Hírek

Pofátlanul léptek le hátrányos helyzetűek pénzével

Ezekről ne maradj le:

2,6 milliárd forinttal szívódott fel egy szociális szövetkezet (VS)
Lázár János bármennyire is szeretne, nem segíthet (Index)
Itt tart 4 év után az Átlátszó (HVG)

Ha van 3 perced:

2,6 milliárd forinttal szívódott fel egy szociális szövetkezet
Egy országos szociális szövetkezet 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott az EU-tól 2600 hátrányos helyzetű állástalan foglalkoztatására. Pár héttel azután, hogy a munkaszerződéseket aláírták, a szövetkezet illetékesei eltűntek, munka nincs, az emberek nem kapták meg a fizetésüket, és nem tudják elérni a munkaadót. (VS)

Schmidt Mária megvenné az Origót és a Heti Választ
Legalábbis a Népszabadság értesülései szerint. Schmidt új médiacége nem vesztegeti az időt, hanem máris ráveti magát Simicska mádiabirodalmának egyik húzócímére, a Heti Válaszra. Noha Schmidt Mária nem nyilatkozott az ügyben, egyesek máris békülési szándékot látnak Orbán és Simicska között a gazdát cserélő médiumban. (NOL)

Itt tart 4 év után az Átlátszó
Az Átlátszónak közel 3000 rendszeres támogatója van, akik fontosnak tartják a független oknyomozó újságírást és a közérdekű adatokhoz való hozzáférés. „Ha 2011-ben még vitatta is valaki, hogy bizonyos témákról nem lehet írni, az ma már nem kételkedik” – mondja Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője. (HVG)

Tucatnyinál is több cigarettacsempész vámos
18 vámost és 3 civilt fogott el a TEK, a vád szerint a záhonyi cigarettacsempészésben vettek részt. A NAV Záhonyi Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság állományába tartozó pénzügyőrök különböző juttatásokért és előnyökért szándékosan nem fedték fel a beléptetett autókban elrejtett ukrán eredetű dohányárut. (Index)

Lázár János bármennyire is szeretne, nem segíthet
A Quaestor-károsultakon. Legutóbb a Honvéd Egészségpénztár fordult hozzá segítségért, összesen mintegy 1,8 milliárd forintot vesztettek a Quaestor-ügyön. Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter az EU-s jogi környezetre hivatkozva sajnálkozva utasította el a kérést: nem szabad. (Index)

Ha van még két perced:

Az egész ország Átlátszó: térképen a vidéki cikkeink. (Átlátszó)

Titkolja közérdekű adatait a milliárdos veszteséget termelő Magyar Nemzeti Kereskedőház: az egy alkalmazottra jutó átlagos éves bérköltségük meghaladta a 7,4 millió forintot. (Átlátszó)

Ingatlanos weboldalon árulja az V. kerületi ingatlanokat a helyi LMP, szerintük nem lettek rendesen meghirdetve a belvárosi üzlethelyiségek. (VS)

Az együttélés néha kompromisszumokkal jár. Ezt nem hajlandó belátni néhány fővárosi kerület, köztük az ötödik és a kilencedik. Vicces szabályok, magas bírságok. (444)

Vida Ildikó lemondásával a NAV integrálhatóvá vált a kormányba. A terv az, hogy az eddig szeparált adatbázisok egyetlen, ijesztő adatbázissá álljanak össze. (Index)

Mégsem lesz állami nagybank? A pénzintézet privatizációjáról még tárgyalni sem kezdtek, mint ahogyan az MKB Bankkal való összevonásról sem született kormánydöntés. (HVGNapi Gazdaság)

Kizárták a Kínai Kommunista Pártból a Központi Katonai Bizottság volt alelnökét kenőpénz elfogadásának gyanúja miatt, mindezt a Népi Felszabadító Hadsereg évfordulója előtt. (Népszava)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás