Hírek

Simicska lapjai nem haraptak Orbán kezébe, amíg az etette őket

Ezekről ne maradj le!

Tovább gyarapodik az Orbán család cégbirodalma (Átlátszó)
Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe került (Direkt36)
Egymilliárdért utókampányol a kormány (MNO)

Ha van 3 perced:

Tovább gyarapodik az Orbán család cégbirodalma
Orbán Áron, a miniszterelnök öccse főtulajdonosként alapított építőanyag-nagykereskedő céget. A vállalkozás egy olyan Hungária körúti társasházba van bejelentve, ahol egy állami pályázatokon sorozatosan nyertes földmérő cég is működik. Aminek ráadásul az a Vargha László volt a tulajdonosa, aki a legújabb Orbán-vállalkozásba is beszállt. (Átlátszó)

Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe került
A miniszterelnök veje a rendre állami megbízásokat elnyerő West Hungária Bau-csoport egyik vállalkozásába, a WHB Ingatlan Kft-be vásárolta be magát kisebbségi tulajdonosként.  Tiborcz másfél éve vált meg a közbeszerzéseken feltűnően sikeres cégeitől. (Direkt36)

Egymilliárdért utókampányol a kormány
Ennyi pénzt szán Orbán Viktor kormánya az érvénytelenül zárult kvóta-népszavazás utókampányára, ami a 98% új egységet propagálja. Az erre vonatkozó szerződést már a voksolás előtt megkötötték a két nyertes céggel – ezek egyike az állami reklámtenderekről elmaradhatatlan Csetényi Csaba tulajdonában van. (MNO)

Simicska lapjai nem haraptak Orbán kezébe, amíg az etette őket.
A Simicska lapjaiban megjelenő állami hirdetések értéke durván megugrott a 2010-es kormányváltás után. A tavaly februári G-nap után azonban elzárták az állami reklámcsapokat Simicska megmaradt lapjai felé. Furcsa módon pont ekkor kezdtek ezek a médiumok a kormányzati mutyikkal foglalkozni. (Defacto blog via 444)

Hungaristákkal és a putyinizmussal is flörtölnek a magyar identitáriusok
Ez egy  Franciaországból származó, radikális jobboldali mozgalom, amelynek a közelmúltban alakították meg a magyarországi szervezetét. Távlati céljuk egyfajta alternatív európai föderáció kialakítása lenne, de akadnak olyan tagjaik, akik szerint a Putyinhoz köthető  Eurázsia-víziótól sem állnak olyan távol. (Átlátszó)

A Népszabadság legendás székházában épülhet újra a Fidesz médiabirodalma
Elkezdték kirúgni a Népszabadság eddig csak felfüggesztett munkatársait. Eközben lassan elkezdődik a most már Fidesz-közeli Mediaworks és a kormány szócsövének számító Magyar Idők összehangolása. Az új média erőközpontot igyekeznek a lehető legnyugodtabb körülmények között alakítgatni. (444)

Ha van még két perced:

Az illetékes országgyűlési bizottság kihelyezett ülésén néhány új részlet is kiderült a rendkívül zavaros Pharaon-ügyről. Mindesetre a MOL-nak nem okoz gondot a körözött szaúdi férfival üzletelni. (HVG, HVG, HVG)

A futballszurkolók is számon kérik az ‘56-os évfordulót beárnyékoló kormányzati botrányokat, amikhez nem fognak szurkolói dallal asszisztálni. (HVG)

Mészáros Lőrinc lehet a bicskei Batthyány-kastély új tulajdonosa a helyiek szerint. Az eddig az épületben működő gyerekotthonnak az év végéig költöznie kell. (Bors)

Orbán Viktornak 2010 óta változatlan a hivatalos miniszterelnöki fizetése. A Miniszterelnöki Kabinetiroda adatai alapján Rogán Antalnak sincs oka panaszra. (HVG)

Egy ideje nagy a csend a Várkert Bazár körül, de pánikra semmi ok, itt van az ígéretes utód: megint munkások lepik majd el a Széll Kálmán teret. (Index)

Kósa Lajos szerint a letelepedési kötvény jelentéktelen ügy az alaptörvény módosításához képest, ezért egyelőre nem is szavaznak róla. (444)

Negyedmillió forintért intéztek egyszerűsített honosítást a lebukott csalók. Az ügy elsőrendű vádlottja Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál dolgozott ügyintézőként. (HVG)

Felkerülhet az alakulóban lévő nemzetközi offshore-feketelistára Dubaj, mert nem tesznek eleget az adócsalók és pénzmosók ellen. (444)

Nem emelnek vádat Hillary Clinton ellen – ezt javasolja az FBI, miután lezárták (az újranyitás időzítése miatt hatalmas belpolitikai vihart kavaró) vizsgálatukat. (444)

Épüljön-e fele részben közpénzből új, egymilliárd dolláros (kb. 277 milliárd forintos) stadion a helyi baseball csapatnak? Erről is szavaznak Texas Arlington nevű városában. (Guardian)

Nem csak a kellően gátlástalanokat és ügyesen könyöklőket, hanem a nyelvet is gazdagítja a mindent elborító korrupció Mexikóban. (Guardian)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás