nyereményjátékokhoz – a többi közt ilyen kitételek szerepelnek az MTVA és a 2rule sportmárkát forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt. közötti szerződésben.

444: a Facebook-központ magához vonta a Lázár-posztok moderálását

Zoltán a 2018-as országgyűlési választási kampány idején a Facebook egyik magyar moderátoraként dolgozott, a 444-nek érdekes részleteket árult el a munkájáról. A videót, amiről beszélgettek, Lázár János töltötte fel a Facebookra még március elején, azon a bevándorlás hatásait igyekszik bemutatni az osztrák főváros egyik kerületében. A két és fél perces klipet először a közösségi alapelvek megsértése miatt leszedte a Facebook, aztán néhány óra múlva visszatették. „Jött egy utasítás, hogy az ő dolgaihoz, meg az Origo cikkeihez többet nem nyúlhatunk, hanem azokat rögtön tovább kell küldeni az írországi központba, és ott döntenek róluk” – mondta. Zoltán és vele együtt dolgozó magyar moderátor csapat tagjai nem a Facebook alkalmazottai. Mindannyian egy Arvato nevű német cégnek dolgoznak, az Arvato tulajdonosa pedig a Bertelsmann nevű német óriásvállalat, az övék például RTL-csoport és így a magyar RTL Klub televízió is.

24: újra meccsre jár a késelésbe keveredett fradi-ultra

A labdarúgó NB I 2. fordulójában örökrangadót rendeztek nemrégiben, a Ferencváros simán, 4-1-re verte az MTK-t. A mérkőzésre összesen 4049-en váltottak jegyet, köztük Paróczai Dávid, Bonyha is, aki a tavaly novemberi Ferencváros–DVSC mérkőzésre késsel ment be az Üllői úti stadionba. Emlékeztetőül, ezen a meccsen tért vissza a Fradi-tábor, és verekedett össze fradista fradistával. Bonyha telefonon elmondta, hogy tényleg kint volt a meccsen, MLSZ-kártyával simán jegyet tudott vásárolni.

444: Vácon is fideszes a gimnázium-igazgató

Lehet, hogy az ütött vissza, amikor a váci Madách Imre Gimnázium nem küldött a 2015-ös állami március 15-i ünnepségre 10 diákot. Mindenesetre az intézményt eddig vezető Horváth Edit – hiába támogatta a tantestület, az alkalmazottak, a szülők és a diákok – elbukott a mostani igazgatói pályázaton. Az új igazgató – akárcsak Debrecenben – egy helyi fideszes képviselő lett. Steidl Levente ugyan a Madách Imre Gimnáziumba járt diákként, de ott nem tanított soha, sőt 2010 óta egyáltalán nem tanít sehol. Steidl az elmúlt 8 évben a váci közterületfelügyelet vezetője volt, a Városfejlesztő Kft. társasházkezelő részlegét vezette, illetve több ház közös képviselője volt. Négy éve pedig fideszes képviselő az önkormányzatban.

Index: az Aldi is Mészárosékkal üzletel

A Mészáros Lőrinc cégbirodalmába olvadó, ingatlanpiacon aktív Appeninn Holding Nyrt. 18 Spar áruház üzlethelyiségét vette meg a közelmúltban, vagyis a Spar Mészároséktól bérli az ingatlant. Az Appeninn szerdán bejelentette, hogy az Aldi is Mészároséktól bérel majd üzlethelyiséget, három darabot. Ezek Miskolcon, Biatorbágyon és Egerben vannak. A miskolci üzletet már ki is fizette az Appeninn, ez a cég közleménye szerint közel félmilliárd forintba került. Az üzletet az Aldi azért még saját pénzen átépíti, mielőtt elkezdi az Appeninn-nek fizetni a bérleti díjat. Egerben és Biatorbágyon viszont az Appeninn maga építteti zöldmezős beruházásban, és már leszerződtek az Aldival, hogy az áruház hosszú távra bérli majd az ingatlanokat.

Megosztás