Hírek

20 évig monopolhelyzetben lehet egy cég, de melyik?

Ezekről ne maradj le!

Áder kádere a legfőbb ügyész Polt Péter (Átlátszó)
Rogánék igenis áron alul adtak el ingatlanokat (NOL)
20 évig monopolhelyzetben lehet egy cég, de melyik? (Index)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Áder kádere a legfőbb ügyész Polt Péter
Kiemelkedő alkalmazkadóképességéről és Áder Jánossal ápolt jó viszonyáról emlékeznek meg a megkérdezett források. Az Átlátszó portréban mutatja be a legfőbb ügyészt, akit a Fidesz megalakulása után már szakértőnek tettek meg, és karrierjét nem csak a jobboldali, de a baloldali kormányok idején is sikerek koronázták. (Átlátszó)

Rogánék igenis áron alul adtak el ingatlanokat
Perelte a Népszabadságot a belvárosi önkormányzat, mert a lap azt állította a budapesti Károly körúton található ingatlanok eladása kapcsán, hogy az egyik vevő 28 millió forinttal alacsonyabban juthatott ingatlanhoz. A Kúria szerint a vételár és a piaci ár összehasonlítása nyomán viszont pont, hogy megalapozott az a megállapítás, hogy áron alul mentek el ingatlanok. (NOL, 444)

20 évig monopolhelyzetben lehet egy cég, de melyik?
Több mint 10 éve szeretné a főváros szabályozni a városnéző buszokat, a jelenleg a területen dolgozó 6 cégből csak egynek lesz engedélye ilyen szolgáltatást nyújtani. Három cég tartott a fővárosi indítvány ellen sajtótájékoztatót, ahol a 20 éves monopóliumot és verseny megszűnését kritizálták. (Index)

Egyre mélyebben a csődben
Tavaly óta hiába próbál pénz csinálni a felszámoló Vitézy Tamás nyugalmazott oligarcha és Orbán-rokon becsődölt újságja, a Helyi Téma védjegyeiből. A védjegyeken a minap föltűnt az Ausztriában sikkasztásra felbujtás miatt bíróság előtt álló Heinrich Pecina pénzember érdekeltségében álló, egyebek mellett a Népszabadságot megjelentető Medeiaworks-csoport egyik cégének jelzálogjoga. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Korrupcióinfó: a korrupciós botrányokkal kísért Türr István Kutató és Képző Központot azért szünteti meg a kormány, hogy ne lehessen könnyen felelősségre vonni az illetékeseit. (Átlátszó)

A polgári engedetlenséggel tiltakozó ligetvédőket kopaszok zárták ki kordonokkal a Közlekedési Múzeumnál, egy aktivistának graffiti-akciója után állítólag a rendőrök eltörték a vállát, a BRFK szerint nem sérült meg.  (444, NOL, Index)

Végső soron profitált a Brexiten Soros György, a szóvivője szerint most nem shortolta a fontot, de más eszközökön tudott keresni. (444)

A korrupció virtuális múzeuma nyílt meg Romániában 360 fokos videókkal és korrupciós sztorik gyűjteményeivel, így hívják fel a mindennapokat átható korrupcióra a figyelmet. (Krónika)

Snowden videórobot formában járja az Egyesült Államok utcáit, a tömeges online megfigyelésről szóló információk kiszivárogtatója magányosan harcol Oroszországból. (New York Magazine)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás