Hírek

Minek kellett volna egy hastáncos Vona Gábornak?

Ezekről ne maradj le!

Golyóstoll hétszázezerért, hastáncos és a mindennap tankoló jelölt (Átlátszó)
Éppen központosítják a klímapiacot, ahova beszállt Mészáros is (HVG)
Nem jön pénz Brüsszelből útépítésre, pedig nagyon várják (444)

Ha van 3 perced:

Golyóstoll hétszázezerért, hastáncos és a mindennap tankoló jelölt
Egyéves pereskedés után, a bíróság végül egyetértett az Átlátszóval: megismerhető a részletes számlák szintjéig, hogy az országgyűlési választás egyéni képviselőjelöltjei mire költötték a nekik járó egymillió forintot. A hatalmas adatmennyiség feldolgozása folyamatban, de néhány érdekesség már most is látszik, például, hogy nagyobb pártok kivel szeretnek szerződést kötni reklám célból. Plusz egy hastáncos. (Átlátszó)

Éppen központosítják a klímapiacot, ahova beszállt Mészáros is
A hatóságok, egy uniós direktívára hivatkozva, bekeményítenek a klímaszerelők piacán, létre is hoztak egy hivatalt az ellenőrzésre. Közben, micsoda véletlen, Orbán kedvenc gázszerelője, Mészáros Lőrinc tulajdonos lett a piac egyik legsikeresebb cégében. De nemcsak ő tartotta jó ötletnek beszállni: egy másik kedvenc, a Duna Aszfalt tulajdonosának is megtetszett az ötlet. Ennyi véletlen! (HVG)

Ja, hogy magától adta vissza a piacengedélyt? Akkor semmi gond!
A balatonfenyvesi CBA üzemeltetője, bár nyilvánvalóan kijátszotta a vasárnapi zárva tartásra vonatkozó jogszabályokat, mégsem számíthat további vizsgálatokra, hiszen magától visszaadta piacengedélyét, amit egyébként jogszabálysértően adtak ki. A visszaélés „súlyos” következménye, hogy a megyei Kormányhivatal körlevelet küldött a jegyzőknek: tartsák be a szabályokat.(NOL)

Legyen-e Korrupcióellenes Ügyészség?
A romániai DNA mintájára ezt szorgalmazza a PM, a párt már be is adott egy törvényjavaslatot. Jávor Benedek EP-képviselő szerint nem lehetetlen, hogy lesznek támogatói a javaslatnak, különben is elég rosszul nézne ki simán leszavazni egy ilyen a korrupció visszaszorítását segítő indítványt. (Átlátszó, VS)

Nem jön pénz Brüsszelből útépítésre
Pedig nagyon várjuk. Az Európai Bizottság bírálta az útéítésekkel kapcsolatos pályázati kiírásokat évekre visszamenőleg. Már tavaly sem jött pénz útépítésre, de hivatalosan csak most függesztették fel a finanszírozást. Brüsszel felszólította Magyarországot, hogy fizessen meg 90 milliárd forintnyi büntetést, a kormány azonban nem fizetett. Így most per várható. (444)

Ha van még két perced:

Nem lehet beszedni a dohányipari adót és az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat, amíg Brüsszel vizsgálódik. Szerintük ezek szelektíven kivételeznek egyes cégekkel. (444)

Bodoky a Magyar Nemzetben! Az Átlátszó főszerkesztője a közérdekű adatokat érintő legújabb jogszabályváltozásról nyilatkozott. Az átlagemberek megszívják. (MNO)

Átlátszós per az RTL-en. A NAV-os vezetők a bíróságon a riport szerint azt mondták, valóban nem lehetett 2010 után új vizsgálatot indítani az ÁFA-csalási hálózatokról. (RTL)

Nyugalom, nem törvénysértő az, hogy Nyírbogát volt polgármestere többmilliós végkielégítést kapott, amikor a saját felesége lett a polgármester. (444)

A valaha volt legcsöndesebb képviselő Bíró Márk, aki öt év alatt egyszer sem szólalt fel az országgyűlésben, végülis így is hazavitt 55 millió forintot. (Index)

Idén 2100 szervezet töltötte ki az ÁSZ integritás tesztjét. A teszt kitöltése önkéntes, célja, hogy segítsen a közszféra intézményeinek visszaszorítani a korrupciót. (Privátbankár)

Kiszivárgott, milyen arányban kérik politikusok és közszereplők a Google-től, hogy töröljön róluk valamit. A magyar politikusok élen járnak, más európai országokhoz képest. (Index)

Szépségtapasszal kezelné Ukrajna a korrupciót. A jelenlegi fejlemények alapján az arculati elemek átalakítása megelőzi a szerkezeti reformokat. (Napi Gazdaság)

A leghírhedtebb mexikói drogbáró szökése a legszigorúbban őrzőtt börtönből az országban uralkodó korrupciós állapotokra mutat rá. (KCCI)

A Transparency International nemzetközi antikorrupciós szervezet megmondja, hogyan kellene átalakítani a FIFA-t. (TI)

Integritás eladó! A Transparency nemzetközi blogja a volt olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi elleni legutóbbi bírósági döntést elemzi. (TI)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás