Hírek

Tűzijátékot a csókosoktól, vasárnapi boltbezárást a CBA-tól

Ezekről ne maradj le!

Az óbudai elit lakóparkja (Átlátszó)
Megvan a vasárnapi boltbezárás felelőse (Index)
Ismét egy csókos csinálja a tűzijátékot (Index)

Ha van 3 perced:

Az óbudai elit lakóparkja
Több óbudai politikus is egy olyan lakóparkban vett lakást, amelynek a területét pár éve az önkormányzat adta el a beruházónak. Az egyik lakó, Tarlós István akkori kerületi főpolgármester később egy, a beruházásban szerepet vállaló cégtől is kapott javadalmazást. A beruházó cég végül mégis bedőlt. (Átlátszó)

Lekapcsolnak pár áfacsalót, terem a helyükre újabb
A Kiskőrösön és környékén működő, a NAV gyanúja szerint cukorral adócsaló bűnszervezet tagjai – köztük a most elpusztult Overdose gazdája, Mikóczy Zoltán – továbbra is a hűvösön ülnek, de az űrt rögtön betöltötték mások. Közben olyan vállalkozásokra is sár fröccsen, amelyeknek – az ő elmesélésük szerint – az a pechjük, hogy kapcsolatba kerültek a gyanúsított céggel. (HVG)

Megvan a vasárnapi boltbezárás felelőse
A CBA vezére, Baldauf László a Heti Válaszban coming-outolt a vasárnapi boltbezárást illetően. Állítása szerint a Cooppal közösen próbáltak tenni a vasárnapi bezárásért. Az üggyel kapcsolatban Semjén Zsolt is megszólalt, állítása szerint nem cégvezetőkkel, hanem a szakszervezetek vezetőivel beszélt a boltbezárásról. (IndexIndex)

Már tavaly sem fizetett a Quaestor?
A hírek szerint a Quaestor-csoporthoz köthető Jeremie-alapok vélhetően azért nem kaptak tavaly ősz óta uniós forrásokat, mivel az alapok mögött magánbefektetőként ott álló Quaestor-csoport nem utalta át a szükséges önrész. Többszöri felszólítás ellenére sem teljesítette a befizetést, sőt, kijelentették: a jövőben nem is áll módjukban ezt megtenni. (Portfólió)

Ha van még két perced:

Az állami szakértő családi cégei közül választottak ki az augusztus 20-i tűzijáték kivitelezőjét. A tárgyalások meghívásos alapon, zárt ajtók mögött folytak, családi körben. (Index)

Sánta János a Continental csoport vezetője maga ismerte el, hogy hatalmasat kaszál a dohány koncesszióval. Kikérte magának, hogy nem 15, hanem csak 3 milliárdot szerez belőle. Ja, bocs. (444)

Meghosszabbították a a Rogánék ellen folyó, ingatlanmutyis nyomozást. Ennek oka, hogy az ügyészség szerint nem sikerült minden dokumentumot és adatot begyűjteni. (444)

Pereli az Átlátszó Erdély a román közrádiót, mert szerintük nem nyilvános adat, hogy kik a szerkesztők. Az apropó, hogy egy csókos éveken át vett fel szép fizetést, úgy, hogy egyszer sem látták. (Átlátszó Erdély)

Egyértelművé vált, hogy túlzottan is jól járt a közétkeztetésért felelős cég Zuglóban. Az új vezetés újrakötötte a szerződéseket, milliókat spórolva. Papcsák bajban van. (Index)

Korrupció gyanúja és a kormányzati tisztségviselőtől elvárt viselkedési követelmények megsértése miatt menesztették az ukrán környezetvédelmi minisztert szerdán. (Origo)

Az MSZP szerint a Fidesz megrendelésére indultak koncepciós perek több, ellenzéki politikus ellen is, amivel szavazás előtt szavazókat veszthettek. (HVG)

Lázár hiába csapott az asztalra: hatmilliárdért vesznek autókat. Pedig a Miniszterelnökség szankciókat is kilátásba helyezett, félő, hogy a kereskedők diktálják majd a feltételeket. (HVG)

Nyilvánosságra hozták Hillary Clinton 3000 oldalnyi hivatali levelezését, mert bíróság írta elő. Alig van benne valami érdekes, de kiderül belőle, hogy a faxot nem tudta kezelni. (444)

Több tucat egyszerűsített honosítással kapcsolatos ügyben folyik eljárás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A gyanú szerint összejátszás volt. (168 óra)

Plágiumgyanús könyvek és kétes értékű tudományos dolgozatok publikálásával rövidítik büntetésüket a romániai elítéltek, mert erre jogszabály ad lehetőséget. (444)

Havonta csak egy ezres: már csak 1257 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

Megosztás