Hírek

Eltussolt egy erőszakot? Mehet a gyerekvédelembe!

Ezekről ne maradj le!

Eltussolt egy erőszakot? Mehet a gyerekvédelembe! (Átlátszó Oktatás)
Megint építkezik a kolbászkirály! (HVG)
Még ma írj Trócsányinak, légyszi, légyszi, légyszi! (K-Monitor)

Ha van 3 perced:

Eltussolt egy erőszakot? Mehet a gyerekvédelembe!
Minden hűséges Fidesz-káderre szükség van, spongyát a múltra! Személyi asszisztenseként áll közalkalmazásban az a fiatalember, aki korábban az ELTE jogi karán elnökölte a HÖK-öt, de kizárták, mert állítólag részt vett egy egy nemi erőszak eltussolásában. Most felfelé bukott. Az  EMMI gyerekvédelmi osztályára került, havi közel 300 ezres fizetéssel. (Átlátszó Oktatás)

Megint építkezik a kolbászkirály!
A hírhedt Mészáros és Mészáros Kft. sikerei után arról jöttek a hírek, hogy a túlnyomórészt közpénzen hízott felcsúti gázszerelő az építőiparba vág bele, majd kiderült, kolbászt akar piacra dobni, aztán rövidesen a palackozott víz szektorban is megjelent. Legújabb cége ismét az építőiparban próbál szerencsét, bonyolult kapcsolatokon keresztül Mészáros többi érdekeltségéhez. (HVG)

Még ma írj Trócsányinak, légyszi, légyszi, légyszi!
Ha te sem szeretnéd, hogy tovább korlátozzák az információszabadságot, írj levelet Trócsányi László igazságügyi miniszternek. A cél, hogy hétfő reggelig, a parlamenti szavazás előtt jelezzük, tiltakozunk az információszabadságról szóló törvény módosítása ellen, és követeljük a tervezet visszavonását. Magyarországnak nem kevesebb, hanem több átláthatóságra van szüksége. (K-Monitor)

Láttad a repülőket? Ott voltak a milliárdjaid is!
Hány milliárd forint közpénzt porlasztunk el a hétvégén Red Bull-reklámra? Nehéz kibogozni a futam pénzügyeit, főleg, hogy az sem teljesen egyértelmű, hogy ki a jogdíj tulajdonosa, hogy pontosan ki, kinek és hogyan fizet. Az meg aztán főleg nem világos, hogy Magyarországnak valójában megéri-e ez a befektetés. (Átlátszó)

Már a közbeszerzéseken is tarol a MET
Az Orbán-közeli oigarcha, Garancsi István érdekeltségébe tartozó MET Zrt. két pályázaton is a legalacsonyabb ajánlattal nyert. Olyanokat előzött le a legolcsóbb ajánlattal, mint az E.On és a Főgáz. A vállalat néhány év alatt nőtt nagyra, 2013-ig 79 milliárdos osztalékot termelt tulajdonosainak. (Napi)

Blatter visszavág
A FIFA-elnök szerint Németország és Franciaország politikai nyomást gyakorolt a szavazó testületre, így kaphatta meg Oroszország és Quatar a világbajnokságot. Közben az USA  kéri annak a hét FIFA tisztviselőnek a kiadatását, akiket a svájci hatóságok tartóztattak le korrupciós vádakkal még májusban. (Guardian, NOL)

Ha van még két perced:

Nem lehet népszavazás a politikusok családtagjainak vagyonnyilatkozatáról, pedig milyen jó lenne!  A Kúria szerint, ez korlátozná a hozzátartozók alapjogait. (Index)

Sürgős plakátozás mint nyilvánosságot és versenyt kizáró indok 300 milliós beszerzés esetén? Igen, nálunk ez is lehetséges, ha a kormány kedvenc ügyéről van szó. (Átlátszó)

Már megint a haverok jártak jól a Miniszterelnökségen, most egy alkotmánybíró fia és egy fideszes képviselő ügyvédi irodája szakított milliókat különféle megbízásokért. (HVG)

Több százezer aláírás gyűlt össze egy olyan uniós direktíva ellen, amely az üzleti titok védelmében megkönnyítené a cenzúrát, és nehezítené a szivárogtatók helyzetét. (Világtérkép)

A NAIH cinkos hallgatása miatt (főleg a közérdekű adatokat érintő legújabb kormányjavaslatok körül) lemond egy tudós a szervezet mellett működő tanácsadó testületi tagságáról. (TI)

A szomszéd átláthatósága mindig zöldebb, avagy a szomszédos Szlovákiában pontosan ellentétes irányba indultak el ezen a területen, mint a magyar kormány. (K-Monitor)

Orbánnak sikerült, ami Lázárnak nem: lefújták a gyanúsnak induló milliárdos autóbeszerzést. (HVG)

Augusztusban újranyithat a XIII. kerületi Flippermúzeum, amely június közepén egy NAV-döntés következtében zárt be. (HVG)

Előkerült a nyomdáknak és szerzőknek milliókkal tartozó Ulpius-ház tulajdonos, aki már hónapok óta szökésben volt. Egy taggyűlés miatt jött haza. (Index)

Horvátországban új módokat találtak a mutyizásra: február 31 napos lett illetve lehet egy napon és egy helyen egyszerre havat lapátolni és füvet vágni. (Index)

Miután 40 milliárdot ígért Érd fejlesztési tervére, Orbán egészen egyszerűen közölte: “én is királykodom itt a milliókkal.” (Index)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás