Hírek

Azt gondoltad, 3,9 milliárd csekély súlyú? Nagyon tévedsz!

Ezekről ne maradj le!

Így gyűlnek a csontvázak Polt Péter szekrényében (Átlátszó)
Oknyomozók buktatták le az úszómedencés vízpazarlókat (Reveal News)
Azt gondoltad, 3,9 milliárd csekély súlyú? Nagyon tévedsz! (MNO)

Ha van 3 perced:

Gyűlnek a csontvázak Polt Péter szekrényében
Avagy hogyan züllött az ügyészség a politika kiszolgálójává? A Polt Péter által vezetett ügyészség közvetlenül vagy a nyomozás felügyeletén át olyan botrányokban vált részessé, mint Polt lánya élettársának kiengedése a Quaestor-nyomozásból vagy a Rogán-ügyekben tett feljelentések elutasítása. Így egyre több a kétség akörül, hogy  hivatalát pártatlan közszolgaként, vagy inkább megbízója kiszolgálójaként tölti be. (Átlátszó)

Oknyomozók buktatták le az úszómedencés vízpazarlókat
Miután a Los Angeles-i városvezetés következetesen visszautasította az oknyomozó újságírók adatigényléseit arról, hogy a szárazság sújtotta városban kik a legnagyobb vízpazarlók, a szerkesztőség innovatív módszerekhez folyamodott. Műholdfelvételek és algoritmusok segítségével kimutatták, kik lehetnek a legvalószínűbb tettesek. A szálak természetesen az úszómedencés multimilliomosokhoz vezetnek. (Reveal News)

Azt gondoltad, 3,9 milliárd csekély súlyú? Nagyon tévedsz!
„Csekély súlyú jogsérelmet eredményez”, ezért nem vizsgálja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda csak a népszavazás után közli, a kampányban pontosan mire és mennyit költött. Ezt közölték a Péterfalvi Attila által vezetett hivatalnál. Az Átlátszó.hu egy iratbetekintésen már láthatta, hogy a közpénz túlnyomó részét a Fideszhez közeli médiumok kapták. (MNO)

Mindenben Simicskáéknak adott igazat a bíróság az oszlopháborúban
Első fokon a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft.-nek adott igazat a bíróság a cég hirdetőoszlopainak elszállítása miatt indított perben. Az oszlopokhoz ezentúl akkor sem nyúlhat hozzá a főváros, ha fellebbez. A pervesztes fővárosnak 6,8 millió forintos perköltséget is meg kell fizetnie. (NOL)

Rogán Vajnával és Pápa Marianne-nal vágna vissza Portikért
Mindez abban a perben, amely Juhász Péter ellen zajlik személyiségi jogi ügyben. Nyáron ugyanis Portik Tamás „köpött” Rogánra, és tett korrupcióra utaló megállapításokat. Most Rogán tanúként idézte be Andy Vajnát és Pápa Marianne-t. Előbbinek csak azt kell bizonyítania, hogy Portik nem ismeri Rogánt (pedig közös fényképfelvétel készült Vajna éttermének megnyitóján), Pápának pedig arról kéne nyilatkoznia, hogy nem is élt együtt Portikkal. (444)

Ha van még két perced:

Feljelentést tesz az MNB-alapítvány a Matolcsy állítólagos barátnőjével foglalkozó cikkek miatt. Elhatárolódnak és politikai lejáratást emlegetnek. (Index)

Házkutatást tartottak egy fideszes országgyűlési képviselőnél, a képviselő szerint ez butaság. Simonka neve a Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben bukkant fel. (Index)

Tömeges kihallgatásokat tervez a NAV az ORÖ gyanús költései miatt. Mintegy 150-200 embert idézett be a NAV szeptember végére. (ATV)

5 dolog, amit megtanultunk a magyar újságíró elleni titkosszolgálati akcióból. Leginkább azt, hogy megint majdnem olyan, mint a 80-as években. (444)

Mit akarnak nálunk az orosz kémek? Annyi biztos, hogy most többen vannak, mint a rendszerváltás óta bármikor. (Privátbankár)

A bíróság szerint jogszerűen tette védetté az állam a Munkácsy-festményt, amit tulajdonosa nem akart áron alul eladni  Hiába perelt Pákh Imre, a Golgotát továbbra sem lehet kivinni az országból. (444)

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI
HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független
tényfeltáró újságírást
havi 1000 forinttal!

 

Megosztás