Hírek

Találd ki, hol tartotta Habony a lagziját, ingyen!

Ezekről ne maradj le!

Sellők és Matolcsy-rokonok hada bukkant fel a vizes vb imázsfilmjének farvizén (Átlátszó)
Ingyen kapta meg a lagzira Habony a Szépművészeti Múzeumot (Index)
Matolcsy kihagyott egy-két koronaékszert a bevallásából (HVG)

 

banner2_mozgo_2

 

Ha van 3 perced:

Sellők és Matolcsy-rokonok hada bukkant fel a vizes-vb imázsfilmjének farvizén
Egy gyerekeknek készült ausztrál sorozat képi- és látványvilágát idézi a vizes vb-re készült 55 milliós reklámfilm. Ráadásul még a címük is megegyezik. A költségeket az a kecskeméti önkormányzat állta, amelynek élén – hogy szép és teljes legyen a történet – Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének felesége áll. (Átlátszó)

Ingyen kapta meg a lagzira Habony a Szépművészeti Múzeumot
Maga Baán László, a múzeum igazgatója erősítette meg ezt az információt. Az igazgató mindezt azzal indokolta, hogy „a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat.” Szerinte ráadásul nem is egyedi esetről van szó. Mindezt a képkölcsönzési-botrány és azután a hír után, amely szerint Baán egyben Habony esküvői tanúja volt. (Index)

Matolcsy kihagyott egy-két koronaékszert a bevallásából
Eddig 25 milliárd forintot költött a jegybank ingatlanvásárlásokra az MNB-elnöke szerint. Ezért a tetemes összegért cserébe hat ingatlant kapott az intézmény. A listáról hiányzik számos nagy értékű tétel. Ennek az az oka, hogy az alapítványok ingatlanvásárlásaiba – ezek között a közelmúltban akadt budavári műemléképület és egy offshore hátterű svábhegyi villa is –  az alapító a törvény szerint nem árthatja bele magát. (HVG)

Élesben megy a civil szervezetek zsarolása
Telefonon fenyegeti és próbálja meg zsarolni a civil szervezeteket pénzszerzés reményében az Alapítványok Feketén Fehéren nevű portál, amely a civilek éves gazdálkodási keretéhez alkalmazkodó, rugalmas árszabással dolgozik. Egy százalékért cserébe a szervezetek szerkeszthetnék az oldalt, hat százalékért cserébe már szponzori csomagot kínálnak nekik. (Index)

Eltűnt a Fidesz honlapjáról az egészségügyi dolgozóknak béremelést ígérő közlemény
Július elsején jelent meg a Fidesz-frakció közleménye, amely szerint 2016. januártól 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos magasabb bért, a fiatal szakorvosok pedig plusz támogatást kapnak. A hét elején kiderült, hogy elmaradt ez a béremelés. Ezek után kedd délutánra eltűnt a tavaly nyári közlemény a kormánypárt honlapjáról, amelyben ígéretet tettek a fizetésemelésre. (168 Óra)

Ha van még két perced:

Szavazz a KiMitTudra! Az Átlátszó közadatigénylő portálja versenybe szállt Európa legrégebbi társadalmi innovációs díjárért. (Átlátszó)

Gyakran feleségeiket használják afféle strómanként a politikusok, ha szorongatják őket az üzleti érdekeltségeik miatt. (HVG)

Csak a magyar vélemény fog hiányozni egy uniós felméréséből. A kormány ugyanis nem működött együtt a kérdőíveket kiküldő, Gyurcsány cége által vezetett konzorciummal. (HVG)

Egy kulturális és egy tudományos-ismeretterjesztő csatornát is indít az MTVA. Ezekkel együtt már nyolc csatornája lenne az állami médiaszolgáltatónak. (Origo)

Az etyeki fejlesztési bizottság elnöke kifejezetten örül a fel-alá tekergő, folyton új szakaszokkal meghosszabbított kisvasútnak, a projekt körüli „bulvárlufinak” viszont nem. (Mandiner)

Híreink a média és a mutyi világából: Garancsi István megvenné a Figyelő című hetilapot és a TV2-éhez hasonlóan az Origo megvásárlásához is állami bank adott hitelt. (Heti Válasz)

Budapest beadta a pályázatot a 2024-es olimpiára. Az anyagban külön kitérnek arra, hogy nem lesz szükség és nincs is rá előírás, hogy népszavazást tartsanak a pályázatról. (444)

40 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak az adóhatóság emberei, amikor rajtaütöttek három férfin egy zuglói garázsban. (Napi)

Azért van szüksége az MNB-nek a 200 lőszerrel ellátott fegyveres testületére, mert „növekedtek a nemzetközi szintű biztonsági kockázatok” – pl. a terrorhelyzet, bevándorlás. (444)

Házkutatást tartottak a szélsőjobboldali Front National (Nemzeti Front) székhelyén. A francia hatóságok gyanúja szerint a párt tagjai visszaéléseket követtek el uniós kifizetésekkel. (444)

Megszállták a nyomozóhatóságok az úszószövetség központját, sőt okirathamisítás és csalás miatt tisztviselőket tartóztattak le Dél-Koreában. (BBC)

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás