Hírek

Még Orbán se tudta jól kitölteni a vagyonnyilatkozatát

Ezekről ne maradj le!

Bréking: leleplezték az Átlátszó újságíróját! (Átlátszó, Youtube)
Pontatlanok Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai (Direkt36)
A Betyársereg a rendszer jóváhagyásával önbíráskodik a migrások ellen? (ATV)

Ha van 3 perced:

Bréking: leleplezték az Átlátszó újságíróját!
Sokadszor sem tudta megtárgyalni a tavalyi zárszámadást az érpataki képviselő-testület. Orosz Mihály Zoltán polgármester a kínosnak ígérkező kérdések megválaszolása helyett Móricz Csabát, az Átlátszó helyszíni tudósítóját szidalmazta, hívei pedig Újfehértóig üldözték őt autókkal. Az újságíróról teljesen komolyan fel is töltöttek az internetre egy videót, amiben „bevallotta”, hogy napi egymillió forintért próbálja lejáratni Orosz Mihály Zoltánt. (Átlátszó, Youtube)

Újabb Fidesz-közeli személyek egy balatoni nyaralóban
A Fidesz egyik kedvelt győri ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, és CBA-s káderek is ingatlant vettek abban a balatonfüredi luxustársasházban, amelynek másik felében Polt Péter a feleségével együtt lakást vett. A legfőbb ügyész által lakott részben milliárdos üzletemberekkel, köztük egy Közgépnek dolgozó vállalkozóval és a a Simicska-cég vezérigazgatójának a lányával is össze lehet majd futni. (Átlátszó)

Pontatlanok Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai
A miniszterelnök nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában öt ingatlannál a teljes méretüket és azt, hogy ott társtulajdonosaik is vannak. Ezek ugyan csak kisebb szabálytalanságok, de az előírásokat tudnia kellett, a feleségével közös tulajdonban lévő budapesti házukat például sikerült jól feltüntetnie. A miniszterelnöki sajtóiroda szerint a jogszabályoknak és a valóságnak megfelelően van kitöltve a nyilatkozat. (Direkt36)

A Betyársereg a rendszer jóváhagyásával önbíráskodik a migránsok ellen?
„A migránsválság megoldásában, büszkeséggel mondhatom, hogy a Betyársereg is igencsak kivette a részét, és úgy, hogy a rendszer keresett meg bennünket” – állította egy hangfelvételen a szélsőjobboldali félkatonai szervezetet vezető Tyirityán Zsolt. A belügyi és a honvédelmi tárca cáfolt, de ha valóban ők akcióztak, az megmagyarázná, miért beszélt több menedékkérő „rendőri” verésekről és erőszakos visszatoloncolásokról. (ATV)

Nem válaszolt érdemben Portik vádjaira Rogán
Bűnözők vádjaival és ellenzéki sajtótájékoztatók témájával nem foglalkozik, próbálta lepattintani magáról Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök a vádat, hogy még belvárosi polgármesterként tízmillió forintot fogadott volna el a maffiózó Portik Tamástól. Közben a rendőrség egy hónappal meghosszabbította a kerületi ingatlanügyek miatti nyomozást, amelynek kulcsszereplője Habony Árpád nagynénje. (HVG, 444)

Ha van még két perced:

Az információszabadságot veszélyeztetheti, ahogy a levéltári dokumentumokat, például az ott őrzött bírósági iratokat fogják kezelni. (Index)

Megy a vita a neonikotinoid növényvédő szerekről
, amelyek egyesek szerint károsak a méhekre. (Darvas Béla)

Spéder Zoltán emberei válthatták Spéder Zoltán embereit a takarékszövetkezeti integráció élén. (Figyelő via 444)

Egy egy szolgálaton kívüli részeg rendőr támadhatott a ligetvédőkre, egy 11 éves kislányt sikerült megrugdosnia. (Index, RTL Klub)

A korábbi hírekkel szemben OTP-hitelből vehette meg az MKB Bank a saját menedzsmentjének a pénzintézet 15 százalékát. (Világgazdaság)

Mind a 11 átültetett fa megmaradt a II. János Pál pápa téren. Vagy csak három. Vagy nyolc. (Index)

Így lehet felismerni a leggyakrabban használt propagandafogásokat. (Nyest)

Kizárták Ruttner György sztárügyvédet a kamarából, de ehhez elvileg nincs köze az ellene folyt és felmentéssel végződő bírósági eljárásnak. (Jogászvilág)

Véglegessé vált: 68 orosz sportoló nem indulhat a riói olimpián államilag segített doppingolás miatt. Jövő héten akár az egész küldöttséget kizárhatják. (MTI via 444)

Dánia véletlenül elküldte ötmillió saját állampolgára személyes adatait Kínának. (Index)

Az amerikai hatóságok szerint lopott pénzből készült a csaló brókerekről szóló Wall Street farkasa. (444)

A szerb kormány kiállítással bizonygatja, hogy náluk nem hallgattatják el a kritikus sajtót. (444)

Adócsalással gyanúsítják Christoph Waltz kétszeres Oscar-díjas színészt, a Becstelen brigantyk Hans Landa ezredesét. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás