Hírek

Összeesküvés! De kik járatják le a Gömörit?

Ezekről ne maradj le!

Azeri vízumgyáros magyar kapcsolatokkal (Átlátszó)
Megszólalt Orbán svájci „bankára”  (Mandiner)
De kik járatják le a Gömörit? (HVG)

Ha van 3 perced:

Azeri vízumgyáros magyar kapcsolatokkal
Vajon kivel tudott együttműködni a bakui magyar nagykövetség? Egy kétes üzletemberrel, aki egy kérészéletű magyar információs központot vitt és közben egy valóságos vízummaffiát működtetett. A bakui nagykövet pedig elnyeri méltó jutalmát, keleti nyitásért felelős helyettes államtitkár lehet hamarosan. (Átlátszó)

Megszólalt Orbán svájci „bankára”
A kalandos életutat maga mögött tudó, bankárból lett diplomata szerint a miniszterelnök soha nem kért tőle tanácsot, ezért nem is adhatott neki. Arra a híresztelésre, hogy Orbán Viktor pénzeit titokban kezeli, azt válaszolja, hogy „ilyen feltételezésekkel csak olyanok élhetnek, akiknek fogalmuk sincs az erről szóló svájci törvényektől és szakmai irányelvekről. Minden ilyen spekuláció nonszensz”. (MandinerHVG)

Szoci bukás a dolgozók rovására
Nem fizette ki dolgozóit és az államnak is adósa maradt az MSZP-közeli székházcég,  a dolgozókat végül a Bérgarancia Alapból fizették ki, és még a NAV is hoppon maradt. A székház és a mögötte álló cég kalandos utat járt be: a párt előbb a Köztársaság (ma II. János Pál pápa) téri épületet adta el, aztán a kft-t, de annak még az utolsó tulajdonosa is kötődött a párthoz. (Átlátszó)

Juhász sillabusza
Valóságos sorvezetőt adott az Együtt-PM-es Juhász Péter a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak a belvárosi ingatlaneladási ügyek megfejtéséhez. Írásos vallomása megerősíti a korábban szóban elmondottakat. A helyi kormánypárti politikusok szerint viszont csak országos karrierjét építi. (HVG)

Összeesküvés! De kik járatják le a Gömörit?
Rendőrséghez fordult a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, aki szerint összeesküvés zajlik ellene, sorban rángatják elő róla az  ügyeket. Mert ugye vannak. A paralimpiai vezetőnek korábban ötszázan követelték a távozását milliós jutalmai, magas fizetése és amiatt, hogy végtörlesztését a Paralimpiai Bizottság pénzéből fizette ki. (BlikkHVG)

Orbán és a család
A miniszterelnök szerint senki sem élvezhet előnyt vagy hátrányt amiatt, mert a családtagja.  Állítólag arra utasította a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy ha valaki rá vagy a családjára hivatkozva megjelenik egy állami vállalatnál, azt azonnal zavarják el. Ezt Orbán a parlamenti ülés azonnali kérdések szekciójában válaszolta. (Index)

Ha van még két perced:

Felfüggeszthetik a DK támogatását, az Altus Zrt. uniós megbízása miatt, amit a Fideszben bújtatott párttámogatásként értékelnek. Gyurcsány válaszolt. (Napi GazdaságIndex)

Jogerősen megnyerte a  TASZ, azt a pert, ami egy közérdekű bejelentő jogszerűtlen kizárását elrendelő határozat felülvizsgálata iránt indult. Most erősödik a feltalálók védelme. (TASZ)

A leállított M4-es autópályaberuházás ügyében a valóság sokkolóbb, mint, amit eddig tudni lehetett. Érdekes részletek egy EP-képviselő kérdései nyomán. (HVG)

Csaknem 400 millió forint áfát csalt el egy hússal kereskedő bűnszervezet. Az ügyben költségvetési csalás miatt hat embert vettek őrizetbe. (HVG)

Svájc elkezdte közzétenni a külföldi adócsalók listáját, miután elárasztották a külföldről érkező adóhivatali kérelmek ottani megtakarítások, bankszámlák ügyében. (Origo)

Börtönlátogatásokkal veszik el a kínai elit kedvét a korrupciótól: meghívják a helyi vezetőket és házastársaikat, hogy nézzenek szét, hova kerülhetnek. (Hír24)

A Goldman Sachs felvette az FBI-ügynököt, aki elintézte az egyik legnagyobb amerikai pilótajátékot gründoló Madoffot. (444)

Az argentin futball élő legendája, Diego Maradona szerint a FIFA a korrupció melegágya lett, a szövetség vezetője pedig egy diktátor, és maffiafőnök. A kettő nem független egymástól. (Origo)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Megosztás