Hírek

Gyurcsányra riadóztatná az OLAF-ot a Fidesz, de hagyja-e Brüsszel?

Ezekről ne maradj le!

Riadóztatja a Fidesz Gyurcsány miatt az OLAF-ot (HVG)
Brüsszel nem hagyja a mondvacsinált adóztatást (NOL)
Az OLAF szerint csalt az NFÜ, és bűncselekmény volt? (Javorbenedek.hu)

Ha van 3 perced:

Riadóztatja a Fidesz Gyurcsány miatt az OLAF-ot
Hiába támadta Orbán, azzal, hogy az EU burkoltan a DK-t finanszírozza, hiába nyomult a Fidesz Brüsszelben, az Európai Bizottságot nem zavarta, hogy a volt miniszterelnök cége uniós megbízásokat nyer el. Itt az újabb. Gyurcsány Ferenc cége ezúttal a lengyel fejlesztéspolitikát vizsgálhatja nagyjából 400 ezer euróért, vagyis 120 millió forintért. A Fidesz most az EU csalásellenes hivatalát is riasztja. (IndexHVG)

Így rabolja ki robotokkal az alvilág az internetet
Az internetes reklámpiac sokáig maga a megtestesült álom volt a hirdetők és reklámügynökségek számára, mert olyan lehetőségeket nyújtott, amikről a hagyományos hirdetési megoldásoknál nem is álmodhattak. Sajnos van hátulütője, a netes reklámok felét eltérítik szoftverekkel, úgynevezett botokkal, a hatalmas összeg jelentős része, becslések szerint évi 6-8 milliárd dollár pedig az online alvilág zsebében landol. (Index)

Fejenként kétmillió forintért jöttek haza a fiatalok
Ennyibe fájt fejenként a magyar adófizetőknek, hogy a kormány 100 milliós hazacsábítási programja keretében 52 külföldön élő magyar fiatal hazacsábuljon. A több százezer távolba szakadt magyarból 3500 fő regisztrálta magát az oldalon, a nyilatkozatokat már csak 412-en töltötték ki. A Facebook oldalt  2199-en lájkolták. (Index)

Az OLAF szerint csalt az NFÜ?
Saját honlapján számolt be Jávor Benedek, a PM EP képviselője, hogy neki személyesen erősítette meg az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF): bűncselekmény gyanúját látja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik pályázatánál. Eszerint 2015 júniusában lezárták a nyomozást a szervezet egyik tendere miatt, és azzal ezek szerint a rendőrségnek kellene foglalkoznia. A pályázat tétje 960 millió forint volt. (Javorbenedek.hu)

Brüsszel nem hagyja a mondvacsinált adóztatást
Lázárék folyamatosan próbálkoznak, hogy jó helyzetbe hozzák a haveri dohánykereskedőt, a Continental Zrt-t. Ilyen-olyan különadót vetettek volna ki, amely csak a Philip Morrist érintette volna, viszont a multicéget milliárdos nagyságrendben. Az EU ezeket a tervezeteket folyamatosan visszadobta. Most tovább ügyeskednek, finomítanak a tervezeten, ami koránt sem meglepő módon visszamenő hatályú lenne.  (NOL)


Ha van még két perced:

Betörtek a pozsonyi városházára és egy szolgálati telefon mellett laptopot is loptak. Pont azt, amelyen a 2011 és 2014 közti közbeszerzési adatokat tárolták. (Index)

Első fokon a korruptak a csepeli szoci vezetők: hűtlen kezelés miatt ítélték el az MSZP csepeli elnökét és frakcióvezetőjét. Fellebeznek. (Népszava)

Még mindig nem forgathat a Parlamentben az RTL, Kövér László házelnök továbbra sem hajlandó válaszolni a hírigazgató levelére, amelyben a tiltás feloldását kéri. (IndexHVG)

Semjén Zsolt még annak idején hazaárulásnak nevezte az állampolgárság-csalókról megjelent cikkeket. Most egy újabb magyar ellen emeltek vádat, aki ezzel üzletelt. (Index)

Lezárult a bécsi bankszámláján rejtélyes százmilliókat parkoltató volt MSZP-s vezető, Simon Gábor ellen indult nyomozás. Vádirat csak jövőre lesz. (Magyar Idők)

Ügyesen olyan árut kínált eladásra egy szombathelyi férfi, amije nem is volt. Előre elkérte az előleget a szerencsétlenektől. A kár ötmillió forint. (NOL)

Az ír köztévé rejtett kamerával húzott csőbe képviselőket: lobbizásért pénzt ajánlottak nekik. Az ajánlatnak többen is bedőltek, közülük van, aki ellen eljárás indul. (Independent)

Van egy remek karácsonyi ajándékötletünk: ajándékozz névre szóló 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát!

A 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát itt lehet megrendelni.

Megosztás