Hírek

Ezért ne magyarázd a telefonban, hogy nem kérsz számlát a Zsolnayról

Ezekről ne maradj le!

Folyik a bankárháború: Spéder Canossa-járásba kezd? (Átlátszó)
Nem csak az MNKH mentette ki a pénzét a Quaestorból (444, Átlátszó)
Áramolnak a milliárdok a TV2-höz a kormányzati hirdetésekből (444)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

Folyik a bankárháború: Spéder Canossa-járásba kezd?
A Spéder Zoltán érdekeltségei elleni hadjáratot szemlélhetjük az oligarcháknak szánt jelzésként: ne akarjatok túl nagyra nőni. Egy prózaibb elmélet szerint aggályokat vetett fel, hogy a veszteséges FHB Bankot – amiben az állam is tulajdonos – ismételten feltőkésítették volna. A megkerülhetetlen Csányi mindenestre jól jár, ahogy Matolcsy is, aki szerint az MNB sajtóhírek alapján kezdett vizsgálódni az FHB-nál. (Átlátszó, HVG, HVG,Origo)

Nem csak az MNKH mentette ki a pénzét a Quaestorból
Ismert, hogy a csődbe ment Quaestorból utolsó pillanatban mentette ki pénzét a Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház, 3,8 milliárd forintot vettek ki egy nappal azelőtt, hogy az emberek többsége már hiába állt sorba a pénzéért. De nem az állami cég volt az egyetlen, aminek sikerült a pénzmentés. Magánszemélyek is akadtak, akik több száz millió forintot vettek ki a csőd előtt, például egy fontos közhivatalnál dolgozó sofőr. (444, Átlátszó)

Ma jelenik meg utoljára a Metropol
A Simicska érdekeltségébe tartozó Metropol tulajdonosa azt mondja, üzleti alapon döntött, miközben Habony Lokáljából nemrég lett napilap. Az ingyenes terjesztésű Lokálban az egész oldalas MVM-hirdetések után most az MNB alapítványai reklámozzák magukat. A legfrissebb Lokál a Századvég közvélemény-kutatását is bemutatja: a diagrammnál nemcsak a Fidesz előnyét sikerült felnagyítaniuk, még a számokat is elrontották. (Vastagbőr, NOL, 444)

Áramolnak a milliárdok a TV2-höz a kormányzati hirdetésekből
Január óta Vajna tévéjéhez vándorolt listaáron 3,68 milliárd forint, ami reálisan is 1 milliárd felett lehet. Mivel politikai hirdetéssel csak kampányidőszakban lehetne bombázni a közönséget, társadalmi célú hirdetésként szerepeltek a kvótaellenes kampányok. A kormány így közpénzen hirdetheti magát, a pénz a haveroknál landolhat, egy olyan csatornánál, amit nem mellesleg közpénzből származó hitelből vásároltak. (444)

Számla nélkül akartak Zsolnay termékeket a tulajdonosra hivatkozva
Ma jelent meg a sajtóban egy telefonbeszélgetés, amin a Zsolnay manufaktúra egyik vezetője beszél arról, hogy ő nem segíthet számla nélkül kijuttatni a gyárból termékeket, az csak a többségi tulajdonosnak sikerülhetne, hiszen őt nem ellenőrzik. Az említett tulajdonos irodájának ablakára egyébként éppen mára virradóra lőttek rá. A NAV már egy ideje vizsgálódik. (HVG, Pécs Ma, MNO)


Ha van még két perced:

Az MNB alapítványa ingatlant vásárolt a Matolcsy Gyöngyi vezette Balatonakarattyán, de az építkezés elég drága lesz. Pedig az alapítvány már így is 700 milliós minuszban van. (Átlátszó)

Miután az Átlátszó írt Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester szervezetének furcsa ingatlanszerzéseiről, Tényi István feljelentésére elindult a nyomozás az ügyben. (Index)

Az olimpiai pályázatról szóló konferencián mindenki egyetértett abban, hogy a rendezés felgyorsítaná a fejlődést. Demján azt javasolta dupla büntetés járjon az olimpiával kapcsolatos pénzügyi csalásokért. (24)

Gyorsan betölti az új elit a Simicska hagyta űrt: a leglátványosabb Mészáros terjeszkedése, aki az építőiparban sorra nyeri a tendereket, a médiában pedig ott van Vajna és Habony. (HVG)

Orosz kenőpénzt foglalhatnak le az amerikai hatóságok Európában, több százmillió dollár van egy, az üzbég elnök lányához köthető ír bankszámlán. (Independent)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás