Hírek

Elkészült a város legértelmetlenebb beruházása, de buszfordulóval!

Ezekről ne maradj le!

Orbán veszi hülyére Vargát, vagy Varga veszi hülyére az országot? (444)
Elkészült a város legértelmetlenebb beruházása, buszfordulóval (Index)
Sallai Róbert Benedek belenyúlt a darázsfészekbe? (Vastagbőr)

Ha van 3 perced:

Orbán veszi hülyére Vargát, vagy Varga veszi hülyére az országot?
„Az én bizalmam töretlen Vida Ildikóban, ameddig ő a NAV elnöke” – nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter még akkor is, amikor Vida távozásáról már kiszivárgott a hír, sőt, a Magyar Nemzet közölte a kitiltásos-korrupciós botrányban ismertté vált elnökasszony lemondólevelét. A levél alapján Orbán viszont már május 20. óta tudta, hogy Vida menni fog a nagy simicskátlanítás jegyében. (444FalramentaparlamentFigyelőIndex)

Elkészült a város legértelmetlenebb beruházása
Méghozzá, ha már, akkor buszfordulóval. 131 millió forintnyi uniós közpénzből panorámás buszforduló épült a Halászbástya tövébe. De a turistabuszok nem használhatják, másnak meg nincs rá szüksége. Korábban ott egy szép füves placc volt, tehát kevesebb a zöldterület is. Mer’ a hülyeségre mindig van pénz. (Index)

Sallai Róbert Benedek belenyúlt a darázsfészekbe?
Nagyon úgy néz ki, hogy az LMP képviselője olyan információkat kér ki közadatkéréssel a Nemzeti Földalaptól (NFA) a földpályázatok ügyében, amelyek kényelmetlenek lehetnek. Az NFA nettó 7,7 millió forintos fénymásolási költséget akar tőle beszedni. Jól mutatja az is, hogy Sallai valószínűleg belenyúlt a tutiba, hogy az agrártárca hetente ad ki egy róla egyre idegesebb hangvételű sajtóközleményeket. (Vastagbőr444)

Andy Vajna a rádiós piacon? Meg a gyémántban?
A rádióműsor-szolgáltatás lesz a fő tevékenysége a kaszinókirály és filmes kormánybiztos Andy Vajna által vezetett és az ő érdekeltségében álló cég által frissen bejegyzett Radio Plus Kft-nek. Egyelőre nem világos, milyen rádió lesz ebből. Hamarosan egyébként gyémántboltot is nyit a producer Budapesten. (ÁtlátszóNOL)

Igazi Csíki Sör vs. Heineken, Dávid vs. Góliát
A kis székely sörmanufaktúra bátran harcba száll a holland multival: keresve nem lehetne találni jobb történetet brandépítésre. Hetek óta ezen narratíva szerint zajlik egy márkaper, amelyben mindenki a kis székely vállalkozásnak szurkol. De van egy kis bökkenő. Az Átlátszó Erdély nyomozásából kiderült, hogy részben holland tulajdonban van a kis Dávid is. (Átlátszó Erdély)

Ha van még két perced:

Sürgős volt a kormánynak a napokban kezdődött sikerkampány, olyannyira, hogy rohamtempóban vezényelték le. Azt viszont nem árulták el, miért volt sürgős. (Kreatív)

Hiába nyomoznak csalás miatt a miniszterelnök veje, Tiborcz István volt cége ellen, még mindig lehet befutó a közbeszerzéseken. (HVG)

Micsoda meglepetés: a NAIH elnöke, Péterfalvi megvédte az infotörvény módosítását, ami azért nem is annyira meglepetés, főleg, ha igazak a pletykák, hogy részben ő írta. (Index)

A napokban elhunyt oknyomozó újságíró utolsó interjújában arról beszélt, hogy szerinte az Orbán-vagyon mögött alapos stratégia alapján felépített rendszer van. (NOL)

Az év végén lehet elsőfokú ítélet a Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes elleni zajló korrupciós büntetőperben, de a nokiás dobozos történet ügyében nem nyomoznak. (HVG)

Szijjártó kamuzott, de lebukott: szerinte épp most vettük át a vezetést a külföldi tőkebefektetésekben, valójában éppen leszakadunk. (IndexPortfolió)

A plágiumbotrány miatt lemondott volt köztársasági elnök, Schmitt Pál ott feszített a Testnevelési Egyetem diplomaosztóján. A jó példa, az. (Hír24)

Merkel elharapja Lázár János torkát, ha ezeket az uniós pénzből készült rettenetes felvilágosító videókat meglátják a német adófizetők. (444)

Játék dollárbankjegyekkel szórta meg egy brit komikus a FIFA korrupciós vádak ellen védekező elnökét. Februárban elnökválasztás. (GuardianGuardian444)

A Snowden-ügyben ismertté vált dokumentumfilmes, Laura Poitras közérdekű adatigényléses kálváriája rávilágít az amerikai kormányzat viselkedésére. (CJR)

Nagyinterjút adott a Spiegelnek Julian Assange, aki a Wikileaks platform jövőjéről beszélt, és arról, hogy milyen segítséget nyújtana a német parlamentnek az NSA-vizsgálathoz. (Spiegel)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás