Hírek

Úgy szárnyal Voldemortné tanácsadó cége, hogy szinte láthatatlan

Ezekről ne maradj le!

Nem fukarkodnak az állami cégek, ha kommunikációról van szó (NOL)
Nyilvánosságra kell hoznia a Kehinek a jelentéseit (Átlátszó)
Jól fut Mengyi Roland feleségének tanácsadó cége (Blikk)

Ha van 3 perced:

Nem fukarkodnak az állami cégek, ha kommunikációról van szó
Nem fogja vissza magát az állami szféra, ha kommunikációról van szó: a kormány 25 milliárdot különített el a feladatra, de már ugyanennyit elköltöttek a kereten kívül. Kérdés, mennyire hatékony a reklám, ha az elhelyezése a politikai változásokat követi a nézettségi, olvasottsági adatok helyett. Az egyik legnagyobb költekezőnél, a Szerencsejáték Zrt.-nél pedig éppen ez a helyzet. Ők is, mint a legtöbb állami cég, Kuna Tibor érdekeltségével szerződtek. (NOL)

Nyilvánosságra kell hoznia a Kehinek a jelentéseit
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feladata, hogy a kormány kérése megvizsgálja hatékonyan és gazdaságosan használják-e fel a közpénzt, jelentéseiben javaslatokat fogalmaz meg. Azonban ezeket nem szeretik nyilvánosságra hozni, még azt is az AB-nek kellett kimondania, hogy az általuk készített jelentések esetében ők számítanak az adatok kezelőinek. Most az adatvédelmi hivatal szólította fel őket, hogy hozzák nyilvánosságra jelentéseiket. (Átlátszó)

Alaptőke-csökkentés ellenére is jönnek az új irodák a veszteséges MNKH-nál
A külügyhöz tartozó Nemzeti Kereskedőház eddig csak 2,8 milliárd forintnyi üzletet hozott össze a magyar kis- és középvállalkozásoknak, miközben az irodáik fenntartása majdnem ennyibe került. A veszteséges intézmény újabb 47 külföldi irodát nyitna 5 milliárdból. Közben félmilliárddal leszállítják az alaptőkét, veszteségrendezés miatt. Egyébként van, aki nekik tartozik: az Orbán családhoz kötődő Cider Alma Kft. (Átlátszó)

Jól fut Mengyi Roland feleségének tanácsadó cége
A mentelmi jogától nemrég megfosztott Mengyi Roland feleségének rendkívül sikeres cége van: még csak kétéves, de tavaly már 168 milliós eredményt produkált. Az Immosolutions ingatlanközvetítéssel, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozik. Székhelye egy zuglói családi házban van, de semmi nem utal a cég jelenlétére. A szomszédok is ritkán látják Mengyi Ramónát, aki még előző házassága idején lakott a házban. (Blikk)

Fegyveresek jelentek meg az étteremnek útban lévő lakónál
A Zsidai-csoport tavasszal nyitotta ötödik éttermét a budai várban, a lakók tiltakozása mellett. Az étterem felett lakó, korábban a Miniszterelnökégen dolgozó Perjés Zoltán pár hete birtokvédelmi eljárást kezdeményezett az étterem ellen. Pénteken kommandósok szállták meg a lakását. Perjés szerint Zsidai Roy feljelentését azért vehette ilyen komolyan a rendőrség, mert jó viszonyt ápol Orbán Ráhellel, aki korábban a csoportnál dolgozott. Az érintett tagadja, hogy ez lenne a háttérben. (Magyar Narancs)

Ha van még két perced:

Megígérték a jutalmat a maratoni kajak-kenusoknak, akik a 2013-as világjátékokról hoztak haza érmeket. Mégsem kapták meg a pénzt, a bíróság elsőfokon kimondta: ki kell fizetni az állami jutalmat. (Átlátszó)

Máriás Leonárd nem írhatta meg cikkét a Világgazdaságban az MNKH veszteségéről, majd nem hosszabbították meg a szerződését a lapnál. Azt mondja, Mészáros Lőrinccel kapcsolatban is leállították. (Átlátszó)

Adatvédelmi szempontból aggályos, hogyan kerülhetett Orbán levele olyan külföldön élő magyarok postaládájába, akik nem jegyeztették be címüket. Itthon is megérkeztek a levelek, persze más szöveggel. (Index, Vastagbőr)

Norvégiában bárki megnézheti bárki adóbevallását. Persze nem zaklatják egymást, hiszen meg lehet kérdezni, ki kérte ki az adatainkat. A politikusokat viszont könyebb elszámoltatni. (444)

Bár valószínűtlen, hogy az MSZP és a Fidesz között országos együttműködés lenne, mindenki tud történeteket helyi szinten, egyes személyek közötti alkukról. (Index)

Az amerikai Newarkban kiugróan sok az erőszakos bűncselekmény. Vajon mennyire előítéletesek a rendőrök, és mennyire tartják be az alkotmányos jogokat intézkedés közben? (Átlátszó Videó)

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI
HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független
tényfeltáró újságírást
havi 1000 forinttal!

 

Megosztás