Hírek

Ingyen szoftverért 230 ezer svájci frank? Ügyes magyarok!

Ezekről ne maradj le!

Kampánypénzes botrány a Fideszben (HVG)
Tóth József, a budapesti nagyágyú (Átlátszó)
Ingyenszoftverért kemény svájci frankot kértek (444)

Ha van 3 perced:

Svájc és az USA lecsap a korrupt FIFA-ra
Ahogyan kell, hajnali rajtaütéssel indítottak a svájci és amerikai nyomozók egy zürichi luxusszállóban, ahol a FIFA vezetők gyülekeztek, hogy újból megválasszák az eddigi elnököt, akiről legutóbb Maradona állította, hogy korrupt és maffiavezér. Többeket őrizetbe vettek, de Blatter nincs közöttük. Korrupciós vádak miatt állnak majd a nyomozók elé. (Index444Index)

Kampánypénzes botrány a Fideszben
A pesti Fidesz sorai közé is beférkőzött a nagypályás belháború. Az ügyészség okirathamisítással vádol egy fideszes ex-alpolgármestert, aki állítólag hamis aláírással jutott közpénzekhez egy közhasznú civil szervezettől. A pénznek nem veszett nyoma, és úgy tűnik, a Fidesz helyi kampányaira is jutott belőle. (HVG)

Tóth József, a budapesti nagyágyú
Tóth József Angyalföld bebetonozott polgármestere. 1994 óta folyamatosan ő uralkodik a környéken, és ez meg is látszik. Következmények nélküli ingatlanügyek, rokoni kinevezések és kivitelezéseket sorozatosan elnyerő cég van a palettán. Eddig majdnem öt milliárd forintot kaszált az emlegetett cég. Biztos semmi közük egymáshoz. (Átlátszó)

Svájcot is át akartuk verni
A magyar pályázó az ingyenszoftver használatáért 70 milliót számolt el. Egy észak-magyarországi turisztikai fejlesztést célzó beruházásról van szó. A svájciak szerint kizárólag Magyarországon történt visszaélés. A 70 milliót egyébként már kifizették, a hatóságok állítólag vizsgálódnak. (444)

Ejnye-bejnye ELTE
Két év pereskedés után árulta el az Eötvös Loránd Tudományegyetem, hogy a jogi kar hallgatói önkormányzat tisztségviselői mennyit keresnek. Most az Átlátszó Oktatás rákérdezett a frissebb számokra, de az ELTE már megint nem árult el mindent. Természetesen per lesz ebből is. (ÁÓ)

Milliárdokért ócskavas
Lehengerlő magabiztossággal csinál hülyeséget Tarlós István. Budapest 60 milliárd forintnak megfelelő euróhitelt vesz föl, hogy felújíttathassa a 3-as metró orosz kocsijait. Igen, azokat a kékeket. A nosztalgia-faktoron kívül más mentséget nem tudunk felhozni a döntés mellett. Igaz, új kocsikat állítólag 90 milliárdból lehetne vásárolni. (444)

Ha van még két perced:

Kivételesen aláírtunk egy olyan gázvezeték-tervet, amit nem az oroszok akarnak, de közben már benne vagyunk abban az aktuális tervben is, amit az oroszok akarnak. (444)

Luxustorony lesz a miskolci tévétoronyból? A használaton kívüli tévétorony adhat otthont a város majdani legdrágább szolgáltatásának. (Index)

1,8 milliárd forintból készítik elő(!) az új Kongresszusi Központ helyét a Művészetek Palotája mellett. A BAH-csomópontit váltanék le.  (NOL)

Kerényi börtönbe zárná az írókat. Ízléses szólásairól elhíresült Kerényi Imre immáron összesen majdnem 2 milliárdot költhetett ronda könyvekre. (MNO)

Megszokhattuk, hogy Rogán Antal belvárosában különös dolgok történnek. Most azonban egy legújabb jelentkezőnk van, összesen kb. 6 milliárdos bevétellel. (Direkt36)

Az eddig ismert összeg duplájába kerülhet a vizes vb: három évre 49 milliárdot különítenek el a 2017-es budapesti világbajnokságra, legutóbb még 24,5 milliárdról volt szó. (Cink)

Ikertornyok Szingapúrban. Szijjártó Péter és Kóka János együtt fotózkodott a Szingapúri Magyar Kereskedőház üzletember találkozóján. (444)

Az EMMI egyik intézménye, a Nemzeti Rehabilitációs Hivatal a milliárdos csalás miatt bedőlt Kun-Mediátor Kft. egyik ingatlanát bérli Karcagon. Jelszó: Marcsi. (444)

Az oligarcha a zsebébe nyúl. Demján Sándor a magánvagyona terhére kártalanítja azokat a kkv-kat, amelyek a legkevésbé tudják elkerülni az Arcadom csődjét. (Index)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás