Hírek

Ilyen, amikor Mészáros Lőrinc azt hiszi, versenyben nyert el egy megbízást

Ezekről ne maradj le!

Itt a bizonyíték, hogy a Parlament csak színjáték (Így írnánk mi)
Mészáros Lőrinc azt hiszi, versenyben nyert el egy megbízást (444444)
Itt van a benzinre legtöbb közpénzt elverő képviselők listája (VS)

Ha van 3 perced:

Itt a bizonyíték, hogy a Parlament csak színjáték
Vihartempóban fogadta el az Országgyűlés a javaslatot, amely szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium alatt, központi hivatalként működik tovább a NAV. Sokak szerint így könnyebb lesz elkendőzni a korrupciót. Volt egy meglepetés is a törvényben: a saját lábára állt hozzátartozó már nem összeférhetetlen a közbeszerzéseknél – ha elköltöznek otthonról a gyerekek, akkor már nyugodtan nyerhetnek tendert. (Így írnánk miVG)

Könnyebb lesz elkendőzni a NAV-nál a korrupciót?
Vihartempbóban fogadta el az Országgyűlés a javaslatot, amely szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium alatt, központi hivatalként működik tovább a NAV. A kormánypárt szerint így hatékonyabb lesz a NAV munkavégzése, és az ügyfélbarátságot is növelik. (Nem röhögni). Az ellenzék szerint azonban ez a változás könnyebbé teszi majd a korrupció elkendőzését. (VG)

Leakciózva venné meg a Bálnát az MNB
Érdekes ingatlanalkuk zajlanak a háttérben állami és önkormányzati egységek között, és persze mindez adófizetői pénzből megy.  A Matolcsy-vezette jegybank nyomott áron megvenné Budapesttől a perektől terhelt Bálnát, a főváros közben ingyen szabadul a Dagály strandtól, ahol gigauszoda épül, és bevállalja, hogy ezen nagy összeget bukhat. Miközben pedig pénzre arra nagyon szüksége volna. (NOL)

Matolcsy ingatlanétványa miatt nem lesz 300 az euró?
Kastélyokat, műkincseket, drága belvárosi ingatlanokat vesz az MNB az utóbbi néhány évben, azt mondják, erre is futja most, hogy nyereséges a jegybank, a költekezést mégis sokan rossz szemmel nézik. De miből van egyáltalán pénzük Matolcsyéknak, jó-e ha egy jegybank nyereséges, és mi köze mindennek a forint-euró árfolyamhoz? (Index)

Mészáros Lőrinc azt hiszi, versenyben nyert el egy megbízást
Konzorciumban újíthajta fel Mészáros Lőrinc cége a szilvásváradi lovardát, amiért összesen 6,2 milliárdot kap. Egyedüli pályázóként nyert, de állítja, hogy bárki más is indulhatott volna. Csak éppen a tender nem nyílt, hanem meghívásos alapon ment. Arról pedig, hogy miért kerül 1,6 milliárd forinttal többe a felújítás, fogalma sem volt. De minek is a tudás, hisz szerinte a sikerhez elég Orbánhoz fűződő barátsága, és némi tehetség. (444444)

Itt van a benzinre legtöbb közpénzt elverő képviselők listája
Vidéken a Fidesz, a fővárosban inkább a szocialisták költöttek legtöbbet benzinre – derül ki a most kiadott parlamenti adatokból. A jobbikos Novák Előd például közel 1 millió forintot autózott el Budapesten belül 10 hónap alatt, miközben egy havi BKV bérletet már 10 ezer forintért meg lehetne kapni.  10 rugóért. (BorsVS)

Szijjártó volt államtitkára reptetné a kormányt
Anno mikor 2012-ben becsődölt a Malév, az egyik utolsó repülőgépét 230 millióért értékesítették egy magyar cégnek, mely most üzleti célokra adná bérbe az 50 személyes gépet – akár a kormánynak is. A vállalkozás ügyvezetője Szijjártó egykori államtitkára, aki most a gép felújítására hitelt venne fel az Eximbanktól. Mindeközben a bank felügyelőbizottságának is tagja. (NOL)

Ha van még két perced:

Milliárdosok szállnak harcba az egyik legnagyobb, de nyereséges portálért. 13 milliárdot is adna az Origoért Matolcsy unokatestvérének cége, amelyhez a VS.hu is tartozik. (444)

A gyógyszertámogatásokra költött pénzek teljesen átláthatatlanul folynak el, nincsenek információk arról, hogy melyik gyógyszerek nem költséghatékonyak.  (Napi)

Szinte alig van néző a magyar foci meccseken, a szektorba viszont továbbra is dől a lé. Közben lehetetlen megmondani, hogy pontosan mennyit költ az állam a labdarúgásra. (HVG)

Mégsem kapnak kémet a szerkesztőségek, a kormánypártok ugyanis leszavazták az erre vonatkozó részt az új nemzetbiztonsági törvényben. (HVG)

Gyökéreladásokról is kiállítottak fiktív számlákat csongrádi vállalkozók, akik több számillió forintnyi adót csaltak el. Az  ügyészség vádat emelt ellenük, a kárt visszafizették. (Napi)

Kétmilliárdból zajlik a kormányablakot népszerűsítő kampány, Szekszárdon ennek örömére búcsút rendeztek, amire a kutya se volt kiváncsi, pedig Kocsis Tibor koncert is volt. (444)

Megúszták a természetvédelmi területek, nem kerülnek a Nemzeti Földalapkezelő irányítása alá, így továbbra sem gazdasági elvek alapján fogják azokat kezelni. (Index)

Ötmilliárd forintból újítják fel a következő években a sármelléki repteret, a fejlesztésben Széles Gábor nagyvállalkozó is érintett. (Index)

Van egy remek karácsonyi ajándékötletünk: ajándékozz névre szóló 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát!

Havonta csak egy ezres: már csak 945 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozásúvá váljon.

A 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát itt lehet megrendelni.

Megosztás