Hírek

Annyira siralmas, amit a magyar fiatalok a korrupt országról gondolnak

Ezekről ne maradj le!

Annyira siralmas, amit a magyar fiatalok a korrupt országról gondolnak (Transparency)
Hiába állt bele a kampányba, nem vált ba Fazekas jelöltje Tiszaburán (Átlátszó)
Természetesen kapott lakást az V. kerületi önkormányzatól Rogán feltalálótársa is (Index, 444)

Ha van 3 perced:

Siralmas, mit gondolnak a magyar fiatalok a korrupt országról
A Transparency International friss kutatása szerint a 18-29 éves magyar fiatalok túlnyomó többsége szerint a hazai közéletet átszövi a korrupció, ám ebbe nem szabad beletörődni. A megkérdezettek több mint kétharmada ugyanakkor úgy véli: akik korruptak, azoknak nagyobb esélyük van a boldogulásra, mint azoknak, akik távol tartják magukat a visszaélésektől. (Transparency)

Hiába állt bele a kampányba, nem vált ba Fazekas jelöltje Tiszaburán
Még nincs két éve, hogy polgármestert csináltak Tiszaburán Fazekas Sándor miniszter jelöltjéből. A politikus akkor nagyon beleállt a kampányba, ezer közmunkás foglalkoztatását ígérte, meg hogy rendbe teszik a falu ügyeit. Ma ott tart a dolog, hogy több, a polgármesterhez köthető ügyben büntetőeljárás folyik, és a kormány a Máltai Szeretetszolgálatra testálta a feladatot, hogy kezdjen valamit a Tiszaburával. (Átlátszó)

Természetesen kapott lakást az V. kerületi önkormányzatól Rogán feltalálótársa is 
Belváros-Lipótváros önkormányzata egy 82 négyzetméteres lakást előlegezhetett meg Csík Balázsnak, a Hunguard Zrt. vezetőjének, Rogán „feltalálótársának”. A műemléki védelem alatt álló ingatlant – a tulajdoni lapja szerint – valójában előhitelezték, a törlesztés pedig 25 évig is eltarthat a kerületi szabályozás szerint. (Index, 444)

Külföldre tekint Mészáros és Szíjj – mire készülnek a NER-milliárdosai?
Augusztus elején új, közös vállalkozást alapított a felcsúti polgármester és felesége tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. (MM) és a Szíjj László érdekeltségében lévő Duna Aszfalt Kft. A cég valószínűleg Horvátországban készül ingatlanfejlesztésre. Mészárosnak van kötődése Horvátországhoz, családi cége a közelmúltban beszállt a horvát fociba, többségi tulajdonrészt vásárolt az eszéki NK Osijek labdarúgóklubban. (Napi)

A Szent Olga hercegnő titka: miből telik luxusjachtra Putyin barátjának?
Az OCCRP és a Novaja Gazeta a Facebookra és az Instagramra feltöltött képek segítségével leplezte le Igor Szecsint, Vlagyimir Putyin régi barátját, valamint Szecsin feleségét, Olgát, aki egy róla elnevezett, 53 milliárd forintot érő luxusjachton járja a világot. Hogy minderre miből futja, nem tudni, állami cégvezetőként ugyanis Igor Szecsin még a hajó éves fenntartási költségét sem keresi meg. (OCCRP)

Ha van még két perced:

Már csak az irodabútorokban reménykedhetnek a csődbement brókercég hitelezői. 356 ezer forintot remél a Quaestor felszámolója a cég „átlagos állapotú” irodabútorainak eladásából. (Átlátszó)

Egy kormányrendelet milliárdos üzlethez juttathatja a Rogán-körhöz tartozó céget, amely így két év alatt legalább huszonháromszorosára növelheti árbevételét. A cél a bankszektor. (MNO)

Így mulat a Sziget fesztiválon a NER elitje. Csak erős idegzetűeknek, Papcsák Ferenc például  rockabilly-kabátban és bulirozéval a kezében látható. (444)

Három fideszes képviselő és lényegében a honvédelmi miniszter is a jogszabályban előírt legmagasabb összegért bérel képviselői irodát. (Bors)

Most 167 millió forint értékű tendert nyert a kormánykedvenc Porsche Hungaria, persze megint egyedüli ajánlattevőként. (Átlátszó)

Kiöregedett kisrepülőgépek helyett mintegy 352 millió forintért vásárol újakat a HM. Ezzel a tárca a több mint húsz éves Jak-52-es gépeket cserélheti le. (Átlátszó)

Tovább háborúskodik „Matolcsyfalva”, a jegybankelnök felesége vezette Balatonakarattya és a szomszédos Kenese. Utóbbi bírósághoz fordult. A tét a vagyonmegosztás. (Átlátszó)

Itt az év csalási kísérlete: ellenőrnek adta ki magát két nő egy fodrászatban, ingyen póthajat akartak. (444)

Négy évre szóló korrupcióellenes stratégiát dolgoztak ki Romániában. Az „átláthatóság kultuszát” akarják kifejleszteni a romániai hivatalokban. (Mandiner)

Áll a bál a románoknál: kiderült, hogy hamisított ruhában mentek az olimpiára a sportolóik. A rendőrség házkutatást is tartott az Román Olimpiai Bizottság irodáiban. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás