Hírek

5 év a Parlamentben, a jutalom: 3 milliárd forint közpénz

Ezekről ne maradj le!

1,5 millió forintot fizetett a Földművelésügyi Minisztérium 12 promó cikkért (Átlátszó)
Már megy a harc a Figyelőért (Napi)
5 év a Parlamentben, a jutalom: 3 milliárd forint közpénz (Magyar Narancs)

banner2_mozgo_2
Ha van 3 perced:

1,5 millió forintot fizetett a Földművelésügyi Minisztérium 12 promó cikkért
Kiderült, hogy a Földművelésügyi Minisztérium valóban fizetett a Pesti Srácoknak. Az adatokat a KiMitTudon kértük ki a minisztériumtól, amit rövid időn belül ki is adtak. Ebből kiderült, hogy az FM 1,5 millió forintot fizetett a Pesti Srácoknak 12 lejárató cikkért, melyek tartalmát egyeztették. A megállapodás részét képezi az is, hogy ha az FM nincs megelégedve egy cikkel, akkor a Pesti Srácok 2 napon belül kijavítja a „hibát”. (Átlátszó)

Már megy a harc a Figyelőért
A Heti Válasz cikkében több jelöltet is megneveztek, akik potenciális vevői lehetnek a felszámolás alatt álló MediaCity Magyarország Kft. kiadásában megjelenő Figyelőnek. A vevőjelöltek közt van egy titokzatos, januárban bejegyzett vállalat, a Figyelő Centrál Kft., és Orbán barátja, Garancsi István üzletember is. (Napi via Heti Válasz)

Mennyibe is kerül Habony ingyenes napilapja az adófizetőknek?
A Lokál ingyenes napilap tavaly májusban jelent meg a piacon. A lapot a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. adja ki, melynek tulajdonosa Habony Árpád és Győri Tibor. Az Átlátszó utánajárt, mégis mennyi pénzébe kerül az adófizetőknek a napilap, mely tele van állami szervek hirdetéseivel, többek közt az Emmi és a Gazdasági Versenyhivatal reklámjaival. Az eredmény: 200-600 millió forint kevesebb, mint egy év alatt. (Átlátszó)

5 év a Parlamentben, a jutalom: 3 milliárd forint közpénz
Farkas Sándor igazán figyelemre méltó cégvezető, hiszen Kinizsi 2000 Kft. nevű cége még úgy is nyereségesen működik, hogy tulajdonosa egész évben a Parlamentben ül. Az elmúlt 5 év alatt több mint 3 milliárd forint támogatáshoz jutott Farkas cége. Csak tavaly 485 millió forint támogatást kapott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, melyből 400 millió forint uniós pénz. (Magyar Narancs)

A székház eladása után is üres az MSZP kasszája
Nemrég írtunk arról, hogy az MSZP Jókai utcai székházát 250 ezer forint alatti négyzetméteráron megveszi a Geoház Kft., mely a napokban ki is fizette a foglalót. A jutányos vételár azzal magyarázható, hogy számos befektető kihátrált, nem akarták, hogy kiderüljön róluk az, hogy az MSZP-vel üzletelnek. A cégcsoportba tartozó Geomédia Kiadói Zrt. megvenné az MSZP-közeli Népszavát is. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Kiderült, hogy az MKB Bank adott kölcsönt a New Wave Media Kft.-nek, hogy megvásárolja az Origo Media Zrt.-t.(444)

A Transparency International felmérése szerint Magyarország az Európai Unió egyik legkorruptabb országa. A Ténytár újabb mutyilistát állított össze. (Ténytár)

Kamu a szlovák kormány új lakásfelújítási támogatása. Az ígért 6500 euró helyett legfeljebb 5000 eurót lehet kapni, azt is nagyon szigorú feltételek mellett. (Napi)

Az Uber nem taxi, hanem online piactér. Az Uber magyarországi operatív vezetője most azt mondta, az elektronikus számlákat a NAV iránymutatása alapján állítják ki. (InfoRádió)

Uganda kormányon lévő pártja vesztegetéssel és megfélemlítéssel próbálja megnyerni a választásokat. Az Afrikai Unió és az EU is választási megfigyelőket küldött Ugandába. (International Business Times)

Naponta hét embert tartóztattak le tavaly Spanyolországban korrupció vádjával. Az eredményeket a spanyol belügyminisztérium tette közzé. (Local)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás