Hírek

Luxuslakás macskáknak, ilyen egy ötcsillagos korrupciós botrány

Ezekről ne maradj le!

Nem a demokrácia korrupt, hanem mi magunk (Átlátszó)
Nevetség tárgya a korrupcióellenes program (Híradó)
Jean! Itt vannak a rendőrök? (NYT)

Ha van 3 perced:

Nem a demokrácia korrupt, hanem mi magunk
Vörös László szlovákiai történész szerint korrupció a társadalomtudomány szerint mindenkor az, amit a társadalom annak tart. A szó latin eredetű és már a rómaiak is korruptak voltak, de hogy mást ne mondjunk, Deák támogatói is inkább lefizették a szavazókat, hogy biztosra menjenek. (Átlátszó)

Nevetség tárgya a korrupcióellenes program
Elfogadták a Nemzeti Korrupcióellenes Programot, a Magyar Közlönyben megjelentek szerint fel fogják térképezni, melyek a korrupció által legveszélyeztetettebb munkakörök. A korrupció ellen harcoló civilek egy sor dolgot kifogásolnak, mindenki más csak nevet. (HíradóK blog)

Jean! Itt vannak a rendőrök?
Egy luxushotelbe vonult be a rendőrség Svájcban, hogy letartóztassa a FIFA labdarúgószervezet korrupcióval vádolt vezetőit. A concierge jelezte, hogy sajnálatos módon rájuk fogják törni az ajtót, ha nem nyitják ki. Egyikükről közben kiderült, a macskáinak is luxuslakást bérelt. (NYTVGOrigo)

Konzultálunk, de titkosak az eredmények
Ha már nemzeti konzultáció, az Átlátszó kikérte az eredményeket és az adatok feldolgozásának módszertanát. A konzultációkra 2012 végéig közel 3 milliárd forint közpénzt ment el, így a Miniszterelnökség elutasító válaszára a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálata jön. (Átlátszó)

Hogyan trükközik a magyar?
Nemcsak felcsúti vasúttal próbáltunk már bűvészkedni a számokkal az EU felé, folyamatosan próbálunk trükközni a támogatások elnyeréséért. Az ok gyakran a pénzhiány – van olyan fideszes vezető, aki ezt nem is tagadta. Visszafizetni eddig kevés pénzt kellett, extrém példák pedig máshol is vannak a régióban. Szép összefoglaló. (VS)

Ha van még két perced:

Az Orbán-Simicska háború az erdélyi médiát is elérte: az Udvarhelyi Híradó Kft-be az korábban pénzt toltak, most kifizetési problémákkal küzdenek. (Átlátszó Erdély)

Vajon miből él Habony? Szigetvári Viktor már fel is nyomta a NAV-nál, hogy nézzenek utána, tényleg dolgozik-e ott, ahol be van jelentve. (HVG, Hír24)

Az Alkotmánybíróság dönt majd, hogy jogos volt-e a KEHI vizsgálata a norvégos civileknél. (Napi.hu,444)

Tiborcz István eladta az Elios-t, a Várkert Bazárt is felújító West Hungária Bau lett az új tulajdonos, amely eddig már 60 milliárd forint értékben nyert közbeszerzéseket.(444)

A Kreml belső kapcsolatait mutatja be az a 40 ezer kiszivárogtatott SMS, amiket az Anonymous International tett közzé. (Global Voices)

Meg kell ismételni a rektorválasztást a SOTE-n, az államtitkár több szabálytalanságra bukkant. (Átlátszó Oktatás)

Naponta átlagosan 7,4 rendőrautót törnek össze, avagy évente 3200-ból 2700-at, avagy mire nem jó a parlamenti kérdések ideje. (444)

Senkinek nincs panasza a rezsicsökkentés kivitelezésére, legalábbis a rezsipontokat a kutya sem keresi fel. Tavaly 860 rezsipanasz érkezett. (Nol)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás