Hírek

Mennyiért juthat a kaszinókirály budapesti rádióhoz? Pont ingyen?

Ezekről ne maradj le!

Mészáros Lőrinc megvált orosz cégétől, amiről azt állította, nem is az övé (Átlátszó)
A kém, aki jól fekszik Orbánnál (Index)
Itt van minden, amit eddig titkoltak a budapesti olimpiáról! (NOL)

Ha van 3 perced:

Megvált orosz cégétől, amiről azt állította, nem is az övé
Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere igazi nagypályás. A miniszterelnök közeli barátja megvált az oroszországi cégében lévő 33 százalékos érdekeltségétől, amelyet korábban kihagyott a vagyonnyilatkozatából. Az egyetlen kézzelfogható tulajdonos így Kiss Szilárd volt agrárattasé maradt, aki viszont jelenleg előzetesben ül. (Átlátszó)

Ingyen kaphat rádiót Andy, a kaszinókirály
Akár ingyen is hozzájuthat a budapesti körzeti rádiók egyik legjobbikához a kaszinókirály, filmügyi kormánybiztos Andrew G. Vajna legújabb cége. Az eladósorba került, potenciálisan 2,5 millió hallgatót elérő, egykori Roxy frekvenciájáról van szó,  a frekvenciadíj elengedéséhez elég vállalni, hogy a műsoridő felét magyar könnyűzenei programok töltik ki. Az akvizíció nem független a kormányközeli médiaépítés nagy akciójától. (HVGÁtlátszóHVG)

A kém, aki jól fekszik Orbánnál
Kiváló portréban mutatja be a magyar rendszerváltzás egyik nagy túlélőjét az Index. Czukor József nevét kevesen ismerik az országban. Pedig a jelenlegi berlini nagykövet fontos pozíciókat töltött be a korábbi szocialista kormányok idején. Orbán Viktort ezúttal nem érdekli az elmúltnyolcév, főtanácsadónak hívta haza a nagykövetet. Egy hírszerző-diplomata egyedülálló története. (Index)

Itt van a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara összes szerződése!
Az Átlátszó még tavaly kérte ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától a 2012 augusztusa óta kötött szerződéseik listáját, de az igénylést megtagadták. Az oknyomozó portál nem adta fel: a NAIH felszólítására kiadták ugyan a 2014-es adatokat, ám a korábbiakat nem. A NAIH viszont semmisnek minősítette a NAK kifogásait, így annak ki kell adnia minden általunk kért adatot, a 2012 augusztusa óta kötött valamennyi szerződés listáját. (Átlátszó)

Titkolták a budapesti olimpia hatástanulmányát, most nyilvános!
A Népszabadság megszerezte a budapesti olimpia hatástanulmányát. Ebből kiderül, hogy már a Dagály uszoda felhúzása is rizikós vállalkozás, gondot okozhat az építőipar teljesítőképessége, a fővárosi közösségi közlekedésre legalább 600-700 milliárdot kellene költeni. Politikai egységre lenne szükség, ám a nagy társadalmi támogatottság sem garantált, a népszavazásra veszélyként tekintenek. (NOLIndex)

Ha van még két perced:

Így blöfföl a futballszövetség Dárdai-ügyben. A magyar futballválogatott elvesztette az elmúlt harminc évben volt legtökösebb edzőjét, most meg össze-vissza beszél. (Átlátszó)

Orbán apja mégsem építkezik a volt kavicsbányában. A lerakó abban a gödörben üzemelt volna, ahol Orbán apjáék kavicsbányát üzemeltettek a kétezres évek elejéig. (HVG)

A bor, a pálinka mellett kolbászt, májast is gyártanak, dinnyét is termelnek a kormánytagokhoz, kormánypárti képviselőkhöz, polgármesterekhez köthető vállalkozások.  (HVG)

Leisztinger beszállhat a jégkorongba is. A miskolci hokicsapat finanszírozásában vehet részt  a szocialista kormányok alatt ismertté vált nagyvállalkozó egyik cége. (Bors)

Mélyponton a brazil kormány népszerűsége: az okok között a gazdasági bajok mellett a Petrobras állami olajvállalatot övező korrupciós botrány is szerepel. (Kitekintő)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás