Hírek

Demján ahol tud segít, ha Spédernek kell keresztbe tenni

Ezekről ne maradj le!

Így épül az érpataki modell: hiányzó elszámolások és átláthatatlan pénzügyek (Átlátszó)
Tovább lapítja a kormányzati úthenger az Index tulajdonosát (Index, 444, Heti Válasz)
Szabad a piac, főleg Habonyéknak és esetleg Simicskának  (Népszava, Index)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

Így épül az érpataki modell: hiányzó elszámolások és átláthatatlan pénzügyek
Semmi nyoma a hasznosításnak a bő félszáz telek többségén, amelyeket az érpataki polgármester által irányított Benefícium Szeretetszolgálat vásárolt fel a településen. Csak az ingatlanok mintegy negyedén van mezőgazdasági termelés, a többin szemét, gaz és romos házak – egyet, a polgármester „szolgálati lakását” kivéve. Ahol dolgoznak, ott nincsenek elszámolások, és közmunkásként fizetik az Orosz-féle politikai szervezet aktivistáit. (Átlátszó)

Trükközéssel szerezhetett 338 milliós támogatást a Háda-cégcsoport
A legnagyobb összeget egy olyan mikrovállalkozás nyerte egy munkahelyteremtő pályázaton, amelyet nem sokkal korábban vett meg Háda György, az ismert használtruha-nagykereskedő. A felvett regisztrált munkanélküliek kétharmada két héttel korábban még a Háda-1 Kft-nél dolgozott. Háda György maga is azt mondta, egy másik egységet váltanak ki az új üzemcsarnokkal. Kérdés, hogy tudtak-e erről a megnyitón részt vevő miniszterek. (Átlátszó)

Tovább lapítja a kormányzati úthenger az Index tulajdonosát
Spéder Zoltán lakásán is házkutatást tartottak a Magyar Posta és az oligarchához kötődő FHB mellett. Három konkrét ügyben nyomoznak a két cég közös bizniszei körül. A Spéder alá integrált takarékszövetkezeteket kormánybiztos felügyeli majd – jelentette be a konkurrens oligarcha, Demján Sándor. Az ő levele után indult be a háború, amibe a Fidesz-közeli média is beszállt, a TV2 lejárató anyaga például olyan erős lett, hogy még a parlament fideszes alelnökének is „felfordult tőle a gyomra”. Lázár továbbra is kitart Spéder mellett. (Figyelő via Index, 444, Heti Válasz, Index)

Szabad a piac, főleg Habonyéknak és esetleg Simicskának
Szabad médiapiac van, mondta Lázár János arra, érdeklődnek-e Mészáros Lőrinc és Habony Árpád körei a Népszabadság kiadója iránt. Közben a „Simicska Lajos-közeli” forrás   megerősítette, hogy az Orbán Viktorral másfél éve háborúban álló nagyvállalkozó pályázik az Indexre, amelynek mai tulajdonosa, Spéder Zoltán kormányzati össztűz alá került. A hírek szerint komoly vásárlási opciója lehet a portálra.  (Népszava, Index)

Ha van még két perced:

További 25 milliárd forintért vásárolnak be ingatlanokból az MNB alapítványai. Az indoklás szerint az ingatlanpiacon magasabb hozam várható. (Index)

Az MNB azzal védekezik az Európai Központi Bank kritikáival szemben, hogy csak a másodlagos piacon vettek állampapírt az alapítványai. (Világgazdaság)

Micsoda meglepetés! Nem az az építésziroda tervezte a Várkert Bazárt, amely a legkedvezőbb ajánlatot adta be. (Index)

Beperelte az Európai Bizottság Magyarországot, mert nem hagyott elég átmeneti időt a zsebszerződések elleni fellépéskor. (Index)

Tarlós István főpolgármester szerint akár fél évet is csúszhat a 3-as metró felújítása. (Origo)

Mentőcsomagra szorul a Paks II-t is finanszírozó orosz bank. A csökkenő olajár elvágta az olcsó költségvetési forrásoktól a bankot, a nyugati szankciók pedig a nemzetközi pénzpiacoktól. (444)

A MOL miatt várható kormányválság Horvátországban, a miniszterelnök-helyettes belebukott a magyar céggel ápolt kapcsolataiba. (Politico)

A brazil ügyvivő elnök több más politikussal együtt olajcéges korrupció vádjába keveredett. (Index)

A kolumbiai kongresszus megbüntette volna a lógós képviselőket, de túl sokan hiányoztak, hogy a javaslatot elfogadják. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás