Hírek

Hova hordja a pénzét Andy Vajna?

Ezekről ne maradj le!

7,2 millióba fájt a paralimpikonok „méltó” gálavacsorája (HVG)
Mennyit keres Andy Vajna? (Hír24)
Így gazdagodnak a kormánytagokhoz köthető települések  (Blikk)

Ha van 3 perced:

7,2 millióba fájt a paralimpikonok „méltó” gálavacsorája
Minden költséget beleszámítva 7 millió 250 ezer forintot költött a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) saját összesítése szerint a közgyűlésre és a gálavacsorára. Több mint egymillió ment el a szervezésre. A legtalányosabb tételhez („a feladatok ellátása érdekében”) kapcsolódó cégnél dolgozik az a nő, akit a volt elnök cégtársaként szerződtetett az MPB még 2012-ben. (HVG)

Hova hordja a pénzét Andy Vajna?
Andy Vajna hosszú évtizedek óta menekíti vagyonát offshore számlákra. Emiatt már a ’80-as években is összetűzésbe került a hatóságokkal – az Egyesült Államokban. Itthon ugyanis – ráadásul kormánybiztosként – emiatt nem háborgatják Vajnát, nyugodtan viheti ki Luxemburgba az einstandolt kaszinóbizniszből származó nyereséget, ami évente több milliárdos nagyságrendű összeg. (Hír24)

Menekültnek álcázták magukat, így buktattak le rendőröket
A titkosszolgálat emberei az elmúlt hónapokban fokozottan figyelték a balkáni embercsempészetet. Többnyire tisztes távolból követték az eseményeket, de készítettek rejtett kamerás felvételeket, sőt, az is előfordult, hogy menekülteknek álcázták magukat. Így fogták el azt a hat embert (köztük három rendőrt), akit embercsempészetben való részvétellel gyanúsítanak. (Népszabadság, 444)

Nőtt a feketefoglalkoztatás aránya Magyarországon
A Nemzetgazdasági Minisztérium jelentése szerint az idei első hat hónapban a munkaügyi jogsértésen ért munkavállalók 14 százalékát foglalkoztatták munkaszerződés és bejelentés nélkül – szemben a tavalyi 11 százalékkal. Az idei ellenőrzések során a munkáltatók 62 százalékánál (a munkavállalóknál ez az arány 67 százalék) találtak valamilyen szabálytalanságot. (Világgazdaság)

Így gazdagodnak a kormánytagokhoz köthető települések
Többek között Felcsút, Kisvárda, Dunakeszi gyarapodik különösen az utóbbi években. Várfürdő, stadion, új iskola – ezek a városok szinte mindent megkapnak, amit csak akarnak. A legnagyobb nyertesnek természetesen Felcsút számít, ahol lakosonként közel négymillió forintos fejlesztési pénz érkezett Orbán Viktor miniszterelnöknek köszönhetően. (Blikk)

Ha van még két perced:

Embertelen állapotok Röszkén és Szegeden – Szemét és extrém zsúfoltság a szemtanúk fotóin és videóján. (Átlátszó Videó)

Tiltakozásképpen lemond magyar állampolgárságáról egy erdélyi lány. Személyes meggyőződése összeegyeztethetetlen a magyar kormány álláspontjával. (Átlátszó Erdély)

Eddig alig 11 fiatalt tudott hazacsábítani a kormány 100 millió forintos programja. Összesen 2 ezren regisztráltak. (444)

Az önkormányzat alapítványa semmizi ki a hencidai cigányokat. Az alpolgármester szerint nem cél a romák kitelepítése, csak a falu szépítése. (Index)

Az MNB-nél 25 százalékkal nőttek a bérek az elmúlt másfél évben. Egy átlagos dolgozó havi bruttó 900 ezer forintot keres, ez a magyar átlagfizetés 3 és félszerese. (444)

Milliókat vesztett Ózd az önkormányzati diszkóval. Közérdekűada-tigénylésekkel derült ki, pontosan mennyi pénz is ment el a befuccsolt vállalkozásra. (HVG)

Borkai Zsolt „természetesen” nem olvasta a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát, annak ellenére, hogy ő a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (Magyar Nemzet)

Félmilliárdos hitelcsalás, melynek áldozatai főleg nehéz anyagi körülmények között élők voltak. (Index)

Új, feltehetően milliárdos nagyságrendű tanácsadói pályázatot írt ki a a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (Napi.hu)

A Jobbik elhatárolódik a pénzmosás gyanújába keveredett Szász Istvántól, a párt volt nyékládházi főemberétől. (ATV)

Bűnmegelőzés a leendő tettesek lefizetésével. Egy kaliforniai kisvárosban működő civil szervezet az életmódváltásért cserébe ösztöndíjat kínál a problémás fiataloknak. (444)

A drogelhárítás vezetője volt a drogkartell feje Finnországban. (444)

Orosz üzletei miatt került bajba a Deutsche Bank, amely az ügyfelei vagyonának észrevétlen mozgatásában segédkezett. (444)

196 milliárd forintnyi vagyon nagy hirtelen, korrupció nélkül. Erre a bravúrra volt képes a maláj kormányfő, Najib Razak az ottani korrupcióellenes hivatal szerint. (444)

Botrányosan indul a brit bankok privatizációja. A 2008-as válság közepén, adófizetői pénzből megmentett bankok egyikének 5,4%-os részvénycsomagját dobták piacra, állami szempontból óriási veszteséggel. (Mfor.hu, Guardian)

14 év börtönre ítéltek egy férfit Nagy-Britanniában a nemzetközileg irányadó kamatláb, a Libor manipulálásában való részvételéért. (444)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás