Hírek

Távozz úgy 4 milláért, hogy maradj havi 800 ezerért tanácsadó!

Ezekről ne maradj le!

A korrupt Magyarországért is Soros a felelős?  (TIHVG)
Ennyi jár ma Magyarországon közadatok súlyos eltitkolásáért (Átlátszó)
Távozz úgy 4 milláért, hogy maradj havi 800 ezerért tanácsadó! (444, Magyar Hírlap)

Ha van 3 perced:

A korrupt Magyarországért is Soros a felelős?
Persze Dél-Szudánt még bőven előzzük, de szomorú, hogy Magyarország három hellyel hátrébb csúszott a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a Transparency International által készített Korrupció Érzékelési Indexen. A Fidesznek erről is Soros György jutott eszébe, lassan mindenért ő lesz a hibás, ami nem megy az országban. Kényelmes megoldás. (TIHVG)

Ennyi jár ma Magyarországon közadatok súlyos eltitkolásáért
Majdnem három éve indult eljárás az MTVA vezetése ellen, mivel az intézmény jogerős ítélet ellenére sem adta ki a Marslakók című különböző dokumentumait az Átlátszónak. A nagy nyomozás eredménye szerint az egyetlen felelős az MTVA volt sajtófőnöke lett, akit pusztán megrovásban részesítettek. Tanulságos történet ez azon középvezetők számára, akik aláírásukkal vállalják a közérdekű adatokkal kapcsolatos visszaéléseket. (Átlátszó)

Így lettek páriák a NAV-vezetőiből
Kikészült, betegszabadságát tölti, de nemsokára távozhat a NAV-tól a kiemelt adózókat vizsgáló egység volt vezetője, és egy másik vezető is, akinek a neve a kitiltási ügy kapcsán jött elő. Tállai államtitkár körzetétől nem messze három megyei vezetőből pikk-pakk ügyintézőt csináltak, az elnöki jogkört gyakorló elnökhelyettes március végéig búcsút int a szervezetnek. A NAV-nál 5-10 százalékos leépítési terveket szőnek, de ez csak a kezdet az átszervezési folyamatban. (HVG)

Távozz úgy 4 milláért, hogy maradj havi 800 ezerért tanácsadó!
Gaskó István, Magyarország vezető szakszervezetise, lemondott a LIGA szakszervezeti tömörülés vezetéséről, azonban nem jár túl rosszul. Egyfelől kap 4,44 millió forintnyi búcsúpénzt, másrészt tanácsadóként ott marad a LIGA-nál. Havi 800 000 forintért „érdekvédelmi és szakszervezet-politikai” kérdésekhez szól majd hozzá.  (444, Magyar Hírlap)

Útépítéskor most a Duna Aszfalt kaszálja be a legtöbb pénzt
Hat részben írt ki közbeszerzést a Magyar Közút burkolatépítéssel járó forgalombiztonsági fejlesztési feladatok elvégzésére. A kiírás szerint 570,3 km hosszan kell a munkálatokat teljesíteni, az erre szánt összeg 51,96 milliárd forint. A projektekből kettőt is az egyre jobban terjeszkedő Duna Aszfalt vitt el. 13,9 milliárd üti a persze legdrágábban dolgozó vállalat markát. A kegyvesztett kedvenc közben újabb pert bukott el. (MFORHVG)

Ha jól megy a mutyista kaszinó, mért kell még állami pénz?
Annyira sikeresek voltak Andy Vajna kaszinói, hogy az állam kénytelen volt még 4 milliárddal könnyíteni a terheiken. Van ugye az, hogy a Magyarországon üzemelő nyolc játékkaszinóból öt a filmproducer érdekeltsége, és szuper jól mennek. Egy elegáns 2013-as törvénymódosítás miatt ráadásul a kaszinók koncessziós díja levonható a játékadóból. Így a nagy haszon mellé, még gyakorlatilag négymillárd forintot vissza is kaptak az államtól. (444)

Ha van még két perced:

Bemutatták a Farkas Flóriánról szóló hangfelvételt, amelyen a miniszterelnöki romaügyi megbízott az egyik roma önkormányzati képviselőnek fizetést ajánl szavazatért. (HVG)

Brüsszel megint cáfolja Lázárt: a magyar miniszter állításával szemben az EU a lakossági épületek energiahatékonyságának növelésére adna forrást, és nem a közintézményeknek. (NOL)

Most kezdődik csak az igazán érdekes szakasza a TV2-ért folytatott harcnak. Simicskáék a két korábbi cégvezetőt is beperelik, és fellebeznek a cégbíróság döntése ellen. (HVG)

A kormányzati hirdetések közt megfér egy-két trágárság: a Fidesznek nincs baja azzal, hogy közpénzzel tömik az MSZP-elnök családját szexista cikkben támadó portált. (24)

Újabb épület, a Duna-parton álló Bálna, kerülhet a Magyar Nemzeti Bankhoz. A fővárosnak négymilliárd forintba került, ennél nem lehet alacsonyabb a minimális ár. (Napi)

Az ORFK közzétette évértékelését, és néhány ábra minden eddigi kormányközeli kísérletet felülmúl. A Jobbik például megelőzte a pápát a menekültügyhöz való hozzáállásban. (Átlátszó)

Igazat adott a bíróság a dolgozónak, aki lebuktatta a főnökét. Ő volt az, aki gyanús számlák miatt feljelentést tett, így volt főnöke már a vádlottak padján ül. (NOL)

Miniszteri hozzájárulás hiányára hivatkozva mégsem kötnek szerződést a földárverésekről nyertesként távozó gazdákkal. Lehet, hogy nem azok nyertek, akiknek kellett volna?! (HVG)

Még mindig nem tudjuk, hogy az adófizetők hány forintját fordították annak a tolvajnak a megtalálására, aki a miniszterelnök lányának esküvőjén ellopott két iPhone 4s-t. (Átlátszó)

A szerb Legfelsőbb Bíróság azért engedett ki a börtönből egy heroinnal kereskedő embert, hogy egy obszcén reality showban részt tudjon venni. (OCCRP)

Már angolul is megnézhető Alekszej Navalnij orosz antikorrupciós aktivista dokumentumfilmje, melyből kiderül, hogy mi köti össze az orosz főügyész fiait az alvilággal. (Átlátszó)

Megosztás