Hírek

Ismerd meg a férfit, akit az összes magyar milliárdos strómanjaként emlegettek!

Ezekről ne maradj le!

Maxim Róbert: Udvariatlanság a Pentagont kémkedéssel vádolni (Átlátszó)
Most meg szállodaláncot vesz a „nemzeti burzsoázia” az állami bank hiteléből (Heti Válasz)
Garancsi István üzlettársai nyerték meg a számlázási tendert (444)

Ha van 3 perced:

Maxim Norbert: Udvariatlanság a Pentagont kémkedéssel vádolni
Az Átlátszónak adta első interjúját a kémkedéssel gyanúsított Maxim Norbert. Szerinte a kormány azért hallgat erről az ügyről, mert nem akar direkt konfliktust a gyanúba hozott, nagyhatalmú nyugati és nemzetközi szervezetekkel. (Átlátszó)

Most éppen szállodaláncot vesz a „nemzeti burzsoázia”
Az elviekben az exportot hitelező Eximbank adja a kölcsönt a Hungest szállodalánc megvételéhez – hasonlóan a TV2 megvételéhez vagy a Kopaszi-gátnál épülő lakóparkhoz. A mostani vevőt, Jászai Gellértet a Heti Válasz szerint „jóformán az összes magyar milliárdos strómanjaként emlegették már idehaza”. (Heti Válasz)

Garancsi István üzlettársai nyertek a számlázási tenderen
A megbízást idén nyáron nyerte el két cég közös ajánlata 550 millió forintért. Az egyik cég, az Euromacc Garancsi István két üzlettársáé, Hauser Gáboré és Brasnyó Péteré. A központi hulladékcég számlázási rendszere a mai napig nem készült el, pedig korábban júniusra ígérték az átállást. (RTL Hírek, 444)

Kvótanépszavazási mutyikörkép
Nem lesz túl könnyű csalást elkövetni, de a választói névjegyzék összeállítása azért okoz némi nehézséget, amiről egy külföldön élő honfitársunk révén értesülhettünk. A csepeli Fidesz emelte a tétet, már a kerület önkormányzati lakásait féltik Brüsszeltől és a menekültektől, Józsefváros 10 millió forintot költ saját reklámhadjáratára. Az is kiderült, hogy normál vitakörnyezetben könnyen nehéz helyzetbe kerülhet a kormányzati álláspont választott szócsöve. (Átlátszó, 444, 444, Vastagbőr, HVG)

Várhegyi Attila lehetett a lehallgatás célpontja?
A Fidesz korábbi pártigazgatója használta ugyanis korábban a közmédia lehallgatott szobáit. De pontosan továbbra sem tudunk semmit a háttérről. Vaszily Miklós vezérigazgató tárgyalójában és két másik vezető szobáiban találtak lehallgató-berendezéseket tavasszal.  A rendőrség Enyedi Csaba kabinetvezetőt és Vas Imre üzemeltetési igazgatót gyanúsította, de túl kishalak ők ahhoz, hogy ilyesmit megpróbáljanak. (444)

Ha van még két perced:

Kirúgták a kamulovagok kamuegyetemét Sümegről. Az intézményt korábban milliókkal támogatta a Magyar Nemzeti Bank. (Index)

Mellébeszélt, majd eltávolíttatta maga mellől Hajdu János TEK-főnök a neki kellemetlen kérdést feltenni igyekvő riportert. (444)

„Összetartozunk” – jelentette ki Vajda Zita Matolcsy György jegybankelnökkel kapcsolatban, majd védelmébe vette saját szakmai kvalitásait és nemzetmentő MNB-s tevékenységét is. (NOL)

Ilyen is van: egyelőre nincs elég pénz a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda felújítása, pedig a budapesti vizes vb már itt van a nyakunkon. (HVG)

18 új daganatos gyógyszer automatikus támogatásáról szóló döntést halogat a kormány – egy egyszerű törvénymódosításra lenne szükség. (NOL)

Hamis banki igazolással akarják megvenni az A.C. Milan-t. A kínai vevőjelöltek 128 millió dollár meglétét igazolták papíron, az illetékes bank viszont erről nem tud. (444)

Európai kereskedelmi áruházláncok egy jogi kiskapun keresztül juttatják be árujukat a szankciókkal sújtott Krím-félszigetre. (Reuters)

Vesztegetés és pénzmosás miatt bíróság elé kell állnia Brazília egykori elnökének, Luiz Inacio Lula da Silvának, aki tagadja az ellene felhozott vádakat. (BBC)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás