Hírek

Így gratulált Orbán a főkorrupt Blatternek, és a szeme se rebbent!

Ezekről ne maradj le!

Hol áll a Fradi-tábor vs. Kubatov Gábor meccs?  (Átlátszó)
Kié lesz a Tiborcz-cég félmilliárdja (Népszabadság)
Karácsonyra új út vezet az államtitkár borászatához (444)

Ha van 3 perced:

Hol áll a Fradi-tábor kontra Kubatov meccs?
Látványosan megmerevedtek a frontok az ország még mindig legnépszerűbb futballcsapata, a Ferencváros körül: a klubvezetés nem kér az ultrákból, az ultrák pedig nem hajlandók elfogadni Kubatov Gábor feltételeit, így inkább a 15 milliárd forintból felépített új stadionon kívül szurkolnak.  (Átlátszó)

Segítsd a Mutyimondót!
Ez a hírlevél és a Klubrádióban, a Tiloson, vagy a Civil Rádióban hallható rádiós kiadás egy egész csapat munkája. Ha tetszik, támogasd havonta annyival, amennyit megengedhetsz magadnak! Ha érdekel, csak nyomj egy emailt a [email protected] és elmondjuk, hogyan.

Szorul a hurok Blatter körül?
A brit Sunday Times információi szerint Sepp Blattert, a FIFA frissen újraválasztott elnökét és Vlagyimir Putyin orosz elnököt is kihallgatnák a svájci hatóságok. A titokban már két hónapja tartó nyomozás eddigi eredményei korrupció, hivatali visszaélés és pénzmosás gyanúját vetik fel. Orbán Viktor közben gratulált Blatternek, a kormányszóvivő pedig megmagyarázta, ez miért kóser. (444HVG)

Aranyérem a fideszes oligarchának
A közpénzekkel kitömött Magyar Művészeti Akadémia idén Nagy Eleknek ítélte az aranyérmet, amit tavaly Széles Gábor kapott. A Fidesz-közeli oligarchák jutalmazása lassan az akadémia alaptevékenysége lesz, a díjat ezek szerint csak olyanoknak adják, akik művészien szipkáznak el közpénzeket és terelik át a pártsajtóba, vagy a vonalas művészek támogatására. (Magyar Narancs)

Kié lesz a Tiborcz-cég félmilliárdja?
470 millió forint osztalékot vett ki Tiborcz István és tulajdonostársa cégeikből, mielőtt eladták azokat. Orbán veje mostanában több cégéből is kiszállt, de az üzleti világnak nem fordít hátat, sőt, ahol megjelenik, ott hirtelen többszörösére nő a cég forgalma. A céges adatokból ráadásul nem látszik egyértelműen, mi lett a Tiborcz-érában megtermelt félmilliárdos nyereséggel. (Népszabadság)

Karácsonyra új út vezet az államtitkár borászatához
A mostani állás szerint addigra készül el ugyanis, annak a közútnak a felújítása, ami Agárdot köti össze az alig 941 lakosú Zichyújfaluval. Az út érdekessége, hogy éppen a politikus családi vállalkozása, az L. Simon borászat és a Simon panzió mellett fut el. A hivatalos indoklás szerint viszont az egész Gyurcsány miatt van. (444)

Új név bukkant fel az ingatlanmutyiban
Egy új titokzatos név bukkant fel a belvárosi ingatlanmutyi bírósági tárgyalásán. A másodrendű vádlott olyan személyt nevezett meg az ingatlanértékesítési projekt közvetítőjének, akiről eddig soha senki nem tett említést. Egyelőre pszichológus is vizsgálja. (HVG)

Ha van még két perced:

A Közgép-vezér egy időre Amerikába megy: Nyerges Zsolt, Simicska Lajos üzlettársa, több médiavállalkozás alapítója felszámolja itthoni érdekeltségeit, egy évre elköltözik. (NOL)

Magyar csaló járatta le az MKB Veszprémet: egy veszprémi szurkoló majd’ kéttucat hamis jegyet adott el a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére, Kölnben. (HVG)

A bíróságok szerint 2009 óta nincs közbeszerzési korrupció Magyarországon: az elmúlt hat évben ugyanis egyetlen ilyen esetben sem született ítélet. (444)

Társai ellen vallott Kulcsár Attila, a brókerbotrány néven elhíresült, tizenkét éve húzódó ügy elsőrendű vádlottja. Most újra első fokról folytatódik az ügy. (Blikk)

Szerdán várhatóan első fokon ítéletet hirdet a bíróság az egyetemi kancellárok pályázatai közzétételének ügyében. A tét: elolvashatje-e ezeket bárki? (Átlátszó Oktatás)

Az LMP egy friss bírósági döntésre hivatkozva azt állítja, hogy a NAV is szerepet játszott a kapuvári húsüzem csődjében. (Napi)

Feljelentik azokat, akik megszavazzák az Országos Roma Önkormányzat zárszámadását, mert az egyik képviselő szerint kb. 2 milliárd pluszköltésre nincs magyarázat. (444)

A Magyar Paralimpiai Bizottság időközben lemondott fb-je szerint felelősségre vonást kezdeményezhet a közgyűlés az elnök gyanús ügyei miatt. (Magyar Nemzet)

Egy összeállítás szerint a japán jakuza vagy az olasz maffia évente több milliárd dolláros bevételre tesz szert a drogkereskedelemből és a prostitúcióból. (HVG)

Megosztás