Hírek

Bukott a NAV a szexmilliárdossal szemben

Ezekről ne maradj le!

Közpénz nem vész el Szentendrén (Átlátszó)
Bukott a NAV a szexmilliárdossal szemben (Index)
Kamurendőrök nyúltak le pénzt és adatokat (VS)

Ha van három perced:

Közpénz nem vész el Szentendrén
Szentendre önkormányzata két éve nagylelkűen elengedte Simon Péter vállalkozónak a közösen tulajdonolt helyi uszoda üzemeltetőjeként felhalmozott több mint félmilliárd forintos tartozását. A bíróság viszont nem ilyen elnéző, a most hozott ítélet szerint ki kell fizetni az adósságot. Az esetre egy helyi civil szervezet hívta fel a figyelmet. (Átlátszó)

Újra támad a felcsúti foci
Ezúttal az 1,7 milliárdos tao-bevételük elköltésével akartak robbantani, egy új sportkomplexum került volna felhúzásra, benne többek között fedett sportlétesítmény és konferencia központ. Az MLSZ már korábban is betett a felcsúti utánpótlás-nevelőnek, 4,5 milliárdból csak 1,7-et ítélt nekik a taóból, de ezt az új beruházást sem támogatják. (mfor)

Bukott a NAV a szexmilliárdossal szemben
A NAV arra hivatkozva akart 21 milliárd forintot fizettetni az egyik leggazdagabb magyarral, hogy csak azért adta bérbe a livejasmin.com működtetéséhez szükséges ismereteket egy portugál cégnek, hogy kevesebbet kelljen adóznia. Az Európai Unió Bírósága szerint erről nincsen szó, ez önmagában nem visszaélés. (Index)

Kamurendőrök nyúltak le pénzt és adatokat
Tizenöt telefonközpontot is bezártak egy rendőri akció nyomán. Az Interpol Indonéziában több száz embert tartóztatott le. Ők voltak a telefonos csalók. Telefonon elhitették emberekkel, hogy bűnözői tevékenységhez köthető csomagot kaptak. Innentől egy kamueljárás indult az áldozatokkal szemben, aminek csak adatokért és készpénzért cserébe vetettek véget. (VS)

Üzeneted jött az OLAF-tól
„Magyarországon vagy alacsony a korrupció, vagy nincs meg a készség, a képesség a hatóságoknál, hogy feltárják az ügyeket, mindenesetre azt látjuk a magyar adatok alapján, hogy messze az uniós átlag alatti a szabálytalanságokkal és csalásokkal kapcsolatos bejelentések aránya” – ezt Giovanni Kessler OLAF főigazgató mondta egy interjúban. (Portfolio)

Ötfejű sárkány lesz az adóhatóságból
Meglehet a NAV új vezetősége. Szinte biztos, hogy az államtitkár Tállai András lesz a nagyfőnök, ő hoz magával két embert, akiknek a szakmai és politikai függetlenségét max vitatni lehet, és két korábbi középvezető lép előre a ranglétrán. Ez tehát egy államtitkárt és négy helyettes államtitkárt jelenthet majd. (HVG)

Ha van még két perced:

Egy brit dohánygyár nagyon durva vesztegetéseket eszközölt Kelet-Afrikában. Most leleplezte őket volt alkalmazottjuk, a BBC félórás oknyomozó filmet készített erről. (Átlátszó)

Az Országos Roma Önkormányzat által fenntartott Dr. Hegedűs T. András Szakiskola közel 58 millió forint támogatást igényelhetett jogtalanul. 15 napon belül kell visszafizetniük. (MNO)

Aki még tudja követni: a TV2 egyik felét kitevő TV2 Media Group Holdings Kft. cégadataiban a Fonyó érdekeltségébe tartozó Megapolis Media Zrt. bejegyzés alatt áll. (mmonline)

Milliókat csalt ki ügyfeleitől egy rendőrből lett ügyvéd. A férfi ellen már korábban is volt eljárás, akkor felfüggesztettet kapott. Összesen 13 millió forintot „kért kölcsön”. (Index)

Akik eddig féltek attól, hogy Andy Vajna tévé és rádió nélkül marad, azok most mind fellélegezhetnek.  A Roxy frekvenciáján valószínűleg a DJ FM (nem vicc) fog szólni. (Index)

Nagyon komolyan veszi az EU a dízelbotrányt, és egy 45 fős vizsgálóbizottságot állítanak fel, amelynek feladata a csalás körülményeinek feltárása. (Index)

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hamis érettségik szervezése miatt megvádolt egykori gyulai iskolaigazgatót elsőfokú ítéletében a Gyulai Törvényszék.  (HVG, VS)

Több mint százszor lopott a Quaestor-ügy egyik gyanúsítottja, alkalmanként kb. 10 milliót, hat és fél év alatt több mint 1 milliárd forintot. Készpénzben. (444)

Van egy remek karácsonyi ajándékötletünk: ajándékozz névre szóló Átlátszó Támogató Kártyát!

Havonta csak egy ezres: már csak 872 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozásúvá váljon.

Az Átlátszó Támogató Kártyát itt lehet megrendelni.

Megosztás