Hírek

Matolcsyék feltalálták a tökéletes közpénz-szivattyút

Ezekről ne maradj le!

Igenis lehet extraprofithoz jutni az egészségügyben (Átlátszó)
Matolcsyék feltalálták a tökéletes közpénz-szivattyút (MNO)
„Túl sok előfizető”: a Népszabadság-ügy váratlan gondjai (24)

Ha van 3 perced:

Igenis lehet extraprofithoz jutni az egészségügyben
A magyar egészségügyben is lehet jó pénzt keresni – csak a megfelelő emberekkel kell jóban lenni és ügyeskedni kell egy kicsit. Egyik szakorvostól a másikig lehet küldözgetni a betegeket, a magánrendelésen a beteggel kifizettetett kezeléseket az OEP felé is el lehet számolni, ráadásként pedig uniós pályázatot kell benyújtani, lehetőleg minél nagyobb értékben. (Átlátszó)

Matolcsyék feltalálták a tökéletes közpénz-szivattyút
Illetve visszahozták a múltból és tökélyre fejlesztették. 2006-ban még a szocik alatt a Pénzügyminisztérium azért szüntette be a közalapítvány intézményét, mert az „sok esetben a közpénzek elfolyatásának egyik alapvető csatornájává vált”. Tíz évvel később, a jegybanki alapítványok botránysorozata után, az Orbán-kormány visszahozza az állami alapítványokat. (MNO)

„Túl sok előfizető”: a Népszabadság-ügy legfrissebb fejleményei
„Túl sok előfizetője volt a Népszabadságnak” a kiadó szerint, ezért tart sokáig a hűséges olvasók panaszos ügyeinek rendezése. A magyar cégvezetést és a kapzsi újságírókat tette felelőssé a lap megszűntetésében Heinrich Pecina, az újság tulajdonosa. A szerkesztőség közleményben reagált, cáfolva a tulajdonos nyilatkozatát. Azt is hozzátették, hogy a fizetésükről is hajlandóak lettek volna lemondani a lap megmentésének érdekében. (24, 444, 444)

Welsz Tamásig érnek a józsefvárosi rendelőfelújítás szálai
Kamu uruguayi referenciát adott meg az EU-Line Kft. által vezetett konzorcium, hogy elnyerje a józsefvárosi rendelő felújítási munkáját. A refernciában szereplő Medicor nevű uruguayi cégről most az derült ki, hogy Welsz Tamás ottani kapcsolata volt. (Átlátszó)

A kvótanépszavazás furcsa utóélete
Igazi hungarikum: az „aktuális kormányzati intézkedések bemutatása” címén igyekeznek fantasztikus sikerként eladni az érvénytelen népszavazás eredményét. A nemek győzelméből levezetett hetedik és egyben rendkívüli alaptörvény-módosítást Orbán Viktor néhány mondattal beharangozta, majd a vita kezdete előtt lelépett az Országgyűlésből. (Index, 444)

Ha van még két perced:

Új, 50 milliárd forintos pénzcsapot nyit meg a kormány – bár azt itt is érdemes megjegyezni, hogy az összeg 60 százaléka az uniótól jön. (Napi)

A Népszabadság megszüntetése utáni magyar médiahelyzet: Tom Hanks nyilatkozatát durván félrefordították, míg az Origo és a Magyar Idők duettet adott elő. (444, 444)

Hárítanak, illetve egymásra mutogatnak az illetékesek a pedofíliával meggyanúsított bicskei igazgató kitüntetésének ügyében. (ATV)

Helikopterezés és helikopterezés között is van bizony különbség a volt gazdasági miniszter szerint. (444)

Zsebpénzük levonásával „nevelték” az állami gondozott gyerekeket – a büntetéseket egy kézzel írott füzetben vezették a nevelők. (HVG)

A Kúria ítélete világosan kimondja: a kizárólag szépészeti céllal végzett plasztikai beavatkozásokat nem illeti meg adómentesség, tessék vigyázni. (444)

Lázár János elegánsan odaszúrt egyet a turbulenciába került Rogán Antalnak (Index)

Egy szabolcsi jegyző 500 euróért kínálta az egyszerűsített honosítást több ukrán állampolgárnak. (444)

Az EU vezetői közt hivatalosan is beszédtéma lesz a putyini Oroszországhoz való viszony. Közben befagyasztották az orosz propaganda tévé bankszámláit Nagy-Britanniában. (444, 444, BBC)

A kormánypárthoz is köthető több százmilliós korrupciós ügy tárgyalása kezdődött hétfőn… Ja, Spanyolországban. (Politico)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás