Hírek

A kisbefektetők pénzét felvéve fizette ki a nagyfiúkat a Quaestor

Ezekről ne maradj le!

A Teréz körúti robbantó utáni nyomozás kulisszatitkai (Átlátszó)
Quaestor: Kifosztották a kicsiket, hogy kifizethessék a nagyokat (444)
Orosz diplomaták gyakorlatoztak a rendőrgyilkos brigádjával (Index)

Ha van 3 perced:

A Teréz körúti robbantó utáni nyomozás kulisszatitkai
Gyorséttermekből e-mailen elküldött alkatrész-megrendelések, a cellainformációk alapján beazonosított telefonszám, majd a megszerzett DNS-minta kellettek ahhoz, hogy elkapják a körúti robbantás gyanúsítottját. Hogy mi motiválta a gyanúsítottat, egyelőre nem világos. (Átlátszó)

Quaestor: Kifosztották a kicsiket, hogy kifizethessék a nagyokat
A Quaestor vezetése 2009-ben rendkívül nehéz pénzügyi helyzetbe került, ami miatt új stratégiára váltottak: ráhajtottak a kisbefektetők megtakarításaira, hogy ki tudják fizetni a nagyokat. Az eredmény: 2015 májusában több mint harmincezer kisbefektető vesztette el a pénzét az ország történetének legnagyobb összegű (ismert) csalási ügyében. (444)

Orosz diplomaták gyakorlatoztak a rendőrgyilkos brigádjával
Az orosz katonai hírszerzés, a GRU (Glavnoje Razvedivatyelnoje Upravlenyije) emberei kapcsolatban álltak a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonallal és részt vettek a Győrkösék airsoftos gyakorlatozásaiban is. Szintén orosz titkosszolgálati kapocs a Hídfő nevű honlap, amelyet Győrkösék hoztak létre és üzemeltettek kezdetben. Akkor is, amikor az oldalon felbukkant képek diplomáciai botrányt kavartak Oroszországgal. (Index)

Megszűnik a letelepedési kötvény
Lázár János szavaival: „A letelepedési kötvényekre nem lesz szükség”. Az anno „munkahelyteremtő beruházások” elősegítésére elindított programról hamar kiderült, hogy offshore cégek, átláthatatlan tulajdonosi háttér jellemzik. Vagyis jellemezték, mert úgy tűnik, itt a vége, Lázár mindenesetre nem látott korrupciós kockázatot az ügyben. (Index, 444)

Az MNB feljelentése nyomán büntetőeljárást indítottak a Figyelő újságírója ellen
A jegybank üzleti titok megsértése miatt tett feljelentést, miután Brückner Gergely, a Figyelő munkatársa cikksorozatot írt az MKB Bank államosításáról és eladásáról. Ebben idézte Matolcsy jegybankelnök Lázár Jánosnak írt levelét, amelyben az MKB szörnyű pénzügyi helyzete miatt panaszkodott. A hatóságok most Brückner forrásaira lennének kíváncsiak. (Index, 444)

Rogán sajtótájékoztatót tartott – „bár ne tettem volna”, gondolhatta utána
A propagandaminiszter előbb kijelentette, hogy nem megy el Portik tárgyalására, hiszen a közjegyző előtt tett nyilatkozata elég kell hogy legyen, aztán úgy vélekedett, nem számít, mit mondott egy magánbeszélgetésen a Népszabadság  újságírójának. Nem sokkal később pedig ismét nem mondott igazat, mindezt egy újságírókkal teli teremben. (444, 444, 444, 444)

Ha van még két perced:

Becsődölt ipari park, gyanús telekügylet, likviditási gondok Dorogon. A képviselőtestület több tagja szerint valami nem stimmel. (Átlátszó)

Még mindig körözik az amerikaiak az Orbán szomszédságában luxusvillát vásárló és a miniszterelnökkel találkozó szaúdi bankárt.  (444)

Már kétmilliárd forintnál jár a kisvárdai stadion költségvetése, júliusban még „csak” másfél milliárdot szántak volna az építkezésre. (Átlátszó)

Kovács Zoltán kormányszóvivőnek havi 180 ezer forintért bérel lakást Rogán Antal minisztériuma. (MNO)

5 érv amellett, hogy Mészáros Lőrinc hiába tagadja, mégis van köze az immár a Népszabadságot is magának tudó céghez. (Heti Válasz)

186 milliót húztak be egy láthatatlan, szögesdróttal elzárt terület fejlesztésére a fejlesztési államtitkár ismerősei. (Index)

A Mediaworks igazgatótanácsába választották nemrég a Magyar Idők tulajdonosát, Liszkay Gábort, közben távozott a cég vezérigazgatója. (444, Index)

10 év alatt csak 187 ezer forint adót fizetett be a magyar gazdasági élet példaképe, a Varga Mihály által kitüntetett Schuster Lóránt (HVG)

Kiszivárgott emailek tanúsága szerint a Coca Cola az egész világon azért küzd a hatóságokkal, hogy tovább reklámozhasson a gyerekeknek. (MarketWatch)

Korrupció miatt elítélt kínai politikusok a párt által készített, nyolc részes tévéműsorban vallottak az ügyeikről, a nézők pedig szavazhattak a nekik legjobban tetszőre. (Quartz)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás