Hírek

Na ki mondta? „Így is nagyon drága a Tóni”

Ezekről ne maradj le!

„Így is nagyon drága a Tóni” (444)
Ami az ország leghíresebb közmunkaprogramja mögött van (Átlátszó)
Így lett kegyvesztett Simicska Lajos után Spéder Zoltán is  (HVG)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

„Így is nagyon drága a Tóni”
Rogán nem jelent meg egy személyiségi jogi perben elrendelt szembesítésen, de Portik Tamás, az Energol volt vezetője, többek között a Prisztás-gyilkosság elítéltje arról beszélt, hogy igenis ismerte Rogánt, sőt az irodájába szállított neki milliókat. Portikot azért idéztették be, mert bár a maffiaperben elítélt vállalkozó korábban állította, hogy ismeri Rogánt, a miniszter határozottan tagadja ezt. (444)

Itt a Fehér Könyv a nemzeti adatpolitikáról
Nem sokszor olvasni jó híreket a Kormány.hu-n, de az Átlátszó jogászai szerint most van oka örülni azoknak, akik az információszabadság és a közérdekű adatok minél szélesebb hozzáférhető tételének hívei. A héten záródó társadalmi egyeztetésen járt Fehér Könyv a nemzeti adatpolitikáról című jogszabály-tervezet az állami adatvagyon hasznosíthatóságával összefüggésben igen fontos problémákra adna alapvetően jó megoldásokat. (Átlátszó)

Naná, hogy a pályázati bírálók fesztiváljai kapták a legnagyobb támogatást
A  Nemzeti Kulturális Alap fesztiváltámogatási pályázatán nehéz helyzetben voltak az elbírálók, mert a saját érdekeltségeikről kellett dönteni. Az összeférhetetlenséget úgy oldották fel, hogy minősített többséget igényeltek ezeknél a pályázatoknál. Természetesen meglett, a zsűritagok készségesen betámogatták egymás jelentkezéseit. A 10 leginkább támogatott pályázat közül hat ilyen. (444)

Így lett kegyvesztett Simicska Lajos után Spéder Zoltán is
Az Orbán család érintettsége is szükséges volt ahhoz, hogy a kormányfő kilövési engedélyt adjon Spéder Zoltánra. A milliárdos üzletember, aki eddig kormányzati hátszéllel építette birodalmát, egy csapásra ellenséggé vált. Példája azt mutatja, hogy bárkit kitömhetnek egyik napról a másikra milliárdos megbízásokkal, és ha „nem úgy fütyül”, ahogy kell, pillanatok alatt tönkre is tehetik. (HVG)

Ami az ország leghíresebb közmunkaprogramja mögött van
A későkádári idők reformista tsz-elnökeit idéző mentalitású polgármesterrel, mintaüzemekkel, május elsején táblákkal vonuló közmunkásokkal, háztájival, kockás papíron abszolvált „árképzéssel” mintha újra életre kelt volna a szocializmus a kőkeményen fideszes Jász-Nagykun-Szolnok megye kellős közepén. Ilyen a közmunkaprogram a mindennapokban. (Átlátszó)

Rejtélyek a bicskei lyukas telek körüli céghálóban
Csaknem félmilliárd forint EU-s pénzből tápszergyár helyett csak 59 lyuk készült azon a bicskei telken, amely a támogatás idején egy brit és Seychelles-szigeteki hátterű cég tulajdonában volt. A kft ráadásul 260 millió forintot kapott kölcsön Matolcsy György unokatestvérének bankjától úgy, hogy a hitel fedezete mindössze egy autó. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Összesen 225 millió forintért a Mészáros Lőrinc-féle klímacég újítja fel a Lehel Csarnokot. Mindössze ketten tettek ajánlatot, így nem volt nagy verseny. (Átlátszó)

Havi 1 korsó sörbe kerülne nekünk az olimpia, mondja a a 2024-es budapesti olimpiai pályázat vezetője. Kérdés hány évig kellene ezt a sört havonta állni. (Inforádió)

Többmillárdos adócsalást leplezett le a NAV.  Egy munkaerő-kölcsönzésre épülő budapesti bűnszervezetről van szó, az ügyben húsz gyanúsítottat hallgattak ki. (Index)

Mintegy 156 millió forintért vásárol tíz, köztük speciális kialakítású gépjárműveket a Készenléti Rendőrség a Köztársasági Elnöki Őrség részére. (Átlátszó)

Korrupciógyanúba keveredett az Ericsson. A telekommunikációs cég megerősítette, hogy 2013-ban korrupció gyanújával indítottak ellene kivizsgálást az amerikai hatóságok. (Origo)

Koszovó példát mutat korrupcióügyben. Lemondott a környezetvédelmi miniszter, miután korrupció ügyében vádat emeltek ellene és további 63 ember ellen. (MNO)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás