Hírek

Döbbenetes, mekkora földesúrrá vált Mészáros Lőrinc

Ezekről ne maradj le!

Íme, a szerződések, amelyek miatt bajba kerülhetnek Matolcsyék (Átlátszó)
Irgalmatlan méretű területen gazdálkodhatnak Mészárosék (MNO)
Keményen manipulálta a TV2 a Spédert lejárató riportot (HVG)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

Íme, a szerződések, amelyek miatt bajba kerülhetnek Matolcsyék
Összesen 29 szerződés miatt vizsgálják a Magyar Nemzeti Bank alapítványait, mert közbeszerzés nélkül kötötték ezeket. A felek között van az „új Közgépként” emlegett Duna Aszfalt egyik cége, egy interneten fellelhető tevékenység nélküli alapítvány, a Heti Válasz főszerkesztőjének lánya által birtokolt rendezvényügynökség, valamint egy divat- és formatervező cég, amellyel belsőépítészeti és IT-munkákra szerződtek. (Átlátszó)

Irgalmatlan méretű területen gazdálkodhatnak Mészárosék
Az állami földek eladásánál sok helyen felbukkannak a hatalomhoz közel álló barátok és rokonok. Fejér megyében, ahol a miniszterelnök otthona található, az átlagnál jóval sikeresebbek voltak a licitek. Mészáros Lőrincnek, Felcsút polgármesterének, Orbán Viktor közeli ismerősének és családjának jutott itt a legnagyobb területű birtok, az általuk művelt terület megközelíti a 6500 hektárt. (MNO)

Keményen manipulálta a TV2 a Spédert lejárató riportot
Kezd valamilyen önironikus viccnek tűnni a TV2 „Tények” című műsorának neve. A műsor is részt vett abban a kormány és a hozzá közeli média hadjáratában Spéder Zoltán, az Index tulajdonosa ellen, de a riportban több helyen erősen ferdítettek. Egy kolléganőnek köszönésképpen adott pusziból csókjelenetet, egy tízmilliós autóból 35 millióst, egy vakbélműtétből sorscsapásként tálalt súlyos operációt csináltak. (HVG)

Magánnyomozásba kezdett egy építőipari cég
A 10 milliárdos forgalmú Grabarics Kft. maga kezdett el nyomozni az alvállalkozói ellen, mert nem bízott a hatóságokban – „iparszerű lopások”-ra gyanakodtak. Egy projektzáró ünnepnek meghirdetett találkozón szembesítették a partnervállalkozókat a titkos videó- és hangfelvételekkel. A cég megfigyeltette és kihallgatta saját biztonsági őreit, ráadásul az egyik őrnő szexuális életét is belekeverték a magánelszámoltatásba. (NOL)

Ha van még két perced:

Van, amikor már egy korrupcióellenes közbeszerzést sem sikerül eredményesen lezárni. (Átlátszó)

Gyorsított eljárásban keresik az 1956-os emlékév reklámozásához a megfelelő céget, mert hirtelen rájöttek, hogy nemsokára október 23-a. (Átlátszó)

Tízmilliókat sikkaszthattak az MNB-alapítványi közpénzből a sümegi „jövőegyetemen”. (Index)

Rejtélyes körülmények között készülődik nagy üzlet a ferihegyi reptér környékén. (HVG)

A Soros-féle alapítványok elnöke nem érzi úgy, hogy ki akarnák őket szorítani Magyarországról, de „a megfigyelés kísértése az egész világon jelen van”. (HVG)

A nyilatkozatai alapján nagyon sok mindennek kellett elkerülnie Rogán Antal figyelmét arról, ami a polgármestersége idején a kerületében ment. (Index)

A határidő napján, egyetlen este alatt darabolták fel egy Simicska-érdekeltségbe tartozó cég vadászterületeit. (Nyugat)

„Szereti a sóskát?” –a kormányközeli Magyar Idők ilyen és ehhez hasonlóan belemenős kérdéseket tett fel az új MSZP-elnöknek, aki ellen több nyomozás is folyt. (Magyar Idők via 444)

Túlnyomórészt a szabad ég alatt rohadnak a Magyar Légierő leselejtezett MiG-29-esei. (IHO)

A bombahatástalanítás közben elhunyt tűzszerészeknek nem volt biztosítása, mert négy éve minden katonának megszüntették. Most egyéni miniszteri döntés alapján segítenek. (Magyar Idők via 444)

Folytatódik a huzakodás a Zsolnay porcelángyár körül, az önkormányzat pert indított. (MTI via Index)

A Sorsok Háza körül is megindult a kavarás, mégse biztos, hogy az eddigi terveknek megfelelően Schmidt Mária állhat a még ki sem nyitott intézmény élére. (NOL)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás