Hírek

Kicsike a foci, de dől az állami pénz Felcsútra

Ezekről ne maradj le!

2,2 milliárd forint TAO-pénzt kapott tavaly a felcsúti labdarúgás (Mfor)
Egy hónap alatt majd’ 3 milliárd forint közbeszerzést nyert a MET (Hír24)
Még közel sem százas az egy hete átadott 44 milliárdos vasútvonal (HVG)

Ha van 3 perced:

2,2 milliárd forint TAO-pénzt kapott tavaly a felcsúti labdarúgás
Az idei rekordösszeggel együtt 2010 óta összesen valamivel több mint 9 milliárd forint TAO-támogatást kapott a felcsúti focialapítvány. Minden évben toronymagasan ide dől  a legtöbb TAO-pénz. Az elmúlt öt évet tekintve második legtöbb támogatást elnyert klub, az Újpest nem egész 2 milliárd forinttal lett gazdagabb. (Mfor)

Egy hónap alatt majd’ 3 milliárd forint közbeszerzést nyert a MET
Idén május közepétől egy hónap alatt, egyetlen kivétellel önkormányzati megrendelőktől 2,7 milliárd forint megrendelést kapott az offsore hátterű MET gázcég. Nem sokkal ezelőtt vonta vissza Seszták Miklós fejlesztési miniszter azt a rendeletet, amelynek köszönhetően a titokzatos cég 2011 óta több tízmilliárdos profitot termelt a gázkereskedelemből. (Hír24)

Még közel sem százas az egy hete átadott 44 milliárdos vasútvonal
Ha a jelzőőr mobiltelefonja nincs éppen lemerülve, akkor a vonat érkezésekor  felmutatja az autósoknak a piros tárcsát a 10-es út vasúti átkelőjénél. Az ígéret szerint az iskolakezdésre már működni fognak a fénysorompók. Idővel az ürömi megálló is megközelíthető lesz majd a gyalogosok és az autósok számára. Rémtörténetek a milliárdokból felújított vasútvonalról. (HVG)

Szállodát építtet a mezőkövesdi futballklub
Félmilliárdos közbeszerzést írt ki Mezőkövesd fociklubja. egy sportszálló építésére. A 42 szobás, 2400 négyzetméter alapterületű épület külön eljárásban meg is kapta az engedélyt. A klub akkor vált országosan is ismertté, amikor 400 millió forintot kapott a költségvetés rendkívüli tartalékából. A mezőkövesdi focicsapatot működtető kft elnöke Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára. (444)

Lapít a Belváros
Több mint egy hónapja nem reagál érdemben az V. kerületi önkormányzat a Rogán Antal volt polgármestert is érintő korrupciós vádakra. Az ügy nagyértékű belvárosi ingatlanok ismerősöknek történő átjátszásáról szól. A Mutyimondóban is megírtuk például azt, hogy Rogán majdnem egy egész emeletet kiosztott az épületben önkormányzat egykori és mostani emberei között. (444)

Ha van még két perced:

Háromméteres kerítés veszi körül azt a Moszkva melletti luxuslakóparkot, amelyben a poszt-szovjet elit – így az azeri elnök lánya, orosz olajmágnások – villái találhatók. (Átlátszó/OCCRP)

Már 21 fiatalt csábított haza a kormány a program vezetője szerint. Mindezt tíz és fél millió forintnyi támogatás és 4,2 millió forintnyi működési költség árán. (Origo)

A „nem valós kötvények kivételével” maradéktalanul rendelkezésre állnak a Quaestor ügyfeleinek pénzügyi eszközei. Erre jutott vizsgálatával a felszámoló.  (Napi.hu)

12 ezer milliárd forint – ennyi a 2014–2020-as uniós fejlesztési ciklus ránk eső része. A következő választások előtt  a teljes összegre kiírják a pályázatokat. (Mfor)

1,1 millió forintot gyűjtöttek a gazdának, akit állami földek jogszerűtlen használatáért 1,3 millió forintra büntetettek. Ő tiltakozott a pályázatok igazságtalanságai ellen. (NOL)

„A felfüggesztés országos kiterjesztését túlzónak és indokolatlannak tartjuk – közleményben reagált a Baptista Szeretetszolgálat a NAV vádjára. (Index)

A Magyar Nemzet újságírója megdöbbent azon, hogy az ő autóhitelét emlegette közleményében az MNB. A lap az adatvédelmi hatósághoz fordult az ügyben. (HVG)

Továbbra is fogságban marad a volt horvát kormányfő, aki már 4 éve ül börtönben. Az ítéletét az alkotmánybíróság hatályon kívül helyezte, de van más ügye is. (Index)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás