Hírek

Bevándorló vagy? Tejelj, ahova mondjuk, és minden okés!

Ezekről ne maradj le!

Bevándorló vagy? Tejelj, ahova mondjuk, és minden okés! (Átlátszó)
Az OLAF most egy klinikára csap le (NOL)
Itt van a legnagyobb mutyik listája! (Ténytár)

Ha van 3 perced:

Bevándorló vagy? Tejelj, ahova mondjuk, és minden okés!
A letelepedési kötvények eredetileg arra lennének jók, hogy a költségvetést finanszírozzák. Csakhogy közben úgy tűnik, az állam kifejezetten rosszul jár, hiszen a kötvényeket offshore cégeken keresztül árulják. Még fideszes politikusok is bírálják a törvényt, amit az azóta is ezen kaszáló haveri ügyvédi iroda fogalmazott meg. (Átlátszó)

Itt van a legnagyobb mutyik listája!
Eddig minden kormány érintett volt kormányzati szintű korrupcióban, de a Fidesz 2010 óta sportot űz abból, hogy a jogszabályokat a rokonok és barátok igényeinek megfelelően alkossa meg. Személyekre, cégekre szabják a törvényeket és a pályázatokat is. A letelepedési államkötvény, a gázmutyi és közvilágítás mutyi és működése. (Ténytár)

Az OLAF most egy klinikára csap le
Már csúszott két évet, rosszabb minőségű szerkezeti elemekből építették, mint tervezték, mégsem lett olcsóbb. Az EU csalás elleni hivatala is vizsgálja a Korányi-projektet. A Semmelweis Egyetemhez tartozó Üllői úti tömbben épülő sürgősségi centrumban 2015 szeptemberétől részben elindulna a betegellátás, de egyelőre berendezés sincs. (NOL)

Büntethető lesz az a hivatali személy, aki korrupcióról tudott
Egy elfogadott új törvénymódosítás szerint szerint ezentúl, ha egy hivatalos személynek hitelt érdemlő információja van korrupciós bűncselekményekről, de nem jelentette azt a hatóságok felé, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Kiváncsian várjuk, több lesz-e a láthatóvá vált ügy! (Hír24)

Tévészerelőből Bihar megyei keresztapa
A rendszerváltás előtt tévészerelő volt, a ‘90-es években vállalkozni kezdett. A Bihar megyei RMDSZ-ben elnöki tisztségét vélhetően tisztességtelenül szerezte, azóta pedig szinte helyi keresztapává nőtte ki magát. Egy igazi romániai magyar vállalkozó portréja. (Átlátszó Erdély)

Segélyekből is lopott a korábbi FIFA-alelnök
Jack Warner a haiti földrengés áldozatainak szánt pénzt saját célokra használta fel. A BBC szerint az amerikaiaknak adatai vannak arról, hogy az adományokból 750 ezer dollárnyi olyan bankszámlákra került, amit a FIFA korábbi tisztviselője irányított. A most Trinidad és Tobagóban politikus Warnert kiadathatják a fegyverkereskedelemmel és egyéb súlyos maffiaügyekkel terhelt botrányban. Azt mondja, kipakolna Blatterről. (444Index)

Ha van még két perced:

Civilpower! Egy nap alatt annyi magánadomány érkezett a Vastagbőr és az MKKP kampányára, mint amennyit kisebb pártok egy egész választási évben tudtak gyűjteni.  (Vastagbőr)

A FIFA szponzorainak részvényesei is kiakadtak. Az Adidas, a Coca-Cola és más óriások is befektetői magyarázatot követelnek. Ők valódi nyomást gyakorolhatnak. (Tőzsdefórum)

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem több privilégiuma is ismert, ők kapják a legtöbb forrást. Most még a Magyar Akkreditációs Bizottságot is megkerülhetik majd. (Átlátszó Oktatás)

Meghosszabbították a pornókirály Gattyán és érdekeltségei elleni nyomozást. Még sok az ismeretlen, de az feltűnő, hogy a NAV is razziázott az Andrássy úti luxusáruházában. (HVG)

800 millióért épül tovább a stadion Pápán, miközben negyed- vagy ötödosztályú csapat lesz csak a városban. (444)

Bejött az élet Lázár János kedvenc dohánycégének. A trafikbotrány után sokan számítottak arra, hogy a nagy nyertes a Continental lett, és tényleg. (444)

Az OKF feje az elmúlt négy évben bő 10 milliót keresett mellékállásaiban, de nem sikerült eldönteni összeférhetetlenek-e pozíciójával. (Origo)

Jótanács: ha több milliós kenőpénzt nyúltál le a főnöködtől ne SMS-ezd büszkén egy rádiós műsorba, mert a rendőrség esetleg nyomozni kezd. (Bors)

Mégis szabad! Mesterházyt ábrázolhatjuk rabosítva, a Cohn-Bendit riportot készítő és Lomnici retusálását átengedő Papp Dánielt pedig hívhatjuk hírhamisítónak. (444 Index)

Valami durva történhetett a Deutsche Banknál: átkutatták a frankfurti központot a nyomozók. A bank két vezére vasárnap pedig váratlanul lemomdott. (Index)

Sürgetik a román kormányfő távozását a magyar pártok vezetői, miközben a korrupcióval gyanúsított Victor Ponta egyelőre ragaszkodik székéhez. (Magyar Hírlap)

Segítsd a Mutyimondót!
Ez a hírlevél és a Klubrádióban, a Tiloson, vagy a Civil Rádióban hallható rádiós kiadás egy egész csapat munkája. Ha tetszik, támogasd havonta annyival, amennyit megengedhetsz magadnak! Ha érdekel, csak nyomj egy emailt a [email protected] és elmondjuk, hogyan.

Megosztás