Hírek

Ki adott engedélyt Mészárosnak a Puskás baconre?

Ezekről ne maradj le:

Ki adott engedélyt Mészárosnak a Puskás baconre? (Index)
Milliárdokat öntött a kormány a pápai húsüzembe, de minek? (HVG)
A TV2-ben szinte bármit lehet, mégsincs bünti (Médiapiac)

Ha van három perced:

Ki adott engedélyt Mészárosnak a Puskás baconre?
Elég zavaros, hogyan kerülhetett a világhíres magyar focista nevével bacon az orosz piacra. Tény, hogy a termék kint van a boltokban. Igen ám, csakhogy a név használatához engedélyre van szükség. A felcsúti polgármester felesége most tagadja, hogy ők jelen lennének Puskás bacon nevű termékkel, a Puskás Intézet igazgatója pedig nem akarja elárulni, mi van a jogokkal. (Index)

Felesleges milliárdok a pápai húsüzembe
Szinte számolatlanul öntötték az adófizetői pénzt a pápai húsüzembe, a kormány több mint 1,5 milliárd forintot szánt a cég megmentésére, de mégsem sikerült. Ennek egyik oka lehet, hogy a vállalat 2,1 milliárd forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet, és hogy egy euróért sem akarta senki megvásárolni. (HVGIndex)

A TV2-ben szinte bármit lehet, mégsincs bünti
Na persze nem akárkit. A kormánykedvenc kereskedelmi tévé, a TV2 egyetlen fillér büntetést sem kapott, pedig a Mokka egyik adásában a bevándorlókat becsmérelték. Mások azonban nem úszták meg, akár 2 millió forinttal is sújtotta őket a hatóság. Az érdi rádió például megkapta a maga 30 ezres büntetését, mert nem volt eléggé helyi érdekű. (Médiapiac)

Múzeum lesz a jegybankban, vagy mi?
Az MNB újabb csillagászati összeget, most 800 millió forintot költött  festmények vásárlására. Nem a listával van a baj (Aba-Novák, Derkovits, Koszta és a többiek), hanem, hogy erre ki adott felhatalmazást a jegybanknak, és mi köze van ezeknek a festményeknek az alapfunkciójához? Összesen már csaknem 9 milliárdnál tartanak. (Index)

Izraeli parlament alelnöke és a bolgár maffiózó
A botrány júniusban tört ki Izraelben, miután a helyi közmédia arról számolt be, hogy a Knesszet alelnöke volt a Sunny Beach kaszinó vezetője. A tévé szerint a kaszinóban prostituáltakat és drogot is szereztek a vendégek számára. A politikus tagadta a vádakat, de a tisztségéből felfüggesztették a műsor után, az újságírókat azonban perrel fenyegette. (OCCRP)

Ha van még két perced:

L. Simon László szerint semmi köze a kamu rákellenes barackmagot kínáló L. Simon Borászathoz, mert az a felesége cége. (444)

Lopás miatt letartóztatták a Hatvannégy Vármegye makói elnökét. Volt nála egy serpenyő, pénz és porcelán is. (HVG)

Vida Ildikó távozása után újra szétkaphatják a NAV-ot, leválaszthatják róla a pénzügyőrséget. Viszont megbízható káder kezébe adják az egészet. (IndexNépszava)

Még mindig nincs vádemelés Quaestor-ügyben. Tarsoly és társainak előzetes letartóztatását viszont meghosszabbították. (Index)

Kiderült, miért kaszálta el a volt horvát miniszterelnök nyolc és féléves börtönbüntetését a horvát alkotmánybíróság: csak azt vizsgálták, sérültek-e alkotmányos jogai. (HVG)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás