Hírek

Így hűt be Simicska bosszúból Orbánnak Brüsszelben

Ezekről ne maradj le!

Így aknázza alá Simicska a kormányt (NOL)
Zaklatásért ül a Fradi-tábor önjelölt vezére (Átlátszó)
Elkaszálták a forgatókönyvet, mert az túl aktuális (444)

Ha van 3 perced:

Így aknázza alá Simicska a kormányt
Habár rosszul áll a szénája Simicskának, mivel hol nyer, hol bukik az uniós pályázatok beruházásain, de azzal, hogy a kormány által preferált cégek alá ígér a Közgéppel, felhívhatja Brüsszel figyelmét az itthoni út- és autópályaépítések túlárazottságára. A magyarázkodás pedig igen kellemetlen lenne a kormánynak és a csókosoknak. (NOL)

Zaklatásért ül a Fradi-tábor önjelölt vezére
A 2000-es évek végétől változatos módszerekkel próbálta kiterjeszteni befolyását a ferencvárosi szurkolók között az egyik vezérszurkoló, célpontjai közé tartozott, tartozik a klub biztonsági szolgálata is. Ezeket az éveket fenyegetések, lelátói balhék, megfélemlített szurkolók fémjelzik. Tevékenysége még mindig jó ürügy arra, hogy a klubvezetés egybemossa személyével a vénaszkenner ellen ágáló és az új stadiont bojkottáló ultrákat. (Átlátszó)

Állami ovi helyett egyházi iskola
Az uniós támogatást az előbbiért nyerték, mégis az utóbbi működik az épületben. A pályázatért felelős Miniszterelnökség szerint nincs is ebben semmi kivetnivaló. Biztos, ami biztos, azért rátolták a felelősséget a mórahalmi önkormányzatra, számoljanak el ők azzal a 200 millió forintos uniós pénzzel, amit az óvoda bővítésére kaptak. Az önkormányzat szerint a helyhiány az oka, hogy egy hiperszuper ovi helyett az egyházi iskolában nyüzsögnek az óvodások. (HVG)

Elkaszálták a forgatókönyvet, mert az túl aktuális
A Magyar Nemzeti Filmalap 2013-tól támogatta a tiszaeszlári vérvád áldozatainak védőjéről szóló film forgatókönyvét. Most viszont visszavonták a támogatást, feltételezhetően azért, mert az túl direkt utalásokat tartalmazott a mai magyar politikai helyzetre, pontosabban fogalmazva a szélsőjobbra. Pedig a kiírásban külön kiemelték, hogy a történet reflektáljon a mai helyzetre. (444)

A krími kavarógépek
Az ukrán bankok kivonulása után kétes hírű orosz bankok jelentek meg a Krím-félszigeten. Az egyébként is zavaros helyzetű Krím-félszigeten ezek az úgynevezett „bankárok” nem csak a szervezett bűnözői csoportokkal, de az orosz titkosszolgálattal is kapcsolatban vannak. Az OCCRP riportban leplezi le ezeket a kavarógépeket. (OCCRP)

Ha van még két perced:

Szakmai tanulmányútra indulnak politikusaink Barcelonába, miből másból, hát közpénzből. És, hogy mit fognak tanulmányozni? A városi életet! Viva!  (NOL)

Így lopott el tőled a magyar kormány 1,297 milliárd forintot 3 egyszerű lépésben, avagy a nemzeti konzultáció pénzügyei nagyon röviden. (444)

El sem kezdték építeni az uszodát Putnokon, aminek kedvéért Balog Zoltán bőrig áztatta a helyi gyerekeket. De legalább van egy alapkövük, pontosabban kettő is. (Index)

Vajnának megint a tuti jackpotra tett: egy javaslat szerint csak a normál kaszinók üzemeltetői szállhatnának be az online piacba. Kaszinói márpedig főleg Andy Vajnának vannak. (HVG)

„A jövőbeni sikeres munka érdekében” lemondott a  Magyar Paralimpiai Bizottság elnöki posztjáról Gömöri Zsolt, akinek ügyeitől volt hangos a sajtó. (HVG)

Ha nem megy megegyezéssel, erővel szorítják ki a helyükről a bódéjukhoz ragaszkodó boltosokat a Határ úti metróállomás felszíni részén. (Átlátszó)

Egyre nagyobb divat saját pályázaton nyerni. A Pesti Magyar Színház igazgatója nyert közel 10 millát az NKA pályázatán, ahol ő maga is kollégiumvezető. (Magyar Narancs)

Szemétszállításra nincs, liturgikus és művészi tárgyakra viszont van pénze Veresegyháznak. Illetve, most már nincs, hogy 104 millát költött egy templom „méltó kialakítására”. (444)

Na, ki volt a tégla a FIFA-ban? Kiderült, amit sokan sejtettek, hogy a FIFA végrehajtó bizottságának egyik tagja 2011 óta működött együtt az amerikai ügyészséggel. (K-Monitor)

Segítsd a Mutyimondót!
Ez a hírlevél és a Klubrádióban, a Tiloson, vagy a Civil Rádióban hallható rádiós kiadás egy egész csapat munkája. Ha tetszik, támogasd havonta annyival, amennyit megengedhetsz magadnak! Ha érdekel, csak nyomj egy emailt a [email protected] és elmondjuk, hogyan.

Megosztás