Hírek

Itt van, akivel Orbán veje összehozta az első milliárdját!

Ezekről ne maradj le:

Így húzd le az egyetemed a szoctámmal! (Átlátszó)
Román oligarcha + magyar állam = ? (HVG)
Itt van, akivel Orbán veje összehozta az első milliárdját! (VS)

Ha van három perced:

Így húzd le az egyetemed a szoctámmal!
A nagyihoz való átjelentkezés a kezdők módszere. Aki ügyesebb, variálhat a gyógyszerköltségekkel, buszjegyekkel, az öneltartó státusszal, vagy igény szerint akár fotosopolhat is iratokat. A szoctámmal való trükközésnek ugyanis látszólag csak a kreativitás szab határt. (Átlátszó Oktatás)

Román oligarcha + magyar állam = ?
A fenti egyenlet természetesen elcsalt pénzösszegeket jelent, méghozzá hatalmasakat. Van itt minden: szabálytalankodó állati hulladékot feldolgozó üzem, magyar felvásárló, milliárdos állami támogatás, ki nem fizetett hitelek (ebből a legtöbb), és az egészet bábmesterként irányító Cristian Burci. Nem tudjuk, honnan van az első milliója. (HVG)

Itt van, akivel Orbán veje összehozta az első milliárdját!
Egy interjú, amelyből kiderül, hogy ők csak boldogabbá akarják tenni az embereket, hogy Tiborcz Istvántól természetesen nem vesznek végső búcsút, tehát elképzelhető még együttműködés a jövőben, és úgy általánosságban a közbeszerzésekről, az Elios sikereiről, üzleti és személyes kapcsolatokról. Erdei Bálint őszintén. (VS)

Magyar keresztapát fogott a NAV
A „magyar keresztapa” kifejezés azt jelenti, hogy egy ügyvéd, miközben védte a bűnözőket, eltanulta a bűnözés fortélyait, és végül maga is belevágott. Egy magyar cégtemető-vállakozást hozott létre, ahol 500 ezer és 1 millió forintos áron az ügyfelek kimenthették maradék vagyonukat a cégükből. Ugyanitt cigicsempészet és prostitúció. (Napi)

Híd a mutyi világába folyt.
Az EMMI a korábbi ellenőrzéseknél jóval nagyobb, 300 millió forintot is meghaladó összeggel kapcsolatban folytat szabálytalansági vizsgálatot az Országos Roma Önkormányzat botrányos EU-s projektjével kapcsolatban. Az elvileg a tartósan munkanélküli romák álláshoz jutását segítő „Híd a munka világába” projekt könnyen bedőlhet, pont lezárás előtt. (Index)

Németország, hazaárulás, internet
Markus Beckedahl és Andre Meister elismert digitális jogvédők és bloggerek Németországban, ellenük és egy harmadik, „ismeretlen személy” ellen nyomozás indult hazaárulás vádjával miután olyan dokumetumokat szivárogtattak ki, amelyekből kiderült, hogy Németország az év elején az internetes megfigyelés növelését tervezte. Utoljára ilyen vádemelés1962-ben volt. (Global Voices)

Ha van még két perced:

20 000 telefonkészüléket szereztek be a raboknak, mindezt több mint 40 milliárd forintért. Elírás történt? Vagy fejenként 2 000 000-ba kerülnének? (IndexHVG)

Orbán végső leszámolásra készül Simicska ellen? Ellenben Simicska sem enged, nem adja fel médiapiaci portfoliójának egyik orgánumát sem. (NOL)

Embercsempészeket segítő rendőröket vettek őrizetbe, akik állítólag a társaikat figyelték, az információkat pedig megosztották az embercsempészekkel. (Napi)

Mintegy 20 milliárd forintos tavalyi profitját kifizette osztalékként anyavállalatának a kecskeméti Mercedes-gyárat működtető cég. Ergo minden profitot kivittek. (444)

Párizsban is nyílt egy MNB iroda. Matolcsy György szerint ezzel bekapcsolják a magyar gazdaságot a nemzetközi vérkeringésébe. (HVG)

Putyin szóvivője 175 millió forint értékű karórával rohangál. Legalábbis az esküvőjére fölvette, most meg magyarázkodhat. Azt mondja, ajándékba kapta. (444)

Már az írók, költők sincsenek biztonságban: korrupciós gyanú vetül Kína legrangosabb irodalmi díjára. Most szigorú ellenőrzés jön. (NOL)

Sorozatban hullanak a szlovák fejek a világ egyik legértékesebb szobra miatt, amit gyanúsan olcsón adtak el egy gyűjtőnek, aki aztán 33 millió dollárért továbbértékesítette. (NOL)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás