Hírek

Alvilági fradista nehézfiúk tartják rettegésben Kubatovot

Ezekről ne maradj le!

Alvilági nehézfiúk a Fradi környékén (Átlátszó)
Adóelkerülés állami segédlettel (HVG)
Zsákolják a milliárdokat a kormány barátai (444)

Ha van 3 perced:

Alvilági nehézfiúk a Fradi környékén
A 90-es évek magyar alvilágának közkatonái közül, valamint a ferencvárosi huligánkorszak meghatározó csoportjaiból érkeztek, volt közük emberölési ügyekhez, és sok évet töltöttek köztörvényes cselekményekért börtönben – ők a Fradi szurkolótábor meghatározó figurái, akik még Kubatovot is rettegésben tartják. (Átlátszó)

Zsákolják a milliárdokat a kormány barátai
Találomra nézett meg négy kormányközeli céget a 444, és lássunk csodát: a most közzétett tavalyi évi beszámolók azt mutatják, hogy tovább hasítanak ezek a vállalkozások. A Közgép, a Duna Aszfalt, a Mészáros és Mészáros és az Elios mind-mind magyar tulajdonban van, a kormány bizalmát élvezik, sok közbeszerzést nyernek és nagyon-nagyon sikeresek. (444)

Adóelkerülés állami segédlettel
Még inkább a szürke és feketegazdaságnak kedvez egy tervezett kormányzati intézkedés. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter törvényjavaslata értelmében júliustól az eddiginél is kifizetőbbé válik a külföldön elhelyezett, tisztázatlan eredetű megtakarításokat állampapírba fektetni. Szakértők szerint a Stabilitási Megtakarítási Számla így már aligha tekinthető adóamnesztiának, ellenben előnyössé teszi az adókerülést. (HVG)

Árverezik a Portik- és Lázár-közeli mutyiingatlant
Harmadjára hirdette meg a felszámoló azt a hódmezővásárhelyi ingatlant, amit az akkor Lázár János jelenlegi kancelláriaminiszter által vezetett várostól vásárolt meg 2007-ben internetes hirdetésekért a papíron a költségvetési csalással gyanúsított Holman-fivérek, ténylegesen állítólag Portik Tamás érdekeltségében álló Generál Média Kft. (Átlátszó)

Amit nem sikerült a rendőrségnek…
Sikerült az Átlátszó Oktatásnak: nevezetesen megtalálni Mészáros Lőrinc oroszországi cégét, amit ráadásul már egyszer az Index is megtalált. A felcsúti polgármester Kiss Szilárddal közös cégét egy nemzetközi adatbázisban keresték a rendőrök, a tényfeltáró portál azonban orosz nyelvű adatbázisokból kerítette a Magyar Kft-t. Közben a rendőrség újból elutasította a Mészáros ellen a gyanús vagyonosáda miatt tett feljelentést. (Átlátszó OktatásIndexHVG)

Magyarok a FIFA-botrányban?
Magyarokról faggatózik az FBI a hatalmas FIFA-botrányban, miután egy beépített ember, egy adócsaló amerikai FIFA-funkcionárius „segítségével” hallgatott le az FBI kompromittáló beszélgetéseket a nemzetközi futballszövetségben. A FIFA-botrányhoz elvezető hangfelvételekben magyar vonatkozású szálak is felbukkantak. (NOL)

Ha van még két perced:

Egymilliós fűnyíró, kulcsmásolás 850 ezer forintért, ragasztó 930 ezer forintért – újabb botrányos számlák az ORÖ alá tartozó szolnoki iskolában. (RomNet)

Tanári nyomásgyakorlásra hivatkozva szavaztak érvénytelenül a hökösök az ELTE-BTK dékánválasztó Kari Tanács ülésén. (Átlátszó Oktatás)

Lebukott egy vesztegető pénzügyőr, aki pénzt kért azért, hogy ne intézkedjen bizonyos ügyekben, bizonyos emberekkel szemben. (HVG)

Komolyan vették Horváth András feljelentését, a korrupció elleni munkájuk „elfogadható mennyiségű és színvonalú, de nem elég” – interjú Polt Péter legfőbb ügyésszel. (NOL)

Raktárban porosodnak a Kerényi Imre megbízásából húszmillió forintért elkészült és a Parlamentbe szánt festmények (444)

Alkalmi nagykoalíció alakult az Országgyűlés brókerbotrányok kivizsgálására létrehozott albizottságában. (HVG)

Folyamatban van Andy Vajna nemzetbiztonsági átvilágítása – közölték, miután ezt firtatta egy LMP-és képviselő. (HVG)

A héten pont kerül a Mol ügyének végére, melyben az Európai Bizottság azt követeli, hogy fizessen vissza a magyar államnak több mint 30 milliárd forint tiltott állami támogatást. (HVG)

Vádat emeltek az Index autóját üldöző markolós ellen, aki tavaly szeptemberben egy munkagéppel támadt a hulladékgazdálkodó ügyében nyomozó újságírókra. (HVG)

A nemrég kinevezet brit munkaügyi miniszter a 2000-es évek elején többek között a burmai rezsimmel üzletelő vállalatnak, a BAT-nek adott tanácsokat (The Guardian)

Szinte ingyen jutott 227 hektárnyi Krím-félszigeti földterülethez az Éjszaki Farkasok nevű motoros banda, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök lelkes támogatója. (Global Voices)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás