Hírek

Egyre több a mutyigyanú Rogán körül

Ezekről ne maradj le!

Eljárás indul Rogán ellen (444, Népszabadság via 24)
Még mindig nyomoznak a zöld mappás szivárogtató ellen (NOL)
Fidesz-báb lesz-e az MSZP új elnöke? (Átlátszó)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Eljárás indul Rogán ellen
Közös fotón szerepel Rogán Antal Portik Tamás bűnözővel, holott a miniszterelnök kabinetfőnöke korábban azt állította, soha nem találkoztak. Portik korábban a bíróságon azt vallotta, hogy személyesen vitt tízmillió forintnak megfelelő kenőpénzt az akkor még polgármesterként dolgozó Rogánnak. Az ügyben vizsgálat indul a miniszter ellen, aki szerint Portik hamisan vádaskodott, de az ügyészség elutasította az emiatti feljelentést. (444, Népszabadság via 24)

Még mindig nyomoznak a zöld mappás szivárogtató ellen
Tovább nyomoznak Horváth András ügyében, aki 2013-ban szivárogtatott ezermilliárdos étolajas és egyéb láncolatos adócsalásokról. A szépséghiba, hogy Horváth ellen vizsgálódnak tovább illetéktelen adatszerzés miatt, míg a felnyomott ügyekben egyetlen gyanúsítottig jutottak. Mindeközben a Fővárosi Főügyészség nem foglalkozik tovább a kitiltási botránnyal, ami épp egy étolajas vesztegetési kísérlet miatt robbant ki. (NOL)

Habony és Rogán érdekköre 300 milliárdos bizniszre tehette rá a kezét
Habony Árpád és Rogán Antal ügyvédi holdudvara képviseli azt a céget, amely a főváros összes közbeszerzését fogja intézni. A már korábban is mutyigyanút keltő kiszervezéssel egy 300 milliárd forintos üzletre teheti rá a kezét az új cég. A kft.-t az az ügyvédi iroda képviseli, amely annak idején megszerezte a 888.hu domainnevet Habonynak, és a letelepedési kötvények körüli bizniszben is benne van. (Heti Válasz)

Így magyarázták Mészáros bizonyítványát a horvát luxusvilláról
Nem Mészáros Lőrinc személyes vagyona az a horvát nyaraló, amelyről néhány napja azt írták, az övé, állítja a politikus hivatala. A csaknem 700 millió forintért vett ingatlan egy olyan cég tulajdona, amelyben a felcsúti polgármesternek tulajdonrésze van, ezért nem szerepel a villa Orbán Viktor egykori gázszerelőjének vagyonnyilatkozatában. Egy zárai yachtról még nem tudni, miért maradt ki a dokumentumból. (HVG)

Fidesz-báb lesz-e az MSZP új elnöke?
Moszkvai egyetemi barátja ma Garancsi István üzlettársa a MET-ben, egykori kerületi kabinetfőnöke pedig Tarlós István fővárosi biztonsági tótumfaktuma – mégsem elsősorban Molnár Gyula frissen megválasztott pártelnök miatt mondható, hogy az MSZP a legjobb úton halad, hogy a Fidesz baloldali tagozata legyen. Viszont Molnárnak a kollaboránsnak bélyegzettekkel kell együttműködnie. (Átlátszó)

Folytatódik az Index-tulaj szívatása
Matolcsy György ba mellől jövő emberrel, közvetlenül a miniszterelnök alá tartozó kormánybiztossal vették ki a takarékszövetkezeti integrációt Lázár János kezéből. A lépéssel a takarékokban érdekelt és a kormány, valamint a hozzá közeli média által betámadott Index-tulajdonos, Spéder Zoltán szívhat, akinek Lázár a szoros szövetségese. (444)

Ha van még két perced:

Hetvenmillióval lesz drágább Tállai András NAV-elnök fociklubjának sportszállója a tervezettnél. (Átlátszó)

Teljes ösztöndíjreformot terjeszt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája az emberi erőforrások minisztere elé. (Átlátszó Oktatás)

A Korrupciókutató Központ kutatása szerint a britekről kellene példát vennie az önkormányzatoknak átláthatóságból. (Átlátszó)

„Kommunista koreográfiát” emleget Tasó László, miután feltárták, hogy hiányos a vagyonnyilatkozata. Amikor személyesen kérdezte volna egy riporter, rendőrök igazoltatták. (Index, Index)

Az eddigi becsléseknél jóval magasabb összeget, 9,3 milliárd forintot tartott a külügyminisztérium Magyar Nemzeti Kereskedőháza a Quaestornál. (444)

Még fideszeseknek is kezd elege lenni a politikai fegyverként használt kormányközeli bulvármédia módszereiből. (Heti Válasz)

Folytatják az ingatlanvásárlási ámokfutást az MNB-alapítványok, most egy Duna-parti műemléket vettek több mint hárommilliárd forintnyi közpénzből. (Napi Gazdaság)

A német kormány semmitmondó választ adott arra egy kérdésre, ami a német EU-biztos és egy üzletember szerepét firtatta a paksi bővítés körül. (444)

Már az Európai Parlamentben is foglalkoznak a magyar képviselettel is rendelkező ciprusi alapkezelővel, ami pilótajáték miatt dőlhetett be. (Index)

Lionel Messi többszörös aranylabdás argentin válogatott 21 hónapot kapott adócsalásért. (24)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás