Hírek

Éljenek a hős, ívhegesztő magyar nők!

Ezekről ne maradj le!

Személyenként félmillió egy-két hónapos képzésekre?  (Hír TV)
Rezsicsökkentés kimaxolva: hónapok óta ömlik a szennyvíz a Tiszába (Átlátszó)
Miről hallgatnak egy fizetett interjúban? (444)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

Személyenként félmillió egy-két hónapos képzésekre?
Összesen 12 milliárd forintot költöttek el a két programra, és ebből – az adatkérések szerint – 22 ezer ember kapott valamiféle képzést. Ezeknek legtöbbje azonban írás-olvasás, illetve főzőtanfolyam volt. Így személyenként 550 ezer forintot fizettek ki a mindössze egy-két hónapos képzésekre, márpedig ennyi pénzből akár egy egyetemi diplomát is meg lehet szerezni. Volt olyan képzés is, amin ívhegesztést tanítottak – állítólag nőknek. (Hír TV)

Rezsicsökkentés kimaxolva: hónapok óta ömlik a szennyvíz a Tiszába
Elképesztő állapotok uralkodnak a vásárosnaményi szennyvíztisztító telepen. A berendezések többsége üzemképtelen, így a városból és környékéről érkező napi 2000-2500 köbméter kommunális szennyvizet a rendszerváltás előtt épült, napi 600 köbméterre méretezett ún. oxidációs medencében próbálják meg ártalmatlanítani. Bár az üzemeltető saját mérései szerint nincs ok a pánikra, számos jel utal arra, hogy a helyzet korántsem megnyugtató. (Átlátszó)

Miről hallgatnak egy fizetett interjúban?
Míg a Liget-projektet kritizáló szakmai szervezeteknek egy fillérjük sincs érveik eljuttatására a lakossághoz, a park használóihoz, a Városliget Zrt. bőségesen el van látva anyagiakkal. A legutóbbi példa egy fizetett interjú az Origón, amely pár érdekes részletet elhallgat a projektről, közben azt sugallja, mintha a tájépítész szakma egyöntetűen támogatná a Városliget beépítését. Miközben nem. (444)

Wáberer és Garancsi együtt épít irodaházat Budán
A fuvarozócégéből épp a napokban kiszálló Wáberer György az Orbán-kedvenc oligarcha Garancsi Istvánnal közösen építhet meg a XII. kerületben egy közel 20 ezer négyzetméteres irodaházat. A várhatóan sokmilliárdos beruházáshoz a Pest Megyei Kormányhivatal – még az ügylet előtt – kiadott egy határozatot, amely szerint a hatalmas építkezésnek „jelentős környezeti hatása nincs”, ezért hatásvizsgálati eljárásra sincs szükség. (Index)

Ha van még két perced:

Pénzbírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a fővárosi levéltárra, amiért az intézet Kiss László nemi erőszak miatt, 1961-ben indult bírósági ügyéről adatokat szolgáltatott ki egy újságírónak. (444)

Ötéves az Átlátszó! Gyertek el a Dürerbe és ünnepeljük meg, hogy már öt éve okozunk álmatlan éjszakákat sokaknak. (Átlátszó)

Hamarosan összesen 100 milliárd forintos fejlesztés jöhet Ferihegyen, de minden valószínűség szerint kiemelt beruházás lesz, amivel korlátozzák a nyilvánosság jogait. (444)

A magát függetlennek beállítani próbáló Alapjogokért Központ mögött álló kft. százmilliós támogatást kap a Fidesz pártalapítványától, tízmilliókat pedig az MNB alapítványától. (Átlátszó)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás