Hírek

Ha Orbán úgy dönt, akkor igenis lesz helikopter

Ezekről ne maradj le!

Nemzetközire nőtt a Quaestor-botrány (Átlátszó)
Papírok darálódhatnak az ORÖ-ben (Index)
Putyinista magyarlobbi Washingtonban (Index)

Ha van 3 perced:

Nemzetközire nőtt a Quaestor-botrány
A Quaestor-botrány mindeddig hungarikumnak tűnt, most azonban olyan információk kerültek napvilágra, amelyek szerint liechtensteini és amerikai érintettség is van. A nemzetközi összeköttetések között van páldául egy ma már nem működő amerikai cég elnöke, és a Quaestor-csoport egyik főtulajdonosa. (Átlátszó)

Papírok darálódhatnak az ORÖ-ben
Az Országos Roma Önkormányzat körül nem csendesedik a botrányok, és most már a képviselők közé is bekúszott – az úgy tűnik, nem megalapozatlan – paranoia. Tegnap éjszaka egy képviselő gyanús zajra lett figyelmes az ORÖ Dohány utcai székházában. Állítása szerint nagyüzemben semmisítik meg a kínos számlákat és kifizetési igazolásokat. (Index)

Maguknak is kigazdálkodták
Csúcsfizetés jár az egyetemek élére kinevezett kancellároknak. A kancellárok dolga az egyetemek pénzügyeinek irányítása, de egy közérdekűadat-igénylésből most kiderült, hogy van köztük olyan, akinek telefon- és autóhasználat is jár. (VS)

Habony és Putyin, mi a közös pont?
A frissen szerződtetett washingtoni magyar lobbista egy olyan konferencián próbálta kimagyarázni az amerikaiak előtt Magyarország Putyin-rajongását, amelyet egy igazi Putyin-rajongóval közösen szervezett. (Index)

Strand helyett busz
A Dagály fürdőért cserébe a kormány átvállalja a BKK teljes adósságát. Ez körülbelül 52 milliárd forintot jelent. Persze, ez sem old meg mindent. A Varga Mihály által benyújtott 2016-os költségvetési tervezet szerint a BKK a korábbi évek 24 milliárdos évi költségvetése helyett csak 18 milliárdot kapna. (Origo444)

Belvárosi ingatlanmutyi
Bírósági ítélet született a belvárosi ingatlanok áron alul történő eladása kapcsán. Rogán Antal egy interjúban azt állította, ők nem adtak el áron alul semmit, a bíróság azonban mást mond. Az ítélet szerint a Népszabadság joggal nevezte áron aluli árusításnak az áron aluli árusítást. A vásárlók jogilag tisztán jutottak hozzá az ingatlanokhoz, kiskapukat kihasználva. (NOL)

Ha van még két perced:

A költségvetésben nem jelöltek ki erre keretet, de a VS forrásai szerint, ha a miniszterelnök meggondolja magát, akkor lesz helikopterbeszerzés. (VS)

Jelentősen csökkent a megújult M1 híradójának nézettsége. Márciusban még több mint 300 ezren voltak kíváncsiak az adásra, most ennek a számnak a felét sem érik el. (NOL)

A magyar oktatás büszkesége. A kulturális kánon közvetítése közben lehúzzák a portást meg a takarítót. Kirúgják a közalkalmazottakat, majd visszaveszik közmunkásként. (444)

Ha arról álmodott, hogy Habony Árpád keze alá írjon cikkeket, most itt a nagy lehetőség! A Simicskát váltó médiabirodalom első támadásához keres munkatársakat. (HVG)

Új vezér a kormányzati tanácsadó élén. Korábban már sok gyanús, kormányhoz közeli cég ügyeiben volt érintett. (Index)

A botrányairól elhíresült pécsi politikusról az a hír járja, hogy közmunkásokkal újíttatja fel albérletét. Facebook oldalán tagad. (Ok Pécs)

Megvan a leggazdagabb és legbefolyásosabb magyarok listája. Simicska gazdagabb lett, viszont kevésbé befolyásos, Csányi kétszeres dobogós, Rogánnak nő a befolyása. (Napi)

Az állami tulajdonba került MKB vezérigazgatója szerint a bank nem élvez majd különleges előjogokat csak azért, mert szorosan az MNB alá tartozik. (Napi)

Az Omega Felcsúton fog koncertezni. Ennyi a biztos. A többit a bullshit-értelmezésben nálunk avatottabb olvasókra bízzuk. (HVG)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás