Hírek

Micsoda feleség! Búcsúpuszi helyett prémiumot küldött.

Ezekről ne maradj le!

Micsoda feleség! Búcsúpuszi helyett prémiumot küldött. (Bors)
Újabb tárgyalás a NAV kontra Átlátszó ügyben (Átlátszó)
Matolcsy büféje nem ismer kegyelmet  (HVG)

Ha van 3 perced:

Micsoda feleség! Búcsúpuszi helyett prémiumot küldött.
A volt nyírbogáti polgármestert ötmillió forintos búcsújutalomhoz juttatta az új polgármester, aki nem más, mint a felesége. Simon Miklós szerint etikailag és jogilag is teljesen korrekt ez az eljárás. A polgármester azért hagyta ott a székét, mert országgyűlési képviselő lett belőle. A törvény szerint azonban így elvileg nem járna neki egyetlen fillér végkielégítés sem. (Bors)

Milliókat érő tízórai tilalom
A jegybank elvitette az összes mikrót és konyhai eszközt az irodákból, aztán adott a dolgozóinak havi 14 ezer forintos étkezési utalványt, amit kizárólag a jegybank saját büféjében vásárolhatnak le a dolgozók. Kis matek: havi 17 millió forint tuti bevétel. A büfé üzemeltetője pedig egy olyan család, amelyben a feleség régi matolcsysta. (444HVG)

Újabb tárgyalás a NAV kontra Átlátszó ügyben
Az adóhatóság azt kifogásolja, hogy az oknyomozó portál szerint az egyik NAV csúcsvezető leállított egy áfacsaló hálózat felderítésére irányuló vizsgálatot, ezzel pedig a vizsgálat is ellehetetlenült. Holott az érintett cégek egy-két évvel később milliárdos adóhiányt hátrahagyva fantomizálódtak, illetve csődbementek. A NAV egymillió forintot követel jóhírnév megsértése miatt. Tárgyalási izgalmak. (Átlátszó)

Földet kapnak a csókosok?
Az állami tulajdonú, jelenleg jobbára bérbeadással hasznosított földterületek kedvezményes értékesítését szorgalmazzák a Fideszben. Az ötlet, amelynek megvalósítását a földalapú támogatásból törleszthető hitel is segítené, a nemzeti parki területekkel kapcsolatos politikai „földindulást” is megmagyarázza.(NOL)

Kiszáll Törő?
Távozik a zöldbizniszből a liberális oligarcha, még az országot is elhagyta? Nagyon úgy tűnik. A jelek szerint kiszállt 6,6 milliárdos forgalmú környezetvédelmi cégéből a jelenlegi liberális pártvezér és országgyűlési képviselő Fodor Gábor korábbi finanszírozója, Törő Csaba. (Átlátszó)

Mindenképpen az oroszoké a biznisz
Habár elég büdös a metrófelújítási tender, amelyen kigolyózták az első látásra kedvezőbb ajánlatot tevő észteket, azok hiába is fellebbeznek, mindenképpen az oroszokkal írja alá a szerződést a főváros. Ezt egy szombaton hatályba lépett törvény miatt mondja ilyen magabiztosan a főpolgármester. (HVG)

Ha van még két perced:

Nagyinterjúban védte mundérbecsületét az Alkotmánybíróság elnöke, aki szerint nem lett fideszes a testület, bár tényleg vannak köztük a párt holdudvarából jogászok. (Mandiner)

A hatóságok szerint a menekültek mérgezése közel sem olyan vészes bűn, mint a plakáttépkedés. Hiába a gyanú, nem nyomoznak. (Átlátszó)

Egyfajta állami pénzmosodaként működik az a konstrukció, amelyet a Fidesz-kormány alkotott meg adóamnesztia néven A korábbi kísérletek eredményesebbek voltak. (NOL)

Garancsi online pénztárgépes cége 220 milliós osztalékot kapott tavaly a kötelező kasszaváltás után. Ebből 198 millió személyesen hozzá csurgott. (NOL)

Zseniális kommunikációs trükkel próbálja összezavarni az V. kerületi korrupciós ügyek irtánt érdeklődőket a belvárosi önkormányzat. A cáfolatban ismernek el mindent. (Index)

A hétvégén is dolgozott a köztársasági elnök. Aláírta az infotörvény vitatott módosítását, ami megnehezítheti a közérdekűadat-igényléseket. (Vastagbőr)

Külföldön terjeszkedne a titokzatos, Orbán-közeli üzletemberekben végződő svájci tulajdonú gázcég, a MET és a Telekom közös energiacége. (HVG)

Nesze neked rezsicsökkentés! Az önkormányzat rezsicége kizsákmányolta a pécsieket, amikor túlzottan magas árat kért a mellék-vízóra ellenőrzésért. A GVH megbüntette.  (Index)

Másfél évtized után végre eltűnhet Budapest legrondább épülettorzója. Az egykori SZOT szállót – amelyből Rózsadomb Hotel lett volna – Wáberer György veheti meg. Feltéve, ha. (Napi)

A Duna Aszfalt javára visszalépett egy nyertes pályázó a zajvédő falra kiírt tenderen. Értelemszerűen a Közgépet kapcsiból kizárták. (Index)

Elkobozták a korrupcióval vádolt román miniszterelnök vagyonát. Victor Ponta lemondott, igaz, csak a pártelnökségről, amíg az ítélet meg nem születik. (Index)

Megint találtak kéttucatnyi gyanús ügyet a FIFA-nál, ahol összesen most már 81 pénzmosási ügyben nyomoznak a hatóságok, és korrupcióellenes vizsgálatokat végeznek. (HVG)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás