Hírek

Rogán szomszédja ligetezik

Ezekről ne maradj le!

A haverjuk ügyvédi irodája kaphatott majdnem 1 milliárdot (Átlátszó)
Washington megint beoltotta Magyarországot (NOL)
Rogán szomszédja ligetezik (Átlátszó)

Ha van három perced:

A haverjuk ügyvédi irodája kaphatott majdnem 1 milliárdot
A földárverések körüli jogi környezet kellően átláthatatlan, ezért nem meglepő, hogy a Nemzeti Földalap (NFA) szakértőket kért fel annak menedzselésére. És miért hagynának ki egy ilyen kínálkozó lehetőséget arra, hogy helyzetbe hozzák régi haverjukat, Kovács P. Zoltánt és társait, akik így egyes becslések szerint akár 860 milliót is kereshettek. (Átlátszó)

Washington megint beoltotta Magyarországot
Rövid időn belül egy második olyan anyagot is kiadott az Egyesült Államok, mely hazánk teljesítményét vizsgálja többek között demokrácia, emberi jogok védelme, korrupció, stb. A jelentés többek között a menekültekkel való bánásmódot sérelmezi, a durva korrupciót, a választási rendszer hibáit részletezi, és még sok minden mást. (NOL)

Rogán szomszédja ligetezik
Csetényi Csaba, Rogán Antal pasaparki szomszédjával már sokat foglalkozott az Átlátszó. Ő az a vállalkozó, akinek cégei 2010 óta több mint 5 milliárd forint összértékben nyertek el tendereket. Most az amúgy sokat bírált Liget-projekt kommunikációját nyerte el Csetényi, ami nettó 390 millió forintot hozott, de van rá még egy kis 150 milliós bónuszkeret. (Átlátszó)

Gyárfás Tamás besegít
Magyarország rengeteg vízi eb és vb rendezését vállalta el. Egyesek szerint Gyárfás Tamás hajszolta bele Orbán Viktort a költséges és népszerűtlen sportrendezvények rendezési jogára való pályázásba, aki viszont a budapesti olimpia belépőjeként tekint rájuk. Gyárfás most egy felújításért cserébe ingyen adja bérbe használatlan irodáit. (444)

Ha van még két perced:

Virágzanak az összeesküvés-elméletek az offshore-botrány kapcsán, de ezeknél sokkal prózaibb oka lehet a szivárgásnak. A Mossack Fonseca biztonsági rendszere. (Világtérkép)

Beszédes apróság a Szerb utcai képkölcsönzéssel kapcsolatban: az Átlátszó nyomozása szerint nem voltak biztosítva a festmények, de ennek nincsen felelőse. (Átlátszó)

Orbán szerint ő sosem volt vagyonos ember, és nem is lesz az. Ezt vagy elhisszük vagy nem, de tény, hogy a fia nevén van egy jó nagy nyaraló Alcsútodobozon. (Magyar Narancs)

Nyomoz a rendőrség a Fidelitas füzesgyarmati rendezvényén kialakult verekedés ügyében. Nem tudni, pontosan mi miatt törhetett ki a verekedés, de az elnök lemondott, (Index)

Belgrád polgármestere kiállt az újságírói munkát akadályozó rendőr mellett, pedig az ombudsman kérte, hogy ne akadályozzák a korrupciós ügyönd dolgozó újságírók munkáját. (Global Voices)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás