Hírek

Mit keres egy csapat különös orosz a letelepedési kötvénybizniszben?

Ezekről ne maradj le!

Újabb puzzle darabok a letelepedési kötvény-bizniszből (444)
Ömlik az uniós pénz Mádra, Borsod Felcsútjára (Átlátszó)
Könnyen adták a Pestisracok.hu-t üzemeltető cégnek a Horváth Mihály teret (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Mit keres egy csapat különös orosz a letelepedési kötvénybizniszben?
Az egész letelepedési kötvénybiznisz rendkívül átláthatatlan. Hosszas kutatómunkával sikerült szerződésmintákat találni, amelyek részletezik az ügymenetet és amiben szerepel a VolDan neve. Ez az a cég, ami Oroszországban árulhatja a kötvényeket a magyar állam engedélyével. A minta persze nem saját honlapjukon szerepel, hanem olyan a kötvényeket reklámozó honlapokon, amiket egyébként Száraz István cége regisztrált be. (444)

Ömlik az uniós pénz Mádra, Borsod Felcsútjára
Tokaj-Hegyalja elég ellentmondásos vidék: sok falu nyomorog, néhányban nagy a fényűzés. Ilyen Mád is, ahol feltűnően kevés vállalkozó nyert el feltűnően sok EU-s támogatást. Közéjük tartozik maga a polgármester és Kovács Károly is, aki már korábban is feltűnt egy uniós pénznyelő egyesület közelében. A településen több száz millióból megépült egy hotel és számos vendéglő, kérdés a fizetőképes turisták megérkeznek-e majd a nehezen megközelíthető faluba. (Átlátszó)

Könnyen adták a Pestisracok.hu-t üzemeltető cégnek a Horváth Mihály teret
Ingyen használhatja a Guerilla Press az 1000 négyzetméteres közterületet, ahol az ‘56-os forradalmat és az ‘50-es évek mindennapjait bemutató kulturális rendezvényt tartanak majd. Kérdés a kis cégnek, honnan lesz anyagi és emberi erőforrása ekkora rendezvényhez. A kérelem a költségekkel kapcsolatban annyit említ, hogy az ‘56-os Emlékbizottság támogatja az eseményt, bár annak honlapján nincs ilyen szerződés. (Átlátszó)

Rogán helyett Portik felé fordulnak az ügyészség szemei
Miután Portik arról beszélt, hogy 10 milliós kenőpénzt adott át Rogánnak, többen feljelentést tettek. Az ügyészség ezeket nem találta elég megalapozottnak, így Rogán ellen nem indít eljárást. Most, hogy jogerősen elbírálták a feljelentéseket, elhárult az akadály a hamis vád bűntette miatt tett feljelentés elbírálásának. Magyarul Portik ellen nyomozhatnak a hamis vád miatt. (444)

Nemcsak Magyarországon kell és érdemes küzdeni a közadatokért
Az információszabadságért folyamatosan harcolnak az újságírók, civil szervezetek és öntudatos állampolgárok. Az elmúlt években Magyarországon folyamatosan csorbítani próbálták ezt a jogot, ugyanakkor a bíróságokon sokszor győz a nyilvánosság. A világszerte megnyert csatákban segítséget nyújtanak az olyan adatigénylő oldalak, mint az AsktheEU vagy a KiMitTud. (K-Monitor)

Ha van még két perced:

Mengyi Voldemort még nem hallott róla, hogy a Fidesz kizárná, lemondani nem tervez. Továbbra is kérdés, ki állíthatta le a NAV nyomozóit? (Hír TV, MNO)

Oktatási műsort rendelt a köztévé. A nyertes egy pécsi cég, 5 éves fennállása óta messze ez lesz a legnagyobb bevétele: 418 millió forint. Közbeszerzést nem írtak ki a feladatra. (Átlátszó)

Kisvárdán a stadion után Sportszálló és Apartmanház is épül, 1,4 milliárdból. Az egyik kivitelező az a cég, amely a debreceni menekülttábor bővítéséből is szép összeget vitt haza – nem sokkal annak bezárása előtt. (Átlátszó)

Trump kampányköltéseinek jelentős része vándorol Trump és családja cégbirodalmába. Ugyanakkor a reklám oda-vissza működhet. Az amerikai szabályozás egyszerűen nincs felkészülve erre. (444)

Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója, kiállt Bayer mellett, eszében sincs visszaküldeni saját lovagkeresztjét. Igaz, az MSZMP KB-tól kapottakat sem küldte vissza – írja róla Lakatos András. (Vastagbőr)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás