Hírek

Mészáros Lőrinc vizét iszod és kolbászát eszed nemsokára!

Ezekről ne maradj le!

Ilyen a háború a Fradi vezetése és a szurkolótábor között  (Átlátszó)
Baj lesz a Paks2-vel Brüsszelben: tiltott állami támogatás? (444)
Jó hete van Mészáros Lőrincnek: ásványvíz kolbásszal (Index, HVG)

Ha van 3 perced:

Ilyen a háború a Fradi és a szurkolótábor között
Kubatovék már azt sem tudják, kit tiltottak ki a Fradi meccseiről, az viszont bizonyos, hogy az a vezérszurkoló, aki évekig szervezte alulról a Fradibuszt, akkor is bojkottálná a meccseket, ha egyébként beengednék. A klubvezetés  folyamatosan próbál manőverezni, hogy visszaszerezze a tábor egy részét, de az is része a játszmának, hogy a szervező hangoztatta: a Jobbikkal szimpatizál. (Átlátszó)

Baj lesz a Paks2-vel Brüsszelben
Az üzemanyag-beszerzés kapcsán már vétózott Brüsszel, így át is írták a szerződést a Roszatommal. Mivel a paksi bővítés állami támogatás nélkül valószínűleg nem áll meg a lábán most azt fogják vizsgálni, tiltottnak számít-e ez a támogatás. A bizottság csak nagyon szigorú keretek között engedélyezi, hogy állami támogatás legyen egy atomerőművön. A vizsgálat október körül zárulhat. (444230)

Messziről is látszódik a magyar mutyi
Magyarországon vannak a legerősebb protekcionista intézkedések, amelyek azt szolgálják, hogy a megfelelő emberek nyerjenek szerződéseket – mondja Bienkowska a belső piacért felelős lengyel EU-biztos. Természetesen minden ország próbálja védeni saját gazaságát, a biztos szerint hazánk az ehhez kapcsolódó retorikával tűnik ki leginkább. (EUrologus)

Garancsi vagy Mészáros? Válassz!
Biztos, ami biztos sikerült úgy kiírni az MTK-stadion építésére a pályázatot, hogy baráti legyen a befutó. Jelenleg három olyan cég van, aki megfelel a követelményeknek: a Garancsi István által tulajdonolt Market Zrt., a debreceni stadiont építő Hunép, és a Mészaros és Mészáros Kft., ami a felcsúti polgármesterhez köthető. (Napi)

Jó hete van Mészáros Lőrincnek
A MÁV a hőségriadóra készülve rendkívüli beszerzést írt ki ásványvízre, amit majd a dolgozóknak és az utasoknak oszthatnak ki. Fontos szempont volt a másnapi szállítás vállalása, ezzel és a legalacsonyabb árral nyert a felcsúti polgármester. Új ásványvizes cége mellett a sertésbizniszt is lehetősége lesz felfuttatni, hiszen most jegyezték be cégét, amelyet új termékekkel, például a Puskás kolbásszal szeretnének felfuttatni. (Index, HVG)

Így tovább, KiMitTud!
Beadták az 5000. adatigénylést az Átlátszó közdatigénylő rendszerén keresztül, amelynek segítségével már eddig is rengeteg adat vált nyilvánossá, illetve számos eljárás is indult a választ megtagadók ellen. Az 5000. igénylés egy fricska volt a Blikk részéről az Infotörvényt gyorsított eljárásban átvivő kormány felé: arra kérdeztek rá, a norvégos civileknek mennyi plusz költséget és hány plusz munkaórát jelentettek a NAV-os vizsgálatok. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Úszó vb, oszlopreklám, kormánypárti napilap: az utóbbi idők nagy mutyijai és Garancsi kötélbarátsága Orbánnal egy helyen. (Ténytár)

Deutsch szerint nem jár ugyanannyi pénz a parasportolóknak, mint az épeknek. Nem, nem úgy értette, hogy több járna nekik. (HVG)

Egy nemzetközi szervezet a magyar információszabadságról szóló törvény elleni szabotázsakciónak nevezi a kormány legújabb javaslatát. (AccesInfo)

Az egyre többet költekező Matolcsy-féle MNB-nek egyéve nincsen felügyelő bizottsága. Most lesz, de haverokat ültetnek a testületbe.(HVG)

Egy jobbikos képviselő feljelentette a köztereseket zaklatásért, azt hitte, parkolhat a sétáló utcában a díszkövön, de tévedett. Haza akart ugrani, és nem akart gyalogolni (444)

A hírhedt nokiás doboz sztori lehet, hogy nem is volt igaz: bizonyíthatóság hiányában megszüntették a nyomozást Hagyó ellen a vesztegetési ügyben. (Origo)

A Fidesz aggódik a bújtatott pártfinanszírozás miatt, de a jelszó Gyurcsány. A Simicska, CBA, Continental, Garancsi, Hernádi, Duna Aszfalt, MET és egyéb ügyek nem fontosak. (Vastagbőr)

Félmilliárdos csalást leplezett le a NAV: egy nyíregyházi férfi irányította a bűnszervezetet, a fedősztori munkaerőkölcsönzéssel foglalkozó cég volt. (Index)

A korrupciós ügyekről, a brókerbotrányról és a médipiac átszabásáról is eltereli a kormány az emberek figyelmét a bevándorlásellenes kampánnyal. (HVG)

Országszerte kikerültek az első ellenplakátok, amikre sokan adakoztak. Már gyűlnek a fotók is a plakátokról ellenkampany hashtaggel (#ellenkampány). (Vastagbőr)

Nem megy el Blatter a női foci vb döntőjére. Személyes okokra hivatkozott, amibe belefér, hogy valójában a hatóságoktól fél. Plusz azt mondja, nincs pokol. (VG, BT)

Havonta csak egy ezres: már csak 1257 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

Megosztás