Hírek

Virágzik a menekültbiznisz: maffiagyanús embercsempészet Kőbányán

Ezekről ne maradj le!

Nagyüzemi menekültcsempészet hatósági szemhunyással? (Átlátszó)
300 milliós munka az MTVA-tól (Napi)
Összekeveredett az MSZP-s feketekassza (Index)

Ha van 3 perced:

Nagyüzemi menekültcsempészet hatósági szemhunyással?
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kirendeltsége szomszédjában zajlik a maffiagyanús embercsempészetnek tűnő, a környéket alapjaiban felforgató tevékenység. Az Átlátszó a menekült-segítő önkéntesek között hetek óta hírhedt budapesti szállodákat nézett sorra a múlt hét végén. A korábbi botrányok után néhol visszavettek ugyan az üzemeltetők, több helyen azonban továbbra is padlógázzal pörög a menekültbiznisz. (Átlátszó)

300 milliós munka az MTVA-tól
Egyetlen pályázóként indult az Apple Party Service Kft. az MTVA által kiírt rendezvényszervezési tenderen. Meglepő módon nyert is, így két év alatt közel 300 millió forintot fog keresni. Ez ugyanaz a cég, amely a 2014. március 15-i ünnepségre fizetett statisztákat biztosított a kormánynak. (Napi)

Összekeveredett az MSZP-s feketekassza
Egy nyilvánosságra került hangfelvételen a józsefvárosi MSZP-sek feketekasszáról, fekete foglalkoztatásról beszélgetnek. Azt is megvitatják, hogy a feketekasszába ki vitt pénzt, meg azt is, hogy összekeverték a rendes könyvelésükkel. „Nem örülök neki, hogy van feketekassza, de tudom, hogy az élet bonyolult. De azt nem értem, hogy miért kellett a kettőt összekeverni” – mondja a felvételen a helyi pártigazgató.  (Index)

Vádat emeltek Victor Ponta ellen
Csütörtökön végül vádat emelt a román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a miniszterelnök ellen, többrendbeli okirathamistíás, pénzmosás és adócsalás miatt. Ponta szabad lábon védekezhet, de az eset óta nem jelent meg nyilvánosan. Ártatlannak vallja magát, és nem hajlandó lemondani, míg a PSD támogatását élvezi. (Figyelő)

Duplájára nő az állami cégvezetők fizetése
A többségi állami tulajdonban lévő cégek vezetőire vonatkozik a kabinet által kiadott új bértábla, melynek értelmében több mint kétszeresére nő a fizetésük. A jogszabály szerint ráadásul egyedi elbírálás szerint is adhat fizetést az állam, tehát esetlegesen nagyobb összeg juthat azoknak, akik a kabinet szerint megérdemlik. (NOL)

Ha van még két perced:

A Vastagbőr blog nyilvánosságra hozta Orbán kötcsei beszédét, amit a jobboldali politikai-szellemi udvarnak tartott szeptember 7-én. (Vastagbőr)

Úgy tűnik, mégis megvizsgálta az aranyhamisítási ügybe került Kézizálog Zrt. mintáit a nemesfémhitelesítő hatóság, a most nyilvánosságra került dokumentuok szerint. (NapiHVG)

A kormány kiütötte a külföldi cégeket a cafeteria rendszerből a SZÉP-kártya bevezetésekor. Most az Európai Bíróság a rendszer miatt perelő Európai Bizottságnak adott igazat. (HVG)

Nem teljesíti a kifizetési megbízásokat egy ciprusi vállalkozás. Az ügyfelek az MNB-hez fordultak, ami azonnal a ciprusi pénzügyi hatósághoz fordult az ügyben. (HVGIndex)

A magyar GDP 22,1%-át adja a feketegazdaság, melyen belül leginkáb a feketén való foglalkoztatás a legjelentősebb. A régióban Horvátország és Románia áll csak utánunk. (HVG)

Kis haladékot kapott a Közgép. Eredetileg 3 évre tiltották el Simicska cégét a közpénzért folytatott versenytől, a jogerős döntésig azonban továbbra is pályázhat. (NOL)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás