Hírek

Így csaltak egy pályázaton a fiatal gazdák hamis diplomával!

Ezekről ne maradj le!

A fiatal gazdák már most nagyon fineszesek (Agrárszektor, 24)
Miért voltak üresek a helyek Pintér körül a brüsszeli gépen? (HVG)
Mortal Kombat stílusú weboldallal a korrupció ellen (Átlátszó/Global Voices)

Ha van 3 perced:

A fiatal gazdák már most nagyon fineszesek
Összesen 120-an hamis diplomával buktak le a fiatal gazdák támogatására kiírt pályázaton. Emellett körülbelül 400-an voltak olyanok, akik mesterségesen teremtették meg a körülményeket ahhoz, hogy indulhassanak a pályázaton. Például úgy, hogy egy tanyára többen is bejelentkeztek. Volt olyan tanya, amelynek címére 16 ember volt bejelentve. Háromezer pályázatból ez azért elég gáz arány. (24.hu)

Miért voltak üresek a helyek Pintér körül a brüsszeli gépen?
Rejtély a brüsszeli gépen! Egy utas szerint 36 business class helyen repült haza Pintér Sándor és 3 fős kísérete kedd este az uniós belügyi csúcstalálkozóról Brüsszelből. A minisztérium viszont tagadja, hogy több helyet foglaltak volna, azt állítják, semmi közük nincs ahhoz, hogy a politikus körül a drága helyek üresek voltak. (HVG)

Kismama-bérlet hűtlen kezelés lehet a Hagyó-ügyben
A kismamák olcsóbb utazására jogosító kismama-bérlet is szerepel a Hagyó-ügy legújabb módosított vádiratában mint a hűtlen kezelés egyik esete. Az ügyészség szerint a kedvezményes bérlet gazdaságilag hátrányos a BKV-nak, mert egy csomóan utazhatnak miatta olcsóbban. (Index via Blikk)

Mortal Kombat stílusú weboldallal a korrupció ellen
Egy orosz ügyvédekből és újságírókból álló korrupcióellenes aktivista csapat feltűnő ötlettel próbálja felhívni a figyelmet legújabb projektjükre. A cél a helyi önkormányzatok ellen folyó bírósági tárgyalások és a korrupcióellenes nyomozások nyomonkövetése. Egy olyan weboldalt terveztek, amelynek a „MunKombat” vagy „Municipal Kombat” (Önkormányzati Küzdelem) nevet adták. (Átlátszó/Global Voices)

Állami hitel is jár majd az eladott állami földhöz
Már készül a kedvezményes hitelkonstrukció a földvásárlásokhoz. A hitelösszeg a liciten győztes árajánlathoz, nem pedig a föld értékéhez fog igazodni. A hiteleket a kormányhoz közel álló Magyar Fejlesztési Bank nyújtja majd, nagyon kíváncsiak vagyunk, pontosan kiknek. (24.hu)

Ha van még két perced:

A Fidesz kedvenc és többszörösen helyzetbe hozott kiskereskedelmi lánca úgy látszik, elég tőkeerős lett az utóbbi években: a CBA most 9 milliárdos piacot épít magának. (HVG)

Megint dolgoznak az örökös munkaterületként funkcionáló, ámde milliárdokból felújított Várkert Bazáron. Most 100 négyzetméteren kell útburkolatot javítani. (VS)

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola nem hajlandó kifizetni egykori docensének a jogerősen megítélt kártérítést. A sértett ezért végrehajtókat küld az iskolára. (Népszabadság)

Üzbegisztánban emberjogi aktivistákat tartóztattak le, mert világgá kürtölték, az üzbég állam kényszermunkát vet be a gyapotültetvényeken. (Frontline Defenders)

Milliós tételben lophatták az áramot Lagzi Lajcsiék, egy egész lakóparkban, valamint saját családi házában is. Pedig a mulatós sztár szép vagyont gründolt össze. (Index)

Egy nyertese már biztos van a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának: a cég, amely 3,5 milliárd forintért kapott megbízást a tervek elkészítésére, majd módosítására. (Napi)

A hamis óvszerek mellett hamis potencianövelők is kaphatók, méghozzá döbbenetes mennyiségben. (Mfor)

Belebukott a VW-csoport első embere a napokkal ezelőtt kirobbant dízelmotor-csalási botrányba. További meglepetések várhatók, mert az amerikai hatóságok elszántak. (Index)

Megkezdődtek a kiadatási eljárások a FIFA-botrányban: a svájci hatóságok jóváhagyták az Egyesült Államok kérelmét, mehet egy venezuelai. (Origo)

Hamis receptekkel hozzávetőleg félmilliárd forintnyi kárt okoztak a román egészségbiztosítási pénztárnak. (OCCRP)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás