Hírek

Micsoda? Tímea miatt megy közpénz a TV2-es szépségversenybe?

Ezekről ne maradj le!

Dől a közpénz Garancsi természetjáróihoz (Átlátszó)
A rendőrök megúszták a Vizo-ügyet (HVG)
Közpénzt is tolnak a TV2-n futó szépségversenybe (Comment)

Ha van 3 perced:

Dől a közpénz Garancsi természetjáróihoz
Több mint egymillió forint jut a kékkör minden kilométerére. Összesen 2,7 milliárd forint uniós forráshoz jutott a Magyar Természetjáró Szövetség 2012 óta, mikor megválasztották Orbán barátját Garancsi Istvánt. 2013-ban 77 millió forint adományt kaptak állami cégektől. (Átlátszó)

A rendőrök megúszták a Vizo-ügyet

Részben elévültek, részben nem lehetett bizonyítani, hogy Vizoviczki László V. kerületi, volt és jelenlegi rendőröket vesztegetett meg, ezért az ezzel kapcsolatos nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség lezárta. A belvárosi kapitányság embereinek viselt dolgairól Vizoviczki testőre beszélhetett a hatóságnak. (HVG)

Meglepő részletek a 25 milliárdos megatenderen
Szubjektív szempontok, és nem feltétlenül az ár  alapján döntenek minden idők legnagyobb, 25 milliárd forintos kommunikációs közbeszerzési pályázatán. Egyértelmű következtetéseket persze csak a győztesek kihirdetése után lehet majd levonni augusztusban arról, hogy tényleg valakire vagy valakikre írták ki a tendert.(HVG)

Közpénzt is tolnak a TV2-n futó szépségversenybe
Az MTVA az adófizetők pénzét tolta bele egy kereskedelmi szépségverseny betétversenyébe. És persze ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy a TV2-es szépségverseny tulajdonosa a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, Andy Vajna felesége. Ja, semmi. (Comment)

Minden falugondnoknak Suzuki jár?
Ismét egy pályázat, amire csak egy cég tud pályázni? Nagyon úgy néz ki. Most falugondnoki autók beszerzésére írt ki pályázatot az agrártárca EU-s pénzből, aminek csak a Suzuki egyik gyártmánya felel meg. Naggggyon érdekes. (VSVezess.hu)

Ha van még két perced:

Visszafizette a Paralimpiai Szövetség vezetője a devizahitelének végtörlesztésére felvett hárommillió forintos támogatást. Nagyon ciki volt. (Index)

Mégsem lesz legális a hálapénz. A friss kormányjavaslat már nem tartalmazza azt a passzus, ami alapján nem minősült volna bűncselekménynek a hálapénz. (Index)

Kirúghatják az MTVA programigazgatóját és egy HírTV-s kerülhet a helyére, aki megelégelte Simicska kormányellenességét. (Comment)

Karácsony nagyon beleszaladt: azzal büszkélkedett, hogy a luxuskocsik helyett már bringákkal parkolnak a zuglói polgármesteri hivatal udvarán. Aztán jött a Fidesz. (444444)

A közép-magyar­országi régiós részleg mostani irányítója lehet Vida Ildikó utódja a NAV élén, aki a az amerikai kitiltási botrány és a korrupciós vádak közepette is ragaszkodott székéhez. (NOL)

Annyit sumákolnak az emberek az adófizetéssel, hogy Magyarország minden negyedik áfaforinttól elesik. (Napi)

Csütörtökön tárgyalja az ingatlanmutyiban érintett belvárosi önkormányzat azt a javaslatot, ami az ingatlaneladási szabályokon szigorítana. (VS)

A hokiban nincs mutyi? Ezt állítja a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, aki szerint nincs veszélyben a széke a Simicska-Orbán háború egyik fő frontja, a “gecigate” miatt. (VS)

A Debreceni Ítélőtábla jócskán enyhítette a korrupcióba keveredett, volt egri főrendőrök elsőfokú ítéletét, de így is rács mögé kerül négy évre. (NOL)

Ismét a Kúria elé kerül a kaszinóberuházás ügye. Korábban a sukorói csereügylet semmisségéről határozott, júniusban pedig a kaszinókoncesszió ügyében lesz döntés. (HVG)

A lehallgatási botrány és a kumanovói erőszakos összecsapások után lemondott több macedón miniszter és a titkosszolgálat vezetője is. A hír lapzártánk után érkezett. (AFP)

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

 

Megosztás