Hírek

Helikopteren is „parasztgyerek” maradhat Rogán, vagy ez már urizálás?

Ezekről ne maradj le!

Tovább potyognak a részletek Rogánék helikopterezéséről (NOL, 24, 444, MNO, Bors)
Hiába tankolja pénzzel Brüsszel, megfeneklett a magyar gyorsnaszád (MNO)
Semjénnek semmiség a népszavazási kampányban elégetett pénzhegy (HVG via Vastagbőr)

Ha van 3 perced:

Tovább potyognak a részletek Rogánék helikopterezéséről
Alig spórolhattak időt Rogánék az esküvői légitaxizással, a lagzi fáradalmait pedig egy luxuskastélyban pihenték ki. Rogán Antal elmondása szerint parasztgyerekként ő nem tud urizálni. Az eset megtépázta a propagandaminiszter tekintélyét a Fideszben, mert éppen az érvénytelen népszavazás előtt röpködött. Közben megvan Rogán Cecília cége, aminek állítólag barterban helikoptereztettek, de a médiavállalkozásnak még honlapja sincs. (NOL, 24, 444, MNO, Bors)

Kirúghatták a közmunkásokat, akik nem szavaztak
Nem véletlenül lett kiemelkedően magas a népszavazáson a baktalórántházi részvételi arány a helyiek szerint: a „velejéig fideszes” településen közmunkásokat rúgtak ki, miután nem mentek el szavazni. Egy helyi képviselő szerint kizárt, hogy lenne a két dolog között összefüggés, ha egyáltalán megtörtént. Baktalórántházán már a 2002-es országgyűlési választáson is volt egy botrány. (NOL)

Nem kell aggódni, csak 8,6 milliárdba került a propagandahadjárat
A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerint összesen 8,6 milliárd forintot vitt el a népszavazási kampány, és ebből még visszacsorog az áfa. A KTK szerint ez nem sok ahhoz képest, ha Brüsszel életbe léptetné a betelepítési programot, és annak idején a baloldal is sokat költött kommunikációra. Az érvénytelen referendum levezénylése további 4,5 milliárdba került. (Index)

Semjénnek semmiség a népszavazási kampányban elégetett pénzhegy
Semjén Zsolt szerint sokkal fontosabb volt a népszavazás kampányára költött milliárdoknál az, hogy „politikai legitimációt” kapjanak (ha már jogit nem sikerült, mert a drága reklámakció ellenére sem sikerült megugrani az érvényességi küszöböt). Szerinte az EU-ban ritka magas volt a 43 százalékos részvétel. (HVG via Vastagbőr)

Hiába tankolja pénzzel Brüsszel, megfeneklett a magyar gyorsnaszád
Meghal a piaci verseny Magyarországon, mert az európai uniós fejlesztési pénzek az állam által favorizált cégeknek jutnak. A hazai gazdaság versenyképessége történelmi mélypontra zuhant, az EU-tagállamok közül majdnem az utolsók vagyunk. A részrehajló kormányzati döntések miatt a cégek nem fejlesztenek vagy fektetnek be, mert minek. (MNO)

Ha van még két perced:

Német médiaprojekt egy libanoni menekülttáborban, az egyik tréner az Átlátszó főszerkesztő-helyettese. (Átlátszó)

A hatvannégy vármegyéseknek köszönhetően szívnak az erdélyiek. (Átlátszó Erdély)

Kelendőek a letelepedési kötvények, épp csak letelepedni nem akarnak a vásárlók. (Világgazdaság)

Magyarországon arányaiban az MTK-stadion a legdrágább, ami az utóbbi időben épült. Mindezt úgy, hogy a kapuk mögött a lelátó helyett betonfal van. (Index)

Strasbourghoz fordul a Quaestor-vezér arra hivatkozva, hogy az előzetes letartóztatása miatt nem tud dolgozni, pedig amióta eljárás indult ellene, jól viselkedik. (Index)

Az eddig korlátozás nélkül értékesíthető új típusú dohánytermékeket, köztük az elektromos cigarettát is behúzzák a nemzeti dohányboltokba. (444)

Kórház helyett sportcsarnok épül Kelenföldön, mert olimpia. (444)

Húszmilliós büntetést varrtak egy magyar tőzsdecápa nyakába. (Index)

Mészáros Lőrinc barátjáék megszerezték a Hunguest Hotelst. A tulajdonos a Magyar Időknek adott exkluzív interjúban elmondta, nem foglalkozik az összefonódásokat firtató cikkekkel. (MNO, Magyar Idők)

Munkahelyteremtés felsőfokon: Orbán Viktor embere a negyedik legtöbbet kereső, külföldi kormány által foglalkoztatott lobbista Washingtonban. (Politico via 444)

Tíz héten át hetente fog különféle anyagokat szivárogtatni a Wikileaks. (444)

Nigéria szerint ellopták 17 milliárd dollárnyi olajukat. (Quartz via Index)

Anonim közérdekű bejelentő szivárogtatott Trump adónemfizetési botrányáról. (The Washington Post)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás