Hírek

Ki akarod cselezni a vasárnapi zárvatartást? Hívj egy málnaárust!

Ezekről ne maradj le!
Ezt kérdeznék a birkák a Hortobágyon! (Átlátszó)
Ki akarod cselezni a vasárnapi zárvatartást? Hívj egy málnaárust! (NOL)
Orbán tanácsadója: „Mondj előbb igazat, hogy aztán elhiggyék, ha kamuzol” (444)

Ha van 3 perced:

Ezt kérdeznék a birkák a Hortobágyon!
Videóriport a botrányos hortobágyi állami földosztás következményeiről. Évtizedek óta állattartással foglalkozó gazdák maradtak legelők nélkül, miközben a a birkák is éheznek. A gazdák drágábban vásárolt takarmánnyal csak ideig-óráig tudják folytatni tevékenységüket. (Átlátszó)

Ki akarod cselezni a vasárnapi zárvatartást?
Mi kell ahhoz, hogy törvényileg piacnak számítson, és így kinyithasson egy CBA vasárnap is? A szobányi előcsarnokban egyetlen málnaárus, 3-4 kilónyi portékával. Ráadásul Balatonfenyvesen van egy termelői piac, méghozzá az említett CBA üzlettől mindössze 300 méterre. „Mindegy, hogy milyen törvényt hozunk, úgyis lesznek ügyeskedők” – mondja erre a nemzet nagy gondolkodója. (IndexNOL)

„Mondj előbb igazat, hogy aztán elhiggyék, ha kamuzol”
Avagy így dolgozik Orbán amerikai főtanácsadója. Előkerült egy konferencián készült hangfelvétel, amelyen Arthur J. Finkelstein beszél ars poeticájáról. Szerinte a választók érzelmeire kell hatni, bármilyen visszataszítónak tűnő, személyes negatív üzenetet be lehet vetni, akár saját meggyőződésünk ellenére. A „negatív kampányok keresztapjaként” ismert szakember 2008 óta látja el tanácsokkal Orbán Viktort (444)

A polgármester cége és a rászorulók
Citromlét, tarhonyát és löncshúst is vásárolt az önkormányzat, meg persze tejet és lisztet is, utóbbit azonban tavaly már nem a helyi CBA-ban, hanem a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Búzakalász 66 Kft.-től. Az Átlátszó januári adatigénylésére nem válaszolt ugyan a felcsúti önkormányzat, de most a NAIH segítségével megvannak a 2010-2014 közötti vásárlásokra vonatkozó adatok. (Átlátszó)

Sorra hullnak el Simicska Lajos emberei
A MÁV és a NAV kivételével eltávolították Simicska Lajos embereit a nagyobb állami vállalatok és intézmények éléről. A korábbi fejlesztési miniszter Németh Lászlóné jelenleg postaügyi államtitkár a Miniszterelnökségen; egyebek mellett lemondott, vagy eltávolították az MVM, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, a Volánbusz és Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezetőjét is. (Bors)

Vigyázz, nehogy felzaklasd magad!
Ha megnézed a videót, amin fideszes képviselők érvelnek a magyar információszabadságról szóló törvény módosítása mellett, tuti ez fog történni veled. Ilyeneket hallasz majd: „Joguk van tudni, de ha annyira kíváncsi, fizessen érte”. Ráadásul megint nem tudott megegyezni az Együtt és az MSZP, így nem kerül az infotörvény elleni beadvány az Alkotmánybírósághoz. Plusz itt van a nemzetközi Transparency tiltakozása a magyar infotörvény tervezett kiheréléséről. (444TIVastagbőr)

Ha van még két perced:

Andy Vajna épp Tiborcz Istvánnal kávézott, miközben az ölébe pottyant az online kaszinópiac. (444)

Jogerős ítélet szerint manipulálta nézettségi mutatóit az MTVA. Mindent összeadtak, amit nem is lehetett volna. (Comment:com)

A magyar hírszerzés is az ügyfele volt egy most feltört olasz biztonsági cégnek. Forráskódok, jelszavak és számlák is vannak az adathalmazban. (Index)

Majdhogynem tökéletes a magyar kormányzás. Erre a következtetésre jutott a a Nemzeti Közszogálati Egyetem másfél év kutatómunka eredményeképpen. (444)

Újabb, ezúttal a tejipart érintő felvásárlásra készül a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., miközben az előzőleg beszerzett almával sem igen tud mit kezdeni. (Napi)

Ezúttal egy tejipari céggel írt alá stratégiai megállapodást a kormány. Ez a 60. bár az sem világos, hogy az előző 59 mire kellett. (444)

Kamu magyar nyelvtudást igazoltak honosított külföldieknek. A nyelvtudás is feltétele az állampolgárság könnyített megszerzésének. (444)

Hirtelen kikerült a törvénymódosítóból, hogy bűncselekmény legyen a hálapénz elfogadása. (Index)

Forráskimerülés miatt már a második régióban függesztették fel idő előtt az államilag finanszírozott mosógépcserét. (mfor)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás